18. oktober 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Billy Summers og The Stand av Stephen King, Jente, anonym av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen, og The Burning House av Neil Spring, er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Billy Summers - Stephen King
Vargtimen - Geir Tangen
Bakgårdshund - Magnus Buen Halvorsen

Antall leste sider:

568 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Billy Summers - Stephen King
🖉 Bakgårdshund - Magnus Buen Halvorsen

Bøker som leses nå:

🕮 Minneskogen - Sam Lloyd
🕮 Gissel - Clare Mackintosh
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Jente, anonym - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen
⃞   The Burning House - Neil Spring

Tre bøker ble lest i forrige uke, men begynte ikke på alle bøkene den samme uka, bare for å understreke det. Leser ikke svinfort. Det ble to krimbøker og en ungdomsroman.

Onsdag leste jeg ut Billy Summers av Stephen King, som er hans nyeste utgivelse. Skriver ikke mer om den nå, siden den er nevnt i flere innlegg allerede og har skrevet om den. Har heller ikke noe mer usagt om boka. Men likte den veldig godt og den var noe svart komedieaktig.

Natt til søndag leste jeg ut Vargtimen av Geir Tangen. En svært lettlest krimbok med korte kapitler, og som inneholder et svært mørkt tema. Det er første bok om politioverbetjent Gabriel Fjell. Han er i trettiårene, ganske ung for jobben og han er i et ferskt forhold til Makena. Men en ny sak skaper problemer, som setter sine spor. Ungdommer dør, og det ser ut til å være en slags selvmordsbølge. Senere finner de ut at det er et slags nettspill mellom ungdommene. De som melder seg på må gjennom små utfordringer for å psyke seg opp til det store steget, nemlig selvdrap. Nettspillet heter Blue Whale Challenge. Klarer politiet å stoppe dette syke spillet, eller må de ha hjelp av Kripos?

Aktuell, mørk og depressiv lesing, men realistisk og engjasjerende. Anmeldelse kommer senere i uka.

I går leste jeg ut Bakgårdshund av Magnus Buen Halvorsen. Selv om det er en bok på bare 159 sider, leste jeg den ikke ut på en dag. Jeg begynte på den forrige onsdag, så leser ikke sånn hyperfort. Men det er en av de bedre ungdomsbøkene jeg har lest i det siste, som er svært relevant. Den er om et påfunn for å lure fremmede som går galt og som eskalerer seg til noe alvorlig. Balal og kompisene hans har gjort dette i håp om at YouTube kanalen deres skal få flere følgere. Men var det verdt det? Tilføyer ikke noe mer siden jeg allerede har skrevet om den, og skal spare dere for gjentakelser. Liker det ikke selv.

I forrige uke kom jeg lenger i The Stand av Stephen King. Som nevnt mange ganger før, er det et langtidsprosjekt og en bok jeg leser i når jeg vil, ikke nødvendigvis hver dag. Greit å ha slike bøker også mellom andre bøker. Regner med å bli ferdig med den i november, men kommer ikke til å skrive om den med en gang. Etter å ha lest den siden april, er det greit med en pause. Av og til må man ha en pause av det man liker, også. Hva den handler om og hva jeg mener utsetter jeg til anmeldelsen. Har allerede skrivevegring når det gjelder den, for det blir en utfordring å presse 1325 sider inn i en anmeldelsle. Det blir interessant ...

Natt til søndag begynte jeg med en ny bok og det er thrilleren Gissel av Clare Mackintosh. Jeg har ikke kommet så langt ennå. Har ikke en gang kommet til flyturen som boka er om. Akkurat nå krangler Mina med sin ektemann og beskylder ham for å være utro. I fem dager før jul skal hun på lang flyreise, siden hun er flyvertinne, og i mellomtiden skal han passe deres adoptivdatter. Interessant så langt og venter utålmodig på at selve flyreisen skal begynne.

Hvis jeg blir ferdig med noen bøker i løpet av uka ... Mest sannsynlig blir jeg ferdig med Minneskogen, godt mulig Gissel også. Spørs på tempoet. I så fall blir neste bok blir neste bok Jente, anonym av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen. Det er dessverre trykkfeil på coveret til sistnevnte, så det er Pekkanen og ikke, Pekkanan som er hennes etternavn. Jeg har lest en bok av dem tidlgiere og det var The Wife Between Us, som jeg leste for noen år siden. Jeg likte den ikke fordi den var svært åpenbar og hadde oe tamt språk. Men noen ganger vil man lese bøker å slappe av med uten å forvente noe som helst.

Hvis det blir tid til overs, blir neste bok The Burning House av Neil Spring. Leste min første bok av Neil Spring tidligere i år som het: The Ghost Hunters. Likte hans nøkterne fortellerstemme, og selv om bøkene hans er noe store, er de lettleste og engasjerende. Sier mer om handling og mening når jeg har blitt bedre kjent med bøkene. Liker ikke å skrive så mye om bøkene før jeg har fått lest en god del sider.
 
Så det blir en del mørk lesestoff denne uka, også. Liker ikke bare å lese horror i denne Halloweentiden, men gjerne også noen dystre thrillere passer fint. Det plaskregnet i hele høstferien i forrige uke, og håper det blir mye regn denne uka, også. Det passer bra til bøkene jeg leser og skal lese i disse dager.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar