21. november 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, Home Invasion av Rick Wood, Fairy Tale av Stephen King og Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, er fra egen boksamling
 

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Det siste han fortalte meg - Laura Dave
Bone Harvest - James Brogden

Antall leste sider:

655 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Det siste stykket hjem - Ørjan N. Karlsson
🖉  Home Invasion - Rick Wood

Bøker som leses nå:

🕮 Mørkets tjener - Anne Elvedal
🕮 Kleptokratiet - Espen Skjerven
🕮 Løpe ulv - Kerstin Ekman
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Blodmåne - Jo Nesbø
🕮 Den siste festen - Clare Mackintosh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Those Who Came Before - J.H Moncrieff
⃞   Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner

I uka som var, hadde jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: Mørkets tjener av Anne Elvedal, Bone Harvest av James Brogden og Det siste han fortalte meg av Laura Dave. Jeg ble ferdig med nesten alle, bortsett fra Mørkets tjener. Prøvde å bli ferdig med den i går kveld, meen det ble jeg altså ikke. Men Bone Harvest og Det siste han fotalte meg, ble jeg altså ferdig med.

Onsdag leste jeg ut Det siste han fortalte meg av Laura Dave. Jeg likte coveret. Det var befriende å se en psykologisk thriller uten en stående eller en løpende skikelse på coveret. Konseptet hørtes interessant ut, noe det også var, men dessverre ble jeg ikke glad i fortellerstemmen som var svært enkel og rett frem. Savnet flere twister og mistenkelige ting som skjedde, for handlingen ble noe utroverdig og platt.

Natt til søndag leste jeg ut Bone Harvest av James Brogden som jeg brukte flere uker på å komme meg gjennom. Det er en bok på nesten fem hundre sider. Selv foretrekker jeg store bøker, og jeg har stor porsjon tålmodighet, men her var det de samme diskusjonene og episodene som skjedde om og om igjen. Det var mye gjentakelse og lite handling. Det var ikke mye horror før de siste hundre sidene. Før den tid var det nesten bare landsbydrama. Ikke helt en type horror bok jeg var ute etter. Men skal selvfølgelig prøve meg på andre horror bøker fra Australia, for har likt mange horrorfilmer derfra.

Jeg er snart ferdig med Mørkets tjener som er siste bok i Dødens spill trilogien og som også blir til Tv-serie. Jeg synes denne Martin er noe slitsom, noe som også er meningen, men også interessant. Persongalleriet er noe for seg selv som er spennende å lese om, og det er stadig noe som skjer. Liker også balansen mellom realisme og det overnaturlige, men at karakterene selv nesten ikke vet forskjellen. Er spent på hvordan trilogien slutter. Har en viss anelse, men blir artig å se om man har rett eller ikke. Leser nok ut denne i løpet av mandagen.

Etter å ha skrevet dette innlegget skal jeg begynne på en ny bok, som kom ut tidligere i høst og det er: Kleptokratiet av Espen Skjerven som er tredje bok om Tom Grayston. Jeg likte de to første, og siden jeg ikke har begynt på denne ennå, venter jeg å si noe om den. Jeg liker å bli kjent med bøkene først.

Har kommet litt videre i Løpe ulv av Kerstin Ekman som jeg leser sammen med en annen bokblogger, og jeg liker denne samlesingen bedre enn den forrige. Liker temaet og skrivestilen, men tar meg tid med boka selv om den er kort.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King. Det har ikke noe med bøkene å gjøre, men som nevnt er det bøker jeg leser når jeg vil i, og som jeg skal bruke litt tid på.

Men Blodmåne av Jo Nesbø har jeg lest videre i og det er en av de bedre Harry Hole bøkene, selv om jeg ikke har lest alle i riktig rekkefølge. Bøkene av Jo Nesbø har jeg lest litt sånn av og på. Jeg liker temaet som er bisarr og morbid, og Harry Hole er veldig lik seg selv.

Jeg kom ikke så langt i Den siste festen av Clare Mackintosh som jeg hadde håpet i helga. Ikke alt går som planlagt. Men liker konseptet og fortellerstemmen, og er interessert i saken som skjer.

Bøkene jeg har som håp å begynne på før uka er over, er Those Who Came Before av J.H. Moncrieff. Ukjent bok og forfatter, igjen, men det er bare spennende. Boka gle utgitt i 2019, og det er selvfølgelig horror.

Den neste boka på leselista er Damen i proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner. Det er bok nummer åtte i Olivia Henriksen serien og boka ble utgitt i fjor. Vet ikke helt om det er min sjanger, men det er lov å prøve.

Uka blir nok ikke helt den samme uten mål. Målet for denne uka er å bli ferdig med disse bøkene: Mørkets tjener av Anne Elvedal, Blodmåne av Jo Nesbø og muligen Kleptokratiet av Espen Skjerven. Noe tvilsomt, men skal gjøre et forsøk.

Så det blir litt krim, litt horror og det blir noe småtrist å bli ferdig med Dødens spill trilogien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar