13. november 2020

Helgelektyre(360)

Reklame: Inneholder eksemplar fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The People Next Door av Christopher Ransom, The Spirit av Thomas Page, og The Patient av Jasper DeWitt, er fra egen boksamling 

Et liv forbi - Helga Flatland

The People Next Door - Christopher Ransom

The Spirit - Thomas Page


Ingen ferdigleste bøker i denne uka så langt ennå, men enten i kveld eller i morgen, bir jeg ferdig med Et liv forbi av Helga Flatland. Ikke mange sider igjen nå.

Kjenner jeg ikke er helt fan av boka, men det er en god bok, noe tung. De fleste har opplevd kreft i familien, og det er nettopp det boka handler om. Sigrid og broren hennes Magnus bytter på å være hjemme hos deres mor som har fått tykktarmkreft. Sigrid og moren hennes har alltid hatt et anstengt forhold, for deres familie har hatt sine utfordringer oppgjennom årene. Klarer de å skape et nærmere bånd og mer tillit?

God og tung tematikk, selv om handlingen er noe langtekkelig, men det har sin mening også. Men blir kanskje likevel en smule seig? Men liker relasjonene og diverse spørsmål som dukker opp i en slik tid.

I en stund nå, i snart to uker har jeg lestThe People Next Door av Christopher Ransom. Men liker den så langt, og har ikke noe i mot å bruke tid. Den minner meg litt omMidnatt av Dean Koontz, ikke i konseptet i seg selv, men selve stemningen og deler av boka. Liker også at boka fremdeles er noe diffus, og at man får grøsserelementene i små doser.

Den er om Mick og Amy Nash som lever et vanlig liv sammen med deres to barn. En sønn i tenårene, og deres ni år gamle datter. De har sine bagateller som andre. Mick sliter med å holde restauranten gående, Amy sliter med vekta, og hun er lærer for noe vanskeligstilte elever. To av dem truer henne, uten at hun skjønner hvorfor. De får nye naboer. Familien Render. Noe gjør at de oppstår som noe underlige, men familien Nash er usikker på nøyaktig hva. Etter en nær drukninsulykke, føler ikke Mick helt som seg selv. Han ser av og til ting og noen som ikke er der. Hva er det som egentlig skjer? Alt har blitt så underlig etter at Renderfamilien kom i strøket.

Som sagt. En noe langsom horrorbok, med få horrorscener, men de horrorscenene som oppstår er verdt å vendte på. Liker også atmosfæren og noe av særheten i boka.

Har også kommet meg videre iThe Spirit av Thomas Page, og har et større håp å bli ferdig med den i denne helga. I forrige uke hadde jeg dårlig leselyst. Det har jeg fremdeles, men leselysta har så smått begynt å komme tilbake. Så håper å bli ferdig med mer bøker fremover enn det jeg har gjort i det siste.

The Spirit er som nevnt i noen tidligere innlegg, om Bigfoot, også kjent som Sasquatch, som er blitt observert i et bestemt område. To menn er på jakt etter den av ulike grunner. Den ene er på jakt for å søke hevn og vise den for hele verden. Mens den andre, John Moon er på jakt etter den på grunn av religiøse årsaker, og ser på denne Bigfoot som en slags "spirit". Disse mennnene har ingenting med hverandre å gjøre, og er på jakt med hver deres hund. Vil deres veier møtes, og er Bigfoot bare en skrøne?

Denne boka har sine gyselige og underholdende øyeblikk, men den er mer komisk og spennende, enn grøssende. Godt mulig jeg blir ferdig med den i helga.

Målet for helga er å bli ferdig med Et liv forbi,The Spirit, og eventueltThe People Next Door. Kanskje litt for mye forventet, men skal prøve. 

Neste bok blir The Patient av Jasper DeWitt som jeg bestilte for en god stund siden, for ville lese den til høsten og nå som det er mørketid. Har også et håp å begynne på denne før helga er over: Kjæledyrmysteriet av Karina Yan Glaser, som også ble utgitt i år. Det er tredje bok i serien Familien Vanderbeeker.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Motivet er fra denne boka: 
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes

Motivet er fra denne boka: 
 
The Beauty of Horror: A GOREgeous coloring book - Alan Robert  

God helg.

Ukas låt: The Darkest Side of the Night - Metropolis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar