26. desember 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Last House on Needless Street av Catriona Ward, The Bone Curse av Carrie Rubin og Fairy Tale av Stephen King,
er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

The Last House on Needless Street - Catriona Ward
Spøkelsesvenn 2: Poltergeist - Michelle Tolo

Antall leste sider:

321 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Mørkets tjener - Anne Elvedal
 🖉  The Bone Curse - Carrie Rubin
🖉  Løpe ulv - Kerstin Ekman

Bøker som leses nå:

🕮 Bastarden - Tonny Gulløv
🕮 Kittyhawk savnet - Garry Disher
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fariy Tale - Stephen King
🕮 Den svarte svanen - Ingrid Berglund
🕮 Den siste festen - Clare Mackintosh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Øya - Adrian McKinty
⃞   Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken

Nok en uke med lite lesing. Leser hver dag, men svært få sider. Er nok jula soom har vært distraherende og håper romjulen gir meg bedre konsentrasjon, for vil gjerne bli ferdig med noen bøker før 2022 er over.

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: Den siste festen av Clare Mackintosh, Den svarte svanen av Ingrid Berglund og kanskje Kittyhawk savnet av Garry Disher, og jeg ble ikke ferdig med noen av dem. Men jeg har lest, altså. Jeg sverger.

I stedet ble jeg ferdig med noen helt forskjellige bøker.

Natt til torsdag leste jeg ut The Last House on Needless Street av Catriona Ward. Det er en blanding av horror og thriller som ble utgitt i fjor, og har kanskje vært den mest synlige boka både på Youtube og Goodreads i det siste. Mange snakket om den store, sjokkerende twisten og da jeg hadde lest ferdig boka, tenkte jeg, var det alt? Synes historien er god, men selve twisten har jeg sett i mange filmer før og synes ikke det er spesielt originalt. Så selv om det ikke ble noen ny favoritt, er jeg glad for å ha fått den med meg.

I helga leste jeg bok to i Spøkelsesvenn som er tegneseriebok. Den første boka ble utgitt for noen år siden og den leste jeg i høst for hadde håpet på å få med meg bok nummer to nå i desember. Bok nummer to heter Spøkelsesvenn 2: Poltergeist. En fin fortelling om vennskap, båndet mellom mennesker og spøkelser og eventuelt poltergeist. Vanskelig far og sønn forhold og mye mer. En fin oppvekstserie. Det er egentlig bøker for barn og ungdom, men voksne kan fint lese den også.

Flere bøker kom jeg meg ikke gjennom, men leste litt videre i noen av de andre. Noe stykkevis og delt, som dette innlegget kommer til å bli.

Bastarden av Tonny Gulløv leste jeg litt videre i. Det er tredjebok i Tusenårsriket og begynnelsen består av litt hva som hendte i forrige bok. Begynnelsen er noe treg, men Ulv er like barsk, men eldre, som han alltid har vært. Bøkene er inspirert av virkelige hendelser og fengslende så fort man leser videre. Man trenger ikke å være spesielt historieinteressert for å like bøkene. Selv om bøkene i denne serien er store, er de svært lettleste når man først er i gang.

Kittyhawk savnet av Garry Disher er bok nummer to i Peninsulaserien. Leste Dragemannen tidligere i høst og ville få med meg resten av serien. Liker at bøkene består av et stort persongalleri, handlingen og sakene er mørke og dystre, og Disher skriver på en måte som ikke virker pompøst. Så er spent på fortsettelsen.

To bøker jeg ikke kom meg videre i, er: Aftentid og morgengry av Ken Follett, og Fairy Tale av Stephen King. Igjen har det ikke noe med bøkene å gjøre, men det er bøker jeg leser når jeg vil i når jeg føler for det. Så har ikke noe i mot å ha bøker jeg trenger mer tid på enn andre. Det er bare kjekt.

Men har dog lest videre i Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Den var noe rolig i begynnelsen, men det begynner å ta seg opp. Liker stemningen i den som er både underlig og mørk. Litt spennende at noen som egentlig ikke jobber i det området, tar på seg en slik sak, og hovedkarakterene på en måte utfyller hverandre som makkere til tross for aldersforskjell og at begge to sliter med ensomhet.

Leste også videre i Den siste festen av Clare Mackintosh som er første bok i en krimserie og er et godt førsteinntrykk. De nye makkerne er veldig forskjellige, og saken er underlig. Liker kriminelle saker i en småbygd siden boka består av svært forskjellige personligheter. Så kjeder meg ikke med denne.

De planlagte bøkene blir som i forrige uke siden jeg ikke rakk å begynne på dem og de neste på leselista, er: Øya av Adrian McKinty og Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. Har lest en bok av begge og må si jeg er nysgjerrig på Øya for har hørt forskjellige meninger om den. Blir mest nysgjerrig på bøker som får delte meninger fremfor des som "bare" får skryt.

Denne uka har jeg som mål at jeg SKAL bli ferdig med Den svarte svanen av Ingrid Berglund, og Den siste festen av Clare Mackintosh, og Kittyhawk savnet av Garry Disher.

Så får håpe at den siste uka i året blir mer produktiv, for som sagt vil jeg bli ferdig med de fleste av de bøkene jeg har begynt på, før man går inn i det nye året.😈

2 kommentarer:

 1. Ganske interessant det med tvisten som er mye omtalt, men som du ikke opplevde som spesielt original. Litt som med Løpe ulv. Fariy Tale av Stephen King, er den bra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hadde egentlig ikke tenkt å lese The Last House on Needless Street. Men til slutt måtte jeg finne ut av twisten "alle" snakket om, men så den for tidlig og har sett den type løsning på film før, så ble ikke sjokkert. God bok selv om twisten var noe oppskrytt. =)

   Liker Fairy Tale, men er dessverre ikke glad i fantasy, selv om jeg visste at det var fantasy på forhånd. Men håper at King kommer med horror igjen for det er lenge siden sist, men jeg liker handlingen. Tror du vil like den siden du er større fantasyelsker.

   Slett