16. mai 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

En nasjon i sjakk - Johan Høst

Antall leste sider:

636 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Den siste dagen - John Grisham
 🖉  Martin Juncker 3: Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen

Bøker som leses nå:

🕮 Martin Servaz 6: Dalen - Bernard Minier
🕮  Åndenød - Amy McCulloch
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig
🕮  Falskt vitne - Karin Slaughter

Planlagte bøker denne uka:

  ⃞   Sykkeleventyret - Ishbel Holmes
  ⃞    Rovhjerte - Ulrika Rolfsdotter

Hadde som håp å bli ferdig med to bøker i helga som var, men det ble med den ene. Hadde som mål å bli ferdig med både En nasjon i sjakk av Johan Høst og Dalen av Bernard Minier, men Dalen trenger jeg mer tid på, siden den er noe stor. Blir ferdig med den i dag eller i morgen.

Men En nasjon i sjakk av Johan Høst ble lest ut rundt halv fem natt til søndag. Den føltes ut som en blanding av krim og thriller. Boka som har skuffet meg mest så langt i år.

Jeg ville lese om den siden konseptet dreide seg om sjakk, noe jeg er interessert i, men klarte ikke å ta boka helt alvorlig. Det føltes ut som jeg leste en parodi uten at det var det. Karakterene var ikke helt troverdige og handlingen noe tung å komme eeg gjennom. Kreativt konsept, men likte ikke måten det ble gjort på. Det ble veldig uengasjerende for min del.

Den er om et sjakkparti som gjelder liv og død. I stedet for brikker, er det menneskeliv det spilles om. Statsministeren og en av livvaktene hans er forsvunnet, og det er ikke bare deres liv som står i spill i dette spesielle gamet.

Jeg liker sjakk, men foretrekker det på skjerm fremfor i bokformat, spesielt på NRK da man ser denne pilen vandre frem og tilbake. En nasjon i sjakk ga ikke den samme innlevelsen.

Dalen av Bernard Minier er mer min type krim. Mørkt og brutalt. Kanskje ikke en krim for alle da det er noe grafisk, men jeg har ikke noe i mot det. Liker Martin Servaz bedre og bedre også. Han er litt morsom. Han er en tøff etterforsker som går egne veier, men så har han høydeskrekk og klaustrofobi. Synes det er litt vittig. For tiden er han suspendert og venter på et viktig møte/vurdering om hvordan karrieren hans vil utvikle seg videre. I mellomtiden har han reist bort til et isolert sted på grunn av en mystisk telefon han fikk midt på natten. Med få stikkord, gjettet han stedet han befinner seg i nå, omringet av fjell og skog. Et småsted. Grunnen er et spøkelse fra fortiden han ikke har hørt fra på åtte år. Samtidig skjer det en del der han befinner seg, som gjør til at han er nødt til å bli værende lenger enn planalgt. Klarer han å holde seg i skinnet mens han er suspendert?
 
Det er en stor bok på over fem hundre sider, men få dødpunkter. Boka har en fin flyt, og sære karakterer som jeg liker.

I natt begynte jeg på en ny bok, og det er en bok som ble utgitt på norsk i år: Åndenød av Amy McCulloch. På boka står det krim, men jeg synes det heller mer mot psykologisk thriller, og jeg liker den så langt. Liker bøker om kulde og isolasjon. Det er fascinerende. Venter med å si mer om boka og hva jeg synes fordi jeg vil bli bedre kjent med den.

Jeg har lest en del videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig som ble utgitt i fjor. Det er en underlig horror bok, men jeg liker den. Den er om en familie på tre som flytter fra byen til et roligere sted, omringet av natur. Huset tilhørte faren til Nate, og Nate fikk overta det for en dollar, selv om han aldri likte faren sin. Selv etter farens død, har han ikke skiftet mening. Det tar litt tid før familien føler seg som hjemme. Nate må tilpasse seg i et nytt hus og ny jobb, Maddie opplever rare ting med kunstverkene sine og Oliver blir satt på prøve på skolen. Underholdende på godt og vondt så langt.

I dag leste jeg videre i Aldri av Ken Follett. Den er på over seks hundre sider. Kommer ikke til å oppsummere den om handling og meninger hver uke siden det tar meg en måned før jeg blir ferdig med den, og venter med alt sånt til anmeldelsen, for å slippe mange gjentakelser hver uke. Det blir bare kjedelig i lengden.

I kveld skal jeg begynne med en ny bok, som om jeg ikke har begynt på mange nok allerede, og det er Falskt vitne av Karin Slaughter. Den ble utgitt i fjor og er en frittstående thriller. Stephen King er og blir min forfatterhelt, men Slaughter er en av de store innen thrillersjangeren, synes jeg. Tidligere har jeg lest: Pretty Girls, The Good Daughter, Bruddstykker, Knust og Genesis. Knust og Genesis er bok to og tre i Will Trent serien. Så er spent på Falskt vitne.

Blir ferdig med Dalen i denne uka, og godt mulig Åndenød. De neste bøkene på leselista er: Sykkeleventyret av Ishbel Holmes og Rovhjerte av Ulrika Rolfsdotter. Det blir litt reise/sakprosa og krim.

Ellers var jeg skuffet over Eurovision i år. Må være det kjedeligste på lenge, for hadde ingen favoritter i år. Syntes Måneskin var bedre enn de som var med. Håper på mer variasjon neste år.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar