30. januar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale og 1922 av Stephen King, Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl., Jente, 1983 av Linn Ullmann, Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, og Hidden Pictures 
av Jason Rekulak, er fra egen boksamling

 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Jente,1983 - Linn Ullmann
Kartografen - Anette Hemming
Ghosts of Christmas Past - Neil Gaiman mfl.

Antall leste sider:

623 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

  Jenta uten hud - Mads Peder Nordbo
  Jente,1983 - Linn Ullmann
  Kartografen - Anette Hemming

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖 Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle

Planlagte bøker denne uka:

⃞   1922 - Stephen King
⃞   Hidden Pictures - Jason Rekulak

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Kartografen av Anette Hemming, Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken og lese så mye som mulig i Bastarden av Tonny Gulløv.

Jeg ble ferdig med Kartografen av Anette Hemming, men ikke Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. I stedet ble jeg ferdig med noen andre bøker og kom meg litt videre i Bastarden av Tonny Gulløv.

De andre bøkene jeg ble ferdig med, var: Jente, 1983 av Linn Ullmann, og Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman med mange andre forfattere.

Natt til onsdag hørte jeg ferdig Jente, 1983 av Linn Ullmann som er min første bok av henne. Forstår godt hvorfor denne boka er populær og den tar for seg et viktig tema, men har lest bedre bøker om samme tema, så ble dessverre ikke like begeistret som mange andre.

Natt til fredag leste jeg ferdig to bøker og det var Kartografen av Anette Hemming og Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman og andre forfattere.

Kartografen er debutkrim som ble utgitt i fjor. Likte plottet og boka hadde godt driv. Litt åpenbart om hvem som kanskje er den skyldige, men det gjorde ikke noe da de fleste karakterene var interessant å bli kjent med, på godt og vondt. En av de bedre debutbøkene jeg har lest i det siste.

Ghosts of Christmas Past er en samling med spøkelseshistorier som jeg har lest i siden juleferien. Boka er ikke stor, men jeg leste en historie i den nå og da som en avveksling fra de andre bøkene. De fleste historiene var korte og enkle, og forfatterne var både kjente og ukjente. Syntes de fleste historiene var mer rare og noen komiske fremfor skumle og grøssende, noe som var en liten nedtur. Det er ikke den beste spøkelseshistoriesamlingen jeg har lest, dessverre.

Flere har jeg ikke lest, men har kommet godt i gang med de fleste bøkene jeg leser i. Bastarden av Tonny Gulløv begynner å ta seg opp igjen etter å ha vært litt stillestående. Ting begynner å skje og liker at Ulv ikke forandrer seg så mye. Han er den han er fullt ut. Så er spent på fortsettelsen. Det er bok nummer tre i Tusenårsriket og det er en god vikingsaga for den som vil lese noe brutalt og som ikke har noe i mot ufint språk.

Forklarelsens øyablikk av Bjørn Bakken ble jeg som nevnt ikke ferdig med, men har kommet litt over halvveis i boka. Jeg liker denne også, men tror jeg likte plottet i hans forrige bok noe bedre. Den var mer medrivende, men oppfølgeren er ikke så verst den heller. Bare plottet som virker en smule slappere i forhold til forrige bok.

Aftentid og morgengry
av Ken Follett ble ikke lest siden det er en bok jeg leser når jeg vil i, men kom meg videre i Fairy Tale av Stephen King i helga. Har fremdeles et anstrengt forhold til fantasy til tross for at jeg likteThe Dark Tower serien. Jeg kommer alltid til å forbinde Stephen King med horror og selv om jeg vet hat an mestrer alle sjangre han skriver, så er han best når det gjelder horror. Jeg liker Fairy Tale, men det er ikke hans beste bok. Hans nye bok som blir utgitt i september som heter Holly frister mer, og det er heldigvis horror/thriller bok som er lenge siden sist, og det er et savn. Så skal prøve å bli ferdig med Fairy Tale før den blir utgitt i alle fall.

Jeg har dog begynt å lese en norsk skrekkbok på nynorsk som heter Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Selv om jeg har hatt et anstrengt forhold til nynorsk etter skoletiden, fordi man måtte lese svært tørre noveller, har jeg lest noen nynorske bøker siden da, og det har gått bedre. Det har mye å si hva man selv velger å lese enn tørre pensum noveller. Selv om fantasienner i horrorsjangeren ikke er spesielt originalt, liker jeg handlingen i boka og fortellerstemmen. Kjekt å se norsk skrekk av og til, for vet at den sjangeren ikke blir tatt seriøst, dessverre, mens i USA blir sjangeren nesten hyllet. Det er litt urettferdig. Så liker det jeg har lest så langt i boka.

Jeg rakk dessverre ikke å begynne på 1922 av Stephen King i forrige uke så den står fremdeles på leselista, så i denne uka håper jeg på å begynne på den, og håper å få begynt på Hidden Pictures av Jason Rekulak som er en blanding av horror og thriller som ble utgitt i fjor. Jeg skaffet meg den i fjor, men rakk dessverre ikke å begynne på den da.

I denne uka har jeg som mål å bli ferdig med Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken siden det virker mer overkommelig denne gang, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle og Bastarden av Tonny Gulløv. Vet at den sistnevnte blir mye å gape over, men har brukt så mange uker på den nå, og det er hyggelig å bli ferdig med noe også, en gang i blant. Komme seg videre i lesebunken.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar