17. oktober 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friend of the Devil av Stephen Lloyd, De fire løgnerne av Ruth Ware, Køen av Vladimir Sorokin, Fairy Tale av Stephen King, Bone Harvest av James Brogden og The Bone Curse av Carrie Rubin , er fra egen boksamling

 
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Køen - Vladimir Sorokin
De fire løgnerne - Ruth Ware
Friend of the Devil - Stephen Lloyd

Antall leste sider:

917 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Dragemannen - Garry Disher
🖉 Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner

Bøker som leses nå:

🕮 Fremmedlegeme - Unni Lindell
🕮 Som en fremmed - Araminta Hall
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Santorium - Sarah Pearse

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Bone Harvest - James Brogden
⃞   The Bone Curse - Carrie Rubin

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Friend of the Devil av Stephen Lloyd, Køen av Vladimir Sorokin og Som en fremmed av Araminta Hall. Jeg ble ferdig med to av disse og det var Friend of the Devil, Køen og en annen bok i stedet for Som en fremmed.

Mandag leste jeg ut Køen av Vladimir Sorokin, som jeg leste sammen med en annen bokblogger. Jeg brukte en tid på denne da den ikke engasjerte noe, og formatet ble for spesielt. Klarte ikke helt å bli revet med selv om jeg skjønte hva boka ville. Tror ikke det blir en anmeldelse fra meg om denne. Ikke fordi jeg ikke likte den for skriver ofte om bøker jeg ikke liker for synes at det er viktig, men det er en sjanger jeg ikke føler at jeg kjenner godt nok, og ikke er spesielt interessert i.

Tirsdag hørte jeg ferdig De fire løgnerne av Ruth Ware på lydbok. Siden det er en lydbok på over tretten timer, brukte jeg noen dager på å høre ferdig. Hører ikke mange timer i strekk. Det varier mellom en til tre timer daglig.

Det som er greia med Ruth Wares bøker er at hun har noen spennende konsepter, men hun klarer ikke å få frem selve spenningen. Det gjør hun heller ikke med De fire løgnerene. Det er en handling som har nåtid og fortid. Jeg likte å lese om fortiden bedre om nåtiden, for i nåtiden ble det detaljerte beskrivelser om amming gjentatte ganger. Skjønner det er hverdagen for de fleste, men det er ikke det jeg vil lese om i spenningsbøker. Som nevnt ble det aldri særlig spennende og avslutningen ble for dum og forutsigbar.

Senere på tirsdag leste jeg ut Friend of the Devil av Stephen Lloyd og jeg ble lettet. Horror som ble utgitt i år og det var ikke min type horror. Jeg var ute etter creepy horror, men i stedet fikk jeg svart humor horror. Jeg liker svart humor, men det var ikke det jeg ville ha denne gang. Dette er en horror bok for voksne, men språket og karakterene fikk det til å føles ut som at jeg leste en ungdomsbok i stedet. Syntes konseptet var kjedelig og tullete.

Det var bøkene jeg rakk komme meg gjennom. 

Jeg leser fremdeles Fremmedlegeme av Unni Lindell og det er andre gang man leser om Snø. Man møter igjen Marian Dahle. Unni Lindell skriver godt og er svært god på miljøbeksrivelser. Saken er også interessant, men er ikke så veldig glad i krim med kvinnelige etterforskere av en eller annen grunn, og kjenner jeg savner Cato Isaksen allerede. Men liker boka godt så langt, men føler at fraværet til Cato blir noe stor. Skjønner jo grunnen.

Om natta leser jeg Som en fremmed av Araminta Hall som jeg ikke ble ferdig med i forrige uke. Det er ikke at det jeg ikke liker den, det gjør jeg. Karakterene er fascinerende og man blir nysgjerrig på hva minst en av dem skjuler. Man bare venter på at det verste.

Jeg kom meg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett i forrige uke, men det gjør ikke noe da det er en bok jeg leser når jeg vil i siden den er såpass stor, og jeg foretrekker store bøker. Har bare ikke prioritert den i det siste. Får gjøre noe med det i høst.

Før helga leste jeg videre i Fariy Tale av Stephen King. Selv om fantasy ikke er en favorittsjanger, er det den nyeste av min forfatterhelt som ble utgitt i september. Det er også en bok jeg leser litt når jeg vil i. Liker stemningen godt og båndet mellom gutten Charlie og hunden Radar. Liker stemningen i boka, og at det er noen sære karakterer. Så forstår det jeg har lest så langt. Det er greit med fantasty for ungdom og urban fantasy, men når det er ren fantasy for voksne henger jeg ofte ikke med i den detaljerte verdenen de forsøker å forklare og diverse magiske systemer. Da faller jeg som regel av, men Fairy Tale har vært barnevennlig for de som ikke leser mye fantasy så ofte.

Jeg har kommet et godt stykke i Sanatorium av Sarah Pearse som jeg liker godt. Selv om handlingen i boka foregår mens det er vinter, passer denne godt som høstkrim da det er noen få horrorelementer i den. Boka er dyster og er litt om isolasjon. Så er spent på fortsettelsen.

De neste bøkene på leselista, er: Bone Harvest av James Brogden og The Bone Curse av Carrie Rubin. Har ikke lest noe av dem tidligere. Bone Harvest er horror som ble utgitt i 2020, og The Bone Curse er krim med horrorelementer, og ble utgitt i 2018. Det er også først bok i en serie.

Ukas mål er å bli ferdig med Fremmedlegeme av Unni Lindell, Som en fremmed av Araminta Hall og Sanatorium og Sarah Pearse.

