14. mai 2021

Helgelektyre(386)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling 

Sølvveien - Stina Jackson

Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates

House of Leaves - Mark Z. Danielewski


Onsdag leste jeg ut denne:

 
The Other Emily - Dean Koontz
 
Denne brukte jeg lang tid på å bli ferdig. Dean Koontz er veteran i forfatteryrket og en av mine favoritter. Så hadde ingen grunn til å rushe gjennom boka. Jeg leste den også sammen med en annen bokblogger. Liker ikke alt Koontz har skrevet, men det meste, og han har blitt mer spirituell i bøkene sine med åra.

Dette er om en forfatter som bærer på en stor sorg. Hans livs kjærlighet forsvant for en god stund siden. Det skal ha skjedd noe med bilen hennes og hun har aldri blitt sett igjen. David har en anelse om at hun var et av ofrene til seriemorder Ronny Lee Jessup. David klarer ikke å komme seg over tapet og når han snakker med seriemorderen når han besøker ham i fengselet, får han aldri klare svar. Vil han komme over sorgen og finne en måte å komme seg videre på? På en bar i nærområdet, møter David en kvinne som minner ham svært på sin elskede som har vært forsvunnet alle disse årene. Denne kvinnen heter Maddison, og han snakker senere med sin detektiv venn om han kan finne ut noe mer om denne Maddison. Er hun den hun utgir seg for å være, ikke Emily som han tror, eller lever David i en fantasiverden? Koontz er kjent for sine horrorbøker, men dette er en psykologisk thriller.
 
Noen kan kanskje synes at boka er noe kjedelig. Boka inneholder en del samtaler og kan være litt cheesy, men jeg liker pratsomme bøker, og dette var ikke en av hans verste bøker. Var litt i tvil i begynnelsen, men syntes den var interessant og fascinerende. Koontz har evnen til å gjøre tvilsomme ting om til noe realistisk. Dette er hans nyeste og siden i fjor har han gitt ut Devoted, Elsewhere og denne. Det er imponerende hvor mye han og King skriver.

Mandag begynte jeg på en krimroman som har vært i en av bokhyllene de siste to årene, og tenkte det var på tide å lese den. Det er ikke bestandig jeg orker å lese en bok mens den er svært synlig, og heller vente med den når den får mindre oppmkersomhet. Interessen til å lese den var fremdeles der og har lagt merke til navnet Stina Jackson mye i det siste, så ville se om den første boka av henne var noe for meg eller ikke.

Men den er fengslende så langt. Den er om en fortvilet far som de siste tre årene har vært på leting etter sin datter. Tidlig en morgen har han kjørt henne til en øde bussholdeplass for hun skulle begynne på sin sommerjobb, og siden har ingen sett henne. Bussjåfør og passasjerer hevder de ikke har sett henne. Hva kan ha skjedd? Har hun forsvunnnet frivillig eller har noen kidnappet henne? Samtidig følger vi Meja som flytter inn hos en fyr som moren hennes har truffet på Internett. Sammen flytter de inn hos ham i håp om et bedre liv. Moren forsøker å gjøre det beste, mens Meja ikke vil være der. Vil ting bli bedre og har disse to historiene noe til felles i det hele tatt?

Spennende og kryptisk så langt og liker at handlingen foregår i et stort skogsområde. Lenge siden jeg har lest krim med skog som bakgrunnsteppe. 

Etter en liten pause fra House of Leaves av Mark Z. Danielewski, er det på tide å ta fatt på den igjen. Har ikke tatt pause for at den er kjedelig, men den er ikke så veldig praktisk å lese i, siden formatet innholdet er skrevet på er annerledes. På noen sider er handlingen skrevet som spalter. Noen sider er teksten på skrå. Andre sider er teksten formet som en sirkel. Så dette er en bok man må vri og vende mye på, men elsker formatet for da er man mindre passiv som leser. Synes også det er forfriskende å se debutanter tenke utenfor boksen.

Hadde et håp å bli ferdig med Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. av Joyce Carol Oates i løpet av uka, men tviler på at jeg blir det. Den er heller ikke kjedelig, men siden den er stor, blir man noe sliten av å holde i boka over lengre tid. Men boka er interessant og det skjer noe hele tiden. Selv om boka er stor hvis noen ikke liker det, jeg har ikke noe i mot store bøker. Synes de er lettere å leve gjennom store bøkene enn de tynne. Men de fleste kapitlene er korte og Oates er god på utvikling i handlingen.

Den er om politimakt som går galt. John Earle McClaren, 67 år, tidligere borgermester og far til fem voksne barn, blir skadet og senere død av skadene etter at politiet brukte Taser på ham. En el-pistol. At han dør er ingen avsløring da det står på baksideteksten. Mens familien tror at han dør av slag på grunn av helsemessige årsaker, får eldstesønnen vite en annen versjon. McClaren skal ha stoppet bilen og gått ut mot politimennene som var voldelige mot en indisk-amerikansk mann og ville stoppe den brutale situasjonen. Thom ønsker å gå til sak mot politiet, men hvordan vil resten av familien reagere siden McClaren hadde godt forhold til politiet de årene han var borgermester? Underveis blir man kjent med Jessalyn, hennes liv etter mannens død. Som er den eneste igjen i deres store hus siden barna deres har flyttet ut for lenge siden. Hun forandres sakte, men sikkert til et spøkelse på grunn av den store ensomheten. Man blir også godt kjent med hennes voksne barn og hvor forskjellige de er. Boka har mange spennende aspekter, og Oates vet å lage dempet spenning.

Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene i løpet av helga, blir neste bok på leselista Elskeren av Helene Flood. Aner ingenting om boka, men det er slik jeg foretrekker det før jeg begynner på en bok. Vil vite så lite som mulig. Det gjør det hele mer spennende.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Motivene er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes

God helg.


Ukas låt: Legends - Juice Wrld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar