5. november 2021

Helgelektyre(411)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Only Good Indians av Stephen Graham Jones, The Stand Stephen King, Jente, anonym av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen, The Burning House av Neil Spring, Magiske eventyr av Johanna Basford, og En verden av verdener av Kerby Roanes, er  fra egen boksamling
 
 




















The Only Good Indians - Stephen Graham Jones

Mannen som døde to ganger - Richard Osman

The Stand - Stephen King


Tirsdag leste jeg ut denne boka:

Jente, anonym - Greeer Hendricks og Sarah Pekkanen (Pekkanan er ikke riktig)

Det tok sin tid å lese for denne var noe treg til psykologisk thriller å være. Den er om en ungjente i New York som bor for seg selv med en hund. Hun er sminkør gjennom BeautyBuzz og hun drar på forskjellige oppdrag for å sminke kundene sine hjemme hos dem. Hun sliter litt med å holde hodet over vannet når det gjelder personlig økonomi, og griper sjansen da hun får vite om Dr. Shields gjennom en av kundene sine. Dr. Shields skal gjøre en undersøkelse om etikk og moral, og informantene kan tjene litt penger på det. Jessica lyver for å være med på disse undersøkelsene og vet ikke om Dr. Shields er kvinne eller mann for hun svarer på spørsmål gjennom en PC i NYU bygget. Hun får ikke møte Dr. Shields før senere da hun får andre oppdrag i stedet for å svare på spørsmål. I stedet får hun beskrivelser hvor hun skal dra og hvem hun skal møte. Hva vil egentlig Dr. Sheilds med dette, og det Dr. Shields ikke vet, er at Jessica gjør sine egne udnersøkelser.

Flatt og monoton psykologisk thriller fortalt fra forskjellig perspektiv, som dessverre bare fører til kjedelige gjentakelser. Spennende begynnelse, men det dalte fort nedover.

Anmeldelsen kan leses her.

Natt til onsdag leste jeg ut denne:

The Burning House - Neil Spring

Boleskine House var ukjent for meg før jeg leste The Burning House. Det er i Skottland ved Loch Ness. Huset er mest kjent for sine to kjendiseiere. Huset har vært eid av okkultist Aleister Crowley og Jimmy Page fra bandet Led Zeppelin.

Spring lar seg inspirere av virkelige hendelser og lager sin egen fiksjon ut av det. Huset satt fyr i 2015. Grunnen ble ikke oppklart. Spring ga ut denne boka i 2018 og i 2019 ble Boleskine House skadet av en ny brann. Selv er jeg svak for slike små tilfeldigheter. Lurer på hva Spring selv tenkte etter å ha gitt ut en bok som er inspirert av Boleskine House og ett år senere, skjer det enda et brann.
 
Selve boka er om Clara Jones som har byttet identitet og flyktet til et småsted som heter Abersky. Det er et sted som faktisk heter Abersky, men Spring har skrevet i etterordet at han har laget en slags fiksjon versjon av det. Clara har byttet identitet på grunn av sin voldelige eksmann og hun har på følelsen av at han jakter etter henne fortsatt. I mellomtiden er hun eiendomsmegler sammen med Gale som også er blitt en god venn. I mange år hra firmaet strevd med å få solgt Boleskine House. Hun lager en plan om å sette fyr på en del av huset,  i håp om å senke prisen og få det solgt. Når hun gjør det, vet hun ikke at en fremmed er øyevitne til det hele, og denne fremmede har planer for henne. 

Spennende, mystisk og liker Springs fortellerstemme veldig godt.

The Only Good Indians av Stephen Graham Jones venter jeg å skrive mer om i mandagsinnlegget. Selv om jeg har lest en del sider, tar det litt tid å komme seg inn i handlingen og bli kjent med den. Så vil bli bedre kjent med boka før jeg skriver mer om den. Men liker Stephen Graham Jones fortellerstemme så langt, og stemningen. Kjeder meg ikke. Jeg begynte å lese boka på onsdag, derfor jeg ikke har kommet langt. Leser aldri ut bøker på to-tre dager. Bortsett fra korte ungdomsromaner av og til.

Natt til torsdag begynte jeg å lese Mannen som døde to ganger av Richard Osman, som er oppfølgeren til Torsdagsmordklubben. Boka kan fint leses som frittstående, men man bør helst lese den forrige først, for det er noen få avsløringer som nevnes i oppfølgeren. Så langt har jeg lest om Ibrahim som blir stygt overfalt på grunn av ran og ender opp på sykehus. Han tilhører Torsdagsmordklubben. Om en liten gjeng pensjonister som diskuterer uløste mordsaker. Senere i boka blir det nok enda mer bry for denne gjengen, tenker jeg.

Er ingen storfan av kosekrim for de inneholder ofte humor som ikke er helt min stil, men liker både Osmans fortellerstemme og humor. Så kjeder meg heller ikke med denne.

Ved siden av disse bøkene skal jeg lese videre i The Stand av Stephen King. Siden det er et langtidsprosjekt, sier jeg ikke noe om boka før anmeldelse for å spare meg for gjentakelser, og det er heller ikke den letteste boka å beskrive. Får litt skrivevegring av den på samme måte som med House of Leaves av Mark Z. Danielewski, for det er ikke alle bøker som er lett å forklare videre. Men jeg liker den, selv om jeg ikke synes at det er Kings beste.

Flere bøker blir det vel ikke i helga, for ønsker å bli ferdig med bøker også, ikke bare begynne på mange uten å komme videre. 😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford
 

Motivet er fra denne boka: 

En verden av verdener - Kerby Rosanes
God helg.

Ukas låt: Silk Stalkings Theme - Mike Post (Noen andre som husker Tv-serien Silk Stalkings? Den ble kalt Silke på norsk med Rob Estes i hovedrollen)


2 kommentarer:

  1. Jeg busker Silke. Andreas prøvde å gjense serien for noen uker siden, men den hadde visst ikke holdt seg så bra ... Mener jeg så litt av Melrose Place grunn pga Rob Estes. Huff :)
    Påminnelse: Du skrev bra om House of Leaves !
    Ha en mørk og regntung lørdag ...

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg mener at Tv-serier var bedre før i tiden, jeg da. Da man orket å benke seg foran tv-skjermen for at man ville se fortsettelsen. Nå opplever jeg Tv-serier som tunge og monotone. Tv var mye bedre før.

      Jeg også så Melrose Place. Tror jeg så alle sesongene for var så hekta. Ser også fremdeles på I gode og onde dager som har holdt på i over 60 år, tror jeg. Savner gammeldags Tv for det var mer å følge med på. Nå føler jeg at det er mye av det samme og nesten bare reality og kjendiser.

      Takk. Håper du forsto anmeldelsen. Jeg forsto knapt hva jeg har skrevet selv. Sånn er det noen ganger. =)

      Tusen takk og i lige måde. Her har det vært veldig regntung på og av hele tiden og mørkt i firetiden. Herlig!

      Slett