14 kommentarer:

  1. Jeg holder faktisk på med en lydbok av Ruth Ware nå, Mord og misunnelse. Min første av henne. Vanvittig lang bok (13 timer). Har kommet over halvveis, men det skjer ikke mye til å være en så lang bok . . . Ikke min kopp te, hun forteller for detaljert om meningsløse ting. Show don¨t tell burde hun øve seg på.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har den i samlingen min som fysisk bok. Selv om jeg har begynt med lydbøker, kommer jeg alltid til å foretrekke de fysiske bøkene. Så skal lese den i løpet av sommeren. Ruth Ware er ingen favorittforfatter, så skjønner hva du mener. Hennes bøker er greit å ha når man vil ha noe lett. =)

      Slett
    2. Må aldri de fysiske bøkene forsvinne!
      Det var akkurat det: jeg trengte noe lett. Hører jo på The Way of Kings (som ikke er lett) og ble utålmodig. Måtte smette inn noe lett der. Så dukket Ruth Ware opp i Bookbites. Så spennende ut, var ikke del av en serie. Tror allerede jeg vet hvem som er morderen, men håper jeg tar feil! Skal selvfølgelig ikke avsløre noe til deg.

      Slett
    3. Skulle ha hatt lesebrett siden det tyter bøker overalt og vet snart ikke hvor jeg skal gjøre av alle, men vet ikke om lesebrettet vil bli flittig brukt. =)

      Leste første boka i The Way of Kings av Sanderson sammen med Birthe for en god stund siden. Hun ville lese resten, men jeg ikke. Jeg liker high fantasy på film, men i bokformat sliter jeg. Klarer ikke å forsestille meg verdenene de beskriver eller de magiske systemene. Er nok for dum.

      Og takk for at du ikke avslører noe. Det er bare så vidt jeg leser baksideteksten på en bok, de er ofte lange og sier for mye, synes jeg. Vil heller vite minst mulig om en bok når jeg skal lese den. =)

      Slett
    4. Jeg har både Kindle og ett norsk lesebrett, men det blir så jeg ikke bruker de så mye. Engelske bøker leser jeg utelukkende på Kindle (men er jo ikke det jeg leser mest av).
      Jeg gir bort alle bøkene jeg har etter endt lesning, men likevel fylles det jo opp. Men nå synes jeg bøker er den fineste interiør.

      Dum er du ikke. Men high fantasy er vel bare ikke for deg. Jeg skal absolutt høre alle bøkene i serien til Sanderson. Men kommer til å ta tid, for de er jo så massive. Koser meg veldig med den. Men jammen brukte jeg lang tid på å komme inn i den lydboka. Tror den passer bedre å leses..

      Slett
    5. Jeg leser ofte engelsk for de fleste horrorbøker ikke er oversatt, men så foretrekker jeg horror på engelsk. skulle vel ha hatt et lesebrett, men er redd jeg bruker den bare en eller to ganger, og så dør den på grunn av manglende interesse.

      Jeg liker urban fantasy for det er forståelig, men ikke high fantasy. Det blir en uforståelig verden med altfor mange detaljer, så foretrekker den sjangeren på film, for har ikke noe i mot å se lange filmer. Har tid til det.

      Er enig med deg at bøker er det fineste interiøret, men vil helst ikke ha dem på gulvet. Det er fullstappet i bokhyllene og har en del i noen kasser. =)

      Slett
    6. Gir du bort bøkene etter du har lest dem? Da vil bokmengden synke betrakelig hos deg for du leser mange bøker i året!

      Om du vil prøve deg på lesebrett kan du jo kjøpe brukt, så er det ikke et så stort kjøp om du ikke bruker det så mye.

      Slett
    7. Selvfølgelig. Det er jo umulig å beholde alle. Har en avtale med min bror når jeg har lest ferdig, gir jeg bøkene videre til ham, og han gir de videre etter at han er ferdig med bøkene han er interessert i. Det er en grei deal da han kjenner folk og er sosial, i motsetning til meg. Likevel er det trangt i hyllene da jeg tar vare på horrorbøkene og en god del thrillere, da det er bøker jeg samler på. Drømmen er jo å ha et eget gotisk bibliotek, hihi. =)

      Hva gjør du med bøkene når du er ferdig med dem?

      Slett
    8. Et gotisk bibliotek: så fantastisk! Digger den ideen! Ikke gi opp den drømmen.
      Jeg gjør som deg og gir bort til søsteren min (de jeg synes er verdt å anbefale videre), ellers så gir jeg bort til bruktbutikker. Gir også til min mamma.

      Slett
    9. Et gotisk bibliotek hadde vært fabelaktig. Og kjekt at du også har noen å gi bort bøkene til. Det ironiske er at, uansett hvor mye man gir bort, vises det ikke. Samlingen bare vokser, merkelig nok. =)

      Slett
    10. Ja, det er virkelig merkelig - boksamlingen bare bokser her også. Jeg tar så sinnsykt av på bruktbutikker når det er posesalg... Endorfiner til tusen! Og tvert folk hører en er en leser, blir en jo kastet bøker etter (for alle ønsker noen å gi bøkene videre til). Og jeg sier ikke nei!

      Slett
    11. Det positive med at jeg ikke kjenner noen, er vel at jeg slipper å ta i mot bøker.Men jeg slipper ikke unna bokmengden da jeg kjøper mange bøker. På bokklubben har de bonuskroner, så er blitt en god kune der. =)

      Slett
    12. *kunde, skulle det stå. Fingertuppene hente seg fast mens jeg skrev, haha. =)

      Slett
    13. Haha, du har blitt en god kone til Bokklubben. Ler høyt. Jeg skulle skrive pulverkaffe på bloggen en gang, og publiserte. Ebokhylla lo og kommenterte jeg hadde skrevet pulekaffe. Ler igjen her.

      Slett