24. mai 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Other Emily av Dean Koontz, er fra egen boksamling 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Sølvveien - Stina Jackson
Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates

Antall leste sider:

525 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 The Other Emily - Dean Koontz
🖉 Skyggedanseren - Sara Omar
🖉 Sølvveien - Stina Jackson

Bøker som leses nå:
🕮 Elskeren - Helene Flood
🕮 Syndebukken - Sofie Sarenbrant
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:
⃞   Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre
⃞   Knokkelstøv - Anders Moe
Noen bøker ble lest ut i forrige uke også. En krimbok og en roman. Veldig forskjellige bøker med forskjellige resultater.

Torsdag leste jeg ut Sølvveien av Stina Jackson. Har hatt den i hylla en god stund og tenkte at nå var det på tide å lese den. Den er om et rart mor og datter forhold. Moren Silje er noe ustabil og har alvorlige problemer. Hun er aldri lenge på et sted og er avhengig av å ha noen til å være der for seg. Hun har datteren Meja. Hun er lei av å flytte, men er ikke gammel nok til å flytte for seg selv. Denne gang har moren hennes funnet en fyr på Internett. De drar en lang vei for å bo hos ham i ingenmannsland. Meja vil ikke, men har ikke noe valg. Vil hun trives med den fremmede mannen, og vil moren hennes noen gang bli bedre?

Boka er også om Lelle som leter etter hans datter, Lina som forsvant for tre år siden ved en bussholdeplass, og han var den siste som så henne. Siden da har han kjørt rundt for å lete etter henne. Vil all letingen være forgjeves? Veldig spennende de første hundre sidene og man sitter oppslukt, men så ble det dessverre noe gjentangende og uengasjerende underveis mot slutten.

Natt til lørdag leste jeg ut Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. av Joyce Carol Oates. Trodde jeg ville bruke lenger tid enn jeg trodde siden den er på nesten 800 sider, men den var så engasjerende at det gjorde ikke noe. Liker store bøker fremfor de tynne. Synes det er vanskeligere å komme inn i handlingen i tynne bøker fremfor de store. Liker også handlinger med mange detaljer.

Det er familiedrama om sorg og tap. Familiefaren John Earle McClaren dør etter at han ble utsatt for vold av politiet, da han stoppet mens han kjørte, for å redde en annen fra å bli bøllet med av politiet. Mer enn det skriver jeg ikke i dette innlegget siden jeg har forklart handlingen en del ganger før, og anmeldelse kommer i en av de nærmeste dagene. Men en svært god bok som er aktuell om politivold, sorg og tap.

I forrige uke begynte jeg å lese Elskeren av Helene Flood. Fikk ikke helt sansen for Terapeuten som jeg leste i fjor, men det var noe med denne boka som gjorde at jeg ville lese den likevel, og må si at denne har mer stemning og handling, enn hennes forrige bok. Den er om folk som bor i en firemannsbolig. De har et godt forhold og kjenner ikke hverandre altfor godt, men går overens som naboer. Hovedpersonen Rikke, som har vært sammen med Åsmund siden de var tenåringer, og har to barn sammen, er nervøs for tiden. En person i bygget er funnet død. Det er Jørgen og han og Rikke har hatt et av og på forhold sammen til tross for at de begge har familieliv. Vil Rikke bli involvert i saken?

Natt til lørdag begynte jeg på en ny bok og det er: Syndebukken av Sofie Sarenbrant. Har ikke lest noe av henne før og hadde ikke hørt om henne, heller, selv om jeg leser en del svensk krim. Det er hennes sjette bok i en krimserie, men synes den kan fint leses frittstående. Den er om Emma som har en noe trøblete samliv, men som må sette fokus på en ny sak, hvor en tenåringsgutt er blitt funnet død av familiens rengjøringsdame. Hva har skjedd og hvem er den skyldige?

En grei krim så langt, men noe treg og vanlig.

Ved siden av hovedbøkene og som langtidsprosjekt, leser jeg The Stand av Stephen King og House of Leaves av Mark Z. Danielewski, som jeg skal fortsette med.

De neste bøkene på lista, for jeg tror jeg muligens blir ferdig med Elskeren og Syndebukken, i og med at det er bøker i normale størrelser, skal jeg begynne på disse bøkene: Uviglset jord av Agnes Lovise Matre, og Knokkelstøv av Anders Moe. Bøker av Matre har jeg lest noen av tidligere og det skal bli morsomt å lese noe av henne igjen, mens Anders Moe er debutant. Synes det er spennende å lese bøker av både veteraner og debutanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar