4. juni 2021

Helgelektyre(389)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, En verden av verdener og Imagimorhpia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling 

 
Knokkelstøv - Anders Moe

Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre

House of Leaves - Mark Z. Danielewski

 

Mandag leste jeg ut denne:

Elskeren - Helene Flood

En ganske fersk psykologisk thriller, og likte denne litt bedre enn Terapeuten som var helt ok.  Den er som tittelen sier, om utroskap og som baksideteksten sier, så skjer det også et mord. Hovedpersonen er Rikke Prytz som har en god jobb og sammen med mannen sin, som hun har vært sammen med siden tenårene, har de to barn. Livet hennes er stødig på de fleste plan, men det må jo være en grunn til at hun er utro, og det med en av naboene hennes i firemannsboligen. Da en av dem blir funnet drept, er hun redd for at Åsmund skal finne ut at hun har vært utro, og at hun kanskje blir involvert i saken. 

Syntes denne boka hadde mer spenst og følte det var mer liv i karakterene enn i hennes forrige bok og mer stemning. Sier ikke så mye mer om boka siden jeg har skrevet om den.

Anmeldelsen kan leses her.

Samme dag begynte jeg å lese Knokkelstøv av Anders Moe. Det er en kort bok på litt over 207 sider og burde ha blitt lest ut på en dag, men begynner å bli gammel og har ikke lest ut en bok på en dag på svært lenge. Trenger å gjøre andre hobbyer også. Liker den så langt og den er svært lettlest, og levende. Den er om Tommy som får ansvaret for datteren, Tina, da kone og mor, Lise blir påkjørt og drept. Begge er forbanna og triste, og reagerer på forskjellig måte. Tina er tenåring og liker å teste ham litt, og Tommy prøver å rive seg løs fra det miljøet han er i, men det er ikke så lett, når man først er i et slikt miljø, er det ikke bare å valse ut av det. Han er torpedo og de i miljøet han tar oppdrag for, stoler på ham. Men selv ønsker han å bryte ut. 

Spennende og småmorsomt så langt. Temaet i boka er tungt og alvorlig, men Tommy har en god del humor også.

Natt til mandag begynte jeg å lese Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre. Både denne og Knokkelstøv av Anders Moe ble utgitt tidligere i år. Har lest en del av Matre tidligere, og synes at språket hennes  har blitt strammere. Synes Uvigslet jord er engasjerende så langt, og tar opp et tema om sårbare mennesker som ikke passer inn. Handlingen hopper mellom 1983 og 2018. Et lik er blitt funnet under avansert hagearbeid, og mye tyder på at det skal være noen som forsvant i 1983. Noen påsto at han bare dro, men gjorde han egentlig det? 

En noe rolig handling så langt, men både saken og det som skjer i Bengt Alvsakers liv er spennende å lese om.

Har et håp om å bli ferdig med begge bøkene i helga, men jeg har mine tvil. Blir garantert ferdig med Knokkelstøv siden den er kortere, og da blir neste bok Kvinnen som forsvant av Emily Gunnis som jeg har hatt liggende i noen måneder. Det er en bok jeg ikke aner noen ting om. Jeg liker å gå blindt inn i bøker så lenge det er mulig. Vite minst mulig om dem. Det gjør det hele mer interessant. For synes baksidetekster avslører for mye, spesielt engelske baksidetekster. Det er nesten som å lese en hel fortelling.

Ved siden av disse bøkene skal jeg lese House of Leaves av Mar Z.Danielewski og som vanlig skal jeg ikke skrive om den siden det er langdtidsprosjekt og forklare handling og mening hver uke, blir litt vel gjentagende. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger og vi har lest i den siden slutten av januar. Begge leser flere bøker "samtidig" og vi har det ikke travelt. Hvis en bok tar et halvt år eller et helt år å lese, gjør det ikke meg noe. Har da ikke mange prosjekter ellers. Det samme med The Stand av Stephen King. Bruker lang tid på den også med vilje.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
En verden av verdener - Kerby Rosanes

De andre motivene er noe jeg begynte å fargelegge enten i fjor eller for to år siden, men tror det var i fjor, som jeg finpusser på, for vil jo gjerne bli ferdig med noen også:
 

 

Motivene er fradenne boka:

Imagimorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Feel the Silence - Goo Goo Dolls

4 kommentarer:

 1. Håper leselysten din dukker opp igen. Hva synes du om The Stand så langt? Digger karakteren Randall Flagg

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er jo veldig seig, men det var også It av King som var en større bok, i hvert fall min utgave. Den var også noe seig i begynnelsen, men tok seg opp etter hvert. Er bare på side 213, og King er ikke ferdig med oppvarmingen ennå, men liker stemningen og at boka består av stort persongalleri. Er for tidlig med å velge favoritt siden jeg ikke har kommet så langt enn,å, men har sansen for Frannie. Hun er litt morsom. =)

   Slett
  2. Frannie, ja. The Good Girl. King er god på å skrive karakterer. Lurer på om jeg skal forhåndsbestille den nye boka hans,Billy Summers. Skal du lese den?

   Slett
  3. Jepp, men hvem som er den store favoritten vet jeg ikke. Selv om jeg har lest litt over to hundre sider, er det nok flere karakterer som dukker opp, tenker jeg. Så vi får se om hun ender opp som favoritt eller ikke. Litt rart jeg liker henne, for vanligvis går jeg for skurkene. =)

   Selvfølgelig. Vet den kommer ut i august. =)

   Slett