18. juli 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Good House av Tananarive Due,  er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Beinrester - Johan Theorin
Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum

Antall leste sider:

435 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Beinrester - Johan Theorin
 🖉 Rovdyr - Erling Gangsøy Greftegreff

Bøker som leses nå:

🕮 En konges ætt - Tonny Gulløv
🕮 Dr. Gisleson og hans pasienter - Torgrim Sørnes
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 Blodskam - Per Becker
🕮 Win - Harlan Coben

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Good House - Tananarive Due
⃞   Langsom ild - Paula Hawkins

Forrige mandag skrev jeg at jeg hadde som mål å bli ferdig med Beinrester av Johan Theorin, Nytt blikk på det gamle Egypt og Win av Harlan Coben. Vel, jeg ble ferdig med to av tre, så skal ikke klage. Ble ferdig med de to første jeg nevnte og trenger noen dager til på Win av Coben, men er godt i gang.

Tirsdag leste jeg ut Beinrester av Johan Theorin som er en svært god krimbok hvis man liker hverdagskrim. Jeg skriver ikke så mye mer om den siden jeg allerede har skrevet anmeldelse,og for å slippe gjentakelser. Men synes at Theorin er en krimforfatter som er verdt å utforske. Han skriver godt.

Natt til fredag leste jeg ut Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum som jeg brukte et par uker på siden den er så informativ. Synes at Egypt og Japan er spennende land som jeg vil lese mer om og nå fikk jeg sjansen til det om Egypt. Leste litt om Egypt som barn om pyramider og faraoer. Noe jeg fremdeles synes er spennende.

Her frisker man opp gammelt kunnskap og samtidig lærer om forskjellige begrep og hendelser. Boka tar for seg mer enn bare pyramider og faraoer. Det skrives om hverdagsliv, språkutvikling, politikk, religion og mye mer. Syntes boka så noe pensumaktig ut, men den er veldig lettlest og innholdsrik.

Jeg skal fortsette å lese Win av Harlan Coben i noen dager til, men har ikke noe i mot det fordi Win, altså Windsor Horne Lockwood III som hans fulle navn er, er morsom og det er første bok i en nye serie.

Tror ikke alle kommer til å like Win fordi han er en snobb og selvdyrker, og er ikke redd for å vise det heller. Derfor jeg liker ham fordi han skiller seg litt ut som hovedperson. Hans søskenbarn Patricia ble som tenåring kidnappet og fraktet til en hytte i skogen, før hun klarte å stikke av etter fem måneder. Siden har hun ikke snakket med Win om det. Mange år etter hendelsen, blir Win fraktet til en penthouse leilighet av noen karer, hvor det er en død mann. Den døde mannen har et maleri som tilhører Wins familie og en koffert som forsvant for mange år siden, med Win's initialer på. Det er mistanke om at den døde mannen var en av Patricias kidnappere og han skal også ha vært involvert i en cold case sak som skjedde en gang på sekstitallet. Win begynner å gjøre sine egne undersøkelser.

Spennende så langt og synes det er litt oppfriskende at karakteren er noe klysete.

I helga kom jeg meg videre i En konges ætt av Tonny Gulløv, og er kommet over halvveis i Aldri av Ken Follett. Jeg venter med å si noe om Blodskam av Per Becker for er ikke så godt kjent med den. For leste mest i Aldri, En konges ætt og Win i helga. Men skal ta igjen boka i denne uka.

Jeg har også kommet et stykke i Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes. Så langt er det ikke så mye om Dr. Gisleson selv, men om legehistorie, sykdomshistorie og utdanning. Veldig mye historie generelt, men det meste av det er interessant og håper Gislesons kommer mer inn i bildet fremover.

De neste bøkene på lista er; The Good House av Tananarive Due som er horror som ble utgitt i 2003. Ukjent bok og forfatter for min del, og det blir spennende. Håper også å komme i gang med Langsom ild av Paula Hawkins som jeg smågruer meg til. Likte ikke Piken på toget av samme forfatter som jeg leste for mange år siden, men liker å gi forfattere flere sjanser. Noen ganger lønner det seg. Det er for tynt å gi opp en forfatter bare etter en bok.

I denne uka har jeg som mål å lese ut: Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes, Blodskam av Per Becker og Win av Harlan Coben. De andre bøkene er for store til å bli ferdig med innen dennne uka, og trenger derfor mer tid. Jeg er jo en sinke. Men samtidig foretrekker jeg store bøker. Det skremmer ikke meg. 😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar