29. mai 2020

Helgelektyre(336)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling


Omgitt av psykopater: Slik unngår du å bli utnyttet av andre - Thomas Erikson
Den tause pasienten - Alex Michaelides
Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

Mandag leste jeg ut denne:

Drapet på kommandanten: Bok 2: Haruki Murakami

Brukte en god del tid på denne, men den var ikke kjedelig. Det er bare jeg som leser i vanlig tempo, og boka var noe stor, og det får bare ta den tiden det tar. Må si jeg likte forrige bok hakket bedre for den hadde mer mystikk i seg, men denne er en sterk og fin oppfølger. Håper å få til en anmeldelse av den i neste uke.

Natt til fredag leste jeg ut denne:

Galgedans - T.H. Håvardsen

En ukjent forfatter for min del og godt at noen satser på norsk skrekk. Jeg elsker horror, men i det siste har det blitt mye amerikansk horror enn norsk skrekk. Så godt at noen presser på den kanten. Skjønner jo hvorfor det er en sjanger som ikke blir tatt seriøst, men det er en sjanger jeg har likt helt fra jeg barn, og synes at horror og slashere ofte er festlige og underholdende. Selv om det er min favorittsjanger, er det selvsagt ingen selvfølge at jeg liker alt av det. Sjangeren er også mye mer vairert enn de fleste kanskje tror.

Dette var en rar start på en trilogi. Selv om jeg ikke falt pladask og syntes den var litt tam, er jeg interessert i å lese videre, for synes noe av historien og hovedpersonen Jenny Ness er fascinerende. Skulle ønske boka var like spennende som drømmene til Tommy, en politimann i boka som blir terrorisert av, og de siste førti sidene. Da ble det både mye action og litt humor. Det er feil å si humor da, men horror og slasherer har jo en uvanlig bruk av humor.

Galgedans er om Jenny som bor sammen med sin far Theodor og mor Margareth. De er ikke så nære, til tross for at de er en liten familie, for de er veldig forskjellige. Theodor forsøker å gjøre det beste ut av alt og samtidig virker han noe sjenert. Margareth blir ofte opprørt av ting og det hender seg at hun slår Jenny, og Jenny er ofte begravet i skrekkbøker og holder seg for seg selv. Hun er heller ikke sosial på skolen og smiler aldri. Derfor får hun oppfølging av profesjonelle. Men hjelper det siden hun har en mørke i seg som er umulig å bli kvitt? Det eneste som gjør henne glad, er å drepe noe eller noen. Da Theodor finner ut av dette, dekker han over datterens gjerninger. Hun er datteren hans og han vil se henne glad, men hvor lenge kan de egentlig dekke sine spor før noen fatter mistanke? Spesielt når folk begynner å forsvinne, og stedet de bor er jo ikke særlig stort ...

Som sagt, fascinerende konsept selv om ondskapsfullt barn ikke er særlig originalt. Men den byr på spennende karakterer og vendinger, men i lengden blir det noe tamt og gjentakende. Savnet mer atmosfære og uhygge, men som sagt er jeg interessert i å få med meg resten av trilogien.

I natt skal jeg begynne på thrilleren Den tause pasienten av Alex Michaelides. Jeg vet egentlig ikke så mye om handlingen, for vil helst ikke vite for mye før jeg begynner å lese boka, men har fått med meg at den har fått en del positive og negative meninger. Så får se hvilken side jeg lander på etter hvert. Har ikke store forhåpninger, for thrillerne jeg har lest i det siste, har vært noe bleke, men har ikke mistet håpet helt ennå.

Jeg leser videre i Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, som er veldig fascinerende. Har sett noen videoer på youtube om psykopater for det er et interessant tema, men der synes jeg det er mye overdrivelser, noe som er unødvendig. Psykopater er de som manipulerer og tar det de vil ha, og bryr seg ikke om at de sårer andre, fordi de mangler empati. Dette er bare noen av mange trekk. Som sagt, det er et interessant tema, og er spent på fortsettelsen. Han bruker også mye humor og han advarer om at vi ikke skal bli altfor mye på vakt når man møter nye mennesker, heller. Men kjekt å lese om temaet. Det er ikke en bok jeg tar altfor seriøst, men så langt er den saklig og veldig interessant.

I helga skal jeg også lese videre om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Sjakken har vært litt i veien til å konsentrere seg om tre bøker av gangen, ogMagnus Carlsen Rapid Challenge varer til den 03. juni så vidt jeg vet, så får prøve å lese litt mellom partiene. ♞

I det siste har jeg fargelagt et motiv, for det er så mange detaljer man blir opphengt i, og samtidig er det vanskelig å ikke fortsette. Man skal fargelegge litt til og litt til, og så blir man sittende en god stund til slutt, for man blir så oppslukt av det.

 Et par nærbilder:


Motivet er fra denne boka:

Secret Garden - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Casual Affair - Panic! at the Disco


2 kommentarer:

  1. Nå kom jeg på at jeg ikke har lest ferdig Den tause pasienten. Bra med en påminnelse :) Spent på hva du synes

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen årsak. Godt å være til nytte. =)

      Slett