15. august 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Good House av Tananarive Due og Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell, er fra egen boksamling 

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Jeg vet hvor du bor - Unni Lindell
✔  Sannheten - Knut Nærum
Metusalem-prosjektet - Tom Egeland

Antall leste sider:
1059 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Blodskam - Per Becker
🖉 Aldri - Ken Follett

Bøker som leses nå:
🕮 En konges ætt - Tonny Gulløv
🕮 The Good House - Tananarive Due
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Sommer i Sandøsund - Lene Lauritsen Kjølner

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Langsom ild - Paula Hawkins
⃞   Den sorte bruden - Anne Elvedal

Forrige mandag håpet jeg å bli ferdig med En konges ætt av Tonny Gulløv og Metusalem-prosjektet av Tom Egeland. Metusalem-prosjektet ble jeg ferdig med i går, men En konges ætt må jeg bruke en uke til på.

Bøkene Langsom ild og Den sorte bruden har stått som de neste på leselista i flere uker nå, og det beklager jeg da jeg leser store bøker og leser ikke fort.

Fredag leste jeg ut Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell, som ble utgitt i 2016. Det er en stund siden, men ville se hvordan Marian Dahle serien er, hun som på en måte tar over for Cato Isaksen. Boka handler er om en gammel forsvinningssak. Seks år gamle Thona forsvant fra en parsellhage for femten år siden, og Marian Dahle får denne cold-case saken av Cato etter hennes fravær på grunn av bivirkninger av et politiopdrag. Hun vet hvorfor han gir henne oppdraget, og hun vet ikke om hun vil ta den. Hun tar omsider saken, og samtidig opplever hun underlige ting hjemme.

Ikke så spennende som Lindells bøker vanligvis er. Den var noe tregere og tørrere, men er interessert i å få med meg Dronen som er andre boka om Marian Dahle.

I en liten uke til må jeg lese videre i En konges ætt av Tonny Gulløv, men det gjør ikke noe. Den er både barsk og humoristisk, og basert på virkelige hendelser. Mer om handling og mening sparer jeg til kommende anmeldelse.

I noen uker har jeg også lest i The Good House av Tananarive Due. Den går tregt, fordi jeg leser så tregt på engelsk at det er flaut, men så foretrekker jeg horror på engelsk. Språket er ofte bedre da, synes jeg. Så tar meg tid til det. Den er om stakkars Angela Toussaint som har mye å hanskes med. Familien forandret seg etter en 4.juli feiring for et par år siden, og siden da har de strevd med sitt på hver sin måte. Huset er et genereasjons hus hvor bestemoren hennes vokste opp, og Angela vokste opp der både med bestemoren sin og moren som var noe ustabil. Nå blir hun oppfordret av noen til å bo der i noen dager for å bestemme seg om det skal selges eller ikke, og tiden der blir satt på prøve. Hvor er det de mørke kreftene kommer fra?

Moden og godt skrevet horror. Det er ikke mye action eller skremselsdrama, men det er mest karakterdrevet horror.

Søndag leste jeg ut Metusalem-prosjektet av Tom Egeland som var interessant lesing.

Det er tiende boka om Bjørn Beltø og han vet å underholde med en viss selvironi og han er stadig ute på spennende reiser. Denne gang finner de et langt menneskeskjelett under en utgraveringsarbeid som han har ansvaret for. Menneskeskjelettet er uvanlig stort. En valknute, også kalt Odinsknute blir funnet. Da en kollega blir funnet hardt skadet på laboratoriet, skjer det flere mystiske ting som gjør til at Beltø og hans voksne datter, legger ut på reiser til forskjellige land. Samtidig føler han seg forfulgt, men i så fall av hvem?'

Er egentlig ikke glad i røverhistorier, men Egeland gjør det på en troverdig og underholdende måte. Man kjeder seg ikke.

Lørdag leste jeg ut Sannheten av Knut Nærum, som er en del av De ti bud serien. Bøkene har ikke noe med hverandre å gjøre og trenger ikke å leses i riktig rekkefølge. Det er forskjellige forfattere som bidrar med forskjellige punkt i De ti bud. Jeg leser meg opp i denne serien siden den nyeste boka i De ti bud serien er kommet ut. Så langt er det gitt ut fem bøker i serien, og Sannheten er bok nummer tre.

Det er ikke den beste boka jeg har lest av Nærum. Godt mulig fordi den er dystopi, en sjanger jeg er en smule lei av. Den er om et samfunn hvor alle blir overåket. Ingen kan gjøre noe hemmelig eller lyve. Godt utgangspunkt og morsom idé, men hadde nok brydd meg mre om boka hvis jeg var litt mer samfunnsengasjert, men det er jeg dessverre ikke.

Senere i kveld skal jeg begynne på nok en murstein og det er Sommer i Sandøsund av Lene Kjølner Lauritsen og det blir min andre bok av henne. Leste en bok av henne for en god del år siden som jeg ikke likte, men liker å gi forfattere flere sjanser. For man kan bli positivt overrasket. Det har skjedd før, blant annet med Bernard Minier.

I denne uka har jeg som mål å bli ferdig med En konges ætt av Tonny Gulløv. Denne gangen virker det mer realistisk at jeg blir det, da det ikker mange sider igjen, og godt mulig jeg blir ferdig med The Good House av Tananrive Due.

De neste bøkene på lestelista er som nevnt Langsom ild av Paula Hawkins. En psykologisk thriller som ble utgitt på norsk i fjor. Også håper jeg at jeg også begynner på Den sorte bruden av Anne Elvedal. Det er andre bok i en trilogi som heter Dødens spill. Det er paranormal grøss for ungdom og jeg likte den første boka overraskende godt.

Får håpe jeg ikke ligger etter med de samme bøkene senere også. Liker ikke å bruke for lang tid på samme bok, men noen bøker trenger mer tid enn andre.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar