20. mars 2020

Helgelektyre(326)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Institute av Stephen King og Naboparet av Shari Lapena, er fra egen boksamling

Slakt - Espen Skjerven
Min søster er seriemorder - Oyinkan Braithwaite
The Institute - Stephen King

Å komme seg inn på Internett i disse dager ser spøkefullt ut på grunn av overbelastning. Ofte blir jeg kastet ut, og noen ganger kommer jeg ikke inn i det hele tatt, eller det blir veldig stakkato. Prøver å legge ut noe når jeg kan. Prøver å smøre meg med tålmodighet, noe jeg ikke har. Bare jeg får se noen episoder av I gode og onde dager (Days of Our Lives), er jeg fornøyd. Det er en serie jeg har fulgt med på siden 1997, og den har gått på amerikansk Tv siden 1965.😊

Mandagskvelden leste jeg ut denne:

5 minutters eventyr - Peter Gotthardt

Dette er en kjempefin samling av både kjente og ukjente eventyr. Jeg kjente igjen de fleste, men ikke alle, og det gjorde ikke noe. Det er mange eventyr av Brødrene Grimm, H.C. Andersen og mange flere. I tillegg er det med mange flotte og vakre illustrasjoner av Sussi Bech og Bente Bech. Dette er et dansk prosjekt utført med eleganse og man blir litt nostalgisk av å bla i en eventyrsamling i stor bokformat. Mange av dem er uhyggelige, noe eventyr er kjent for å være og det er et pluss. En fin bok å ha i samlingen. Det gjorde heller ikke noe at jeg ikke var i målgruppen.

Tirsdag begynte jeg å lese Slakt av Espen Skjerven som jeg har hatt en stund i hylla. Man rekker ikke å lese alle bøker på en gang, og det var en stund jeg var litt lei av å lese krim. Noen ganger trenger man litt pause fra forskjellige sjangre. Slakt er første bok om Tom Grayston, og det er en mann jeg gjerne vil bli bedre kjent med. Han er mystisk og har stor rettferdighetssans. Etter en sak om investor Erik Hoff, er det noe som skurrer og av en eller annen grunn føler Tom at saken ikke er helt oppklart. Mannen er mistenkt for å ha drept to menn på en brutal måte, og saken består av mange hull. Klarer han å finne ut hva som er galt med saken og fylle hullene, eller er det for sent? Spennende førstebok i en krimserie av en debutant.

Natt til torsdag ble jeg endelig ferdig med Dukken av Yrsa Sigurðardóttir. En bok jeg har strevd med siden begynnelsen av mars. Siden jeg har nevnt en del om den i tidligere innlegg, sier jeg ikke så mye mer om den før anmeldelsen kommer om ikke altfor lenge. Syntes den var veldig tung og monoton å komme seg gjennom.

Samme natt begynte jeg så smått å lese Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite. Det er en litt annerledes krim med mye humor. Den er om et uvanlig søsterforhold. Korede tar seg av Ayoola, også når hun begår mord. Hvorfor? Og er blod tykkere enn vann i alle situasjoner? En spennende og humoristisk bok så langt.

Ved siden av lærer jeg en hel del om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Det er en veldig stor bok, men heldigvis er den ikke tung å lese, og det er med en god del av hans arbeid som er spennende å få med seg. Det er en fascinerende biografi.

Sammen med en annen bokblogger, leser jegThe Institute av Stephen King. Den ble utgitt i fjor og er hans nyeste. Sist leste vi The Blind Assassin av Margaret Atwood. Så vi har lest mye forskjellig de siste årene.The Institute kan jeg ikke forklare så mye om for har ikke kommet så veldig inn i handlingen ennå siden King skriver som kjent veldig langt og detaljert. Det er derfor han er min forfatterhelt og han har skrevet noen gyselige bøker.The Istitute er om Luke som er en slags prodigy (vidunderbarn). Han er ung, men veldig intelligent, og vil gjerne søke seg inn på college til tross for sin unge alder. En natt blir han kidnappet på en brutal måte. Hvor blir han fraktet, og hvem står bak?

For en gangs skyld liker jeg bøkene jeg leser, og det er sjeldent. Hvis jeg blir ferdig med noen av disse bøkene i helga, blir neste bok: Naboparet av Shari Lapena. Tviler på at jeg ikke rekker å begynne på den før tidlig neste uke. Jeg har lest en bok av henne tidligere, og det er: A Stranger in the House.

Mellom leseøktene, fargelegger jeg en del, og fargelegger forskjellige motiv for å få litt variasjon. I det siste har jeg fargelagt dette:

Motivene er fra denne boka:

Geomorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Enjoy Yourself - A+14 kommentarer:

 1. Artig at du likte Slakt. Den har jeg nettopp fått og den ligger i bunken her. Må spre krim litt, men i det siste har det blitt mye av det. Har hatt lite leselyst de siste to ukene, så nå begynner jeg på en bok og legger den fra meg, begynner på en ny etc.. Ser ut som den jeg begynte på i går kan være ok i disse tider, den greier å holde fokuset mitt lenge nok til at jeg vil fortsette. Det er Norske tilstander av Lars Lenth, ny bok på Kagge.
  Skjønnet at du sliter med Yrsas Dukken.

  God helg til deg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Synes at Slakt overrasker. Ikke bare på grunn av tema, men hvor saklig den er, tempo og har mange spennende karakterer.

   Dårlig leselyst er ikke noe gøy. Det har jeg ofte, men prøver å lese litt da også. Tar jeg pause så blir det vanskeligere å komme i gang igjen, synes jeg. Man kommer i en dvale som er vanskelig å komme ut av. å håper at leselysten din er i ferd med å ta seg opp igjen. Jeg ser noen youtube videoer om bøker i et forsøk på å få opp leselysten igjen.

   Jeg har hørt om Norske tilstander. Hvordan liker du den og tror du det kan være noe for meg?

   Er i hvert fall glad for å bli ferdig med Dukken. Den var veldig tung og monoton til krim å være-

   God helg til deg også, Anita og håper det står bra til i disse tider. =)

   Slett
 2. Gratulerer, endelig ferdig med dukken! Kjipt med internet som ikke er stabilt, kjenner på det her også, selv om jeg ikke blir kastet ut så går det til tider veldig treeeeeeeegt :)
  Lesingen min styres litt etter hva jeg får tak i nå når biblioteket er stengt, og eBokBib er skikkelig dårlig her i Bergen. Mitt liv som rotte som du skal lese i april, kan du virkelig glede deg til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker. Det var et strev. =) Tror det er den tyngste krimboken jeg har lest på en god stund.

   Ja, man vet ikke helt hva man får når man logger seg inn. Noen dager blir man kastet ut eller må vente lenge for å komme inn noe sted, og andre dager virker det nesten helt fint. Får trøste oss med at det forhåpentligvis er for en periode. Er ikke avhengig av Internett, men fint at det virker når man skal gjøre noe.

   Takk for tilbakemeldingen. Har hatt Mitt liv som rotte i et par måneder nå, men i april skal den leses. Godt å høre at du liker den, og at jeg også vil det. =) Leste en bok av henne i fjor som het Svart vann, og den var ikke så verst.

   Slett
 3. The Institute er virkelig spennende! I går klarte jeg ikke å legge den fra meg, og har kommet ganske langt. Flotte fargelegginger! Den boken har jeg knapt åpnet, akkurat nå holder jeg på med tte ulike motiv i Mytomorphia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig i. Det er en nydelig utgae og det er en slags hyllest til Kerby Rosanes der flere tegniner fra forskjellige bøker av ham, er samlet, så kjenner igjenn oen motiver fra Mythmorphia som er den første boka jeg kjøpte av ham. Synes han tegner på en fascinerende og kreativ måte. Så håper du fargelegger ennå. Synes det er en fin hobby.

   Er så glad du liker The Institute og det gjør jeg også. Har ikke kommet like langt som deg siden jeg leser i flere bøker, men skal lese videre i kveld. Det er så lite å følge med på tv uansett. Så gleder meg til fortsettelsen, for liker fortellerstemmen og handlingen veldig godt i denne boka.

   Slett
  2. Jeg får gjort litt fargelegging innimellom, noen ganger i lengre økter, men har mye fokus på lesing for tiden :)

   Slett
  3. For meg har det vært litt omvendt. Lengre fargeleggingsøkter og mindre lesing, men det skal jeg klare å snu om på. Fargeleggingen tar litt overhånd av og til. =)Du kan gi meg litt av den leselysten. =)

   Slett
 4. Blærgh til dårlig internett. Håper det tar seg opp. Man blir jo avhengig :)

  Jeg er superfan av Min søster er seriemorder. Spent på hva du synes

  Ha en fin søndag, Ina

  SvarSlett
 5. Er nok ikke avhengig, nei. Men greit å ha Internett når man vil få gjort unna noe, se på noe man følger med på. Men ellers surfer jeg ikke så mye. Internett var spennende da det var noe nytt. =) Så er ikke den som orker å sitte timesvis på Internett. Kjeder meg for lett til det.

  Da vet jeg i det minste hvilken bok du likte som jeg skulle lese nå i mars, og liker den jeg, også. =) Liker søsterforholdet og kynismen. Boka er litt annerledes, og det er et pluss.

  Tusen takk. Til deg også, og håper det står bra til med deg og dine i disse dager. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha. Men jeg er avhengig av internett :) Jeg har ikke tv, så all min underholdning som ikke er litteratur eller fra platespiller kommer fra pcen og Internettland

   Jeg avslørte meg selv :)
   Det står bra til med meg og mine. Hos deg også håper jeg

   Slett
  2. Ja, den Tv'n er jeg i ferd med å gi opp. Følger med på noen programmer, men ellers er den pent brukt. Før koronatiden var den full av nyheter og sport, i hvert fall sport og for å se filmer og tv-serier, må man ha Netflix,og det orker jeg ikke å ha, så Tv, er ikke som det var før i tiden. Da det var noe å glede seg til. =)

   Er glad du avslørte deg selv for jeg har spekulerte lenge, hvilken bok du likte og ikke likte. Jeg er nysgjerrig. =)

   Godt å høre, står bare bra til her også. Merker ikke store forandringer for er vant til å trø hjemme stort sett hele dagen. Men håper at ting blir normalt igjen, likevel.

   Slett
 6. Jeg fortrekker også å være hjemme og alene - men kjenenr nå når isolasjonen ikke er slevvalgt så blir jeg rastløs. Rare greier.
  Tv har jeg ikke hatt på mange år. Ikke noe savn. Jeg vil se hva jeg vil når jeg vil :) HVorfor liker du ikke Netflix?

  Hold ut, Ina. Det blir bedre. Og svosj er det høst og favorittsesongen din igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Isolasjonen min er heller ikke selvvalgt, men er hjemme på grunn langtidssykdom. Men klarer fint i lengden å være alene siden man er introvert. =)

   Orker ikke å ha Netflix for synes det er synd at alt er så digitalt og upersonlig, så bruker dvd/blu-tray spilleren så lenge jeg kan.

   Tusen takk. Og det samme til deg. =) Må nok overleve sommeren før høsten kommer. =)

   Slett