10. februar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og Full spredning av Nina Lykke, The Woman in the Dark av Vanessa Savage, er fra egen boksamling  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
* Full spredning - Nina Lykke
  

Antall leste sider i forrige uke:

  413 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Det ble mest av leseplaninnlegg og oppsummering. Det er gjerne sånn rundt månedsskiftet. Men er snart ferdig med anmeldelsen av Bak lukkede dører. Den kommer enten i morgen eller på onsdag.

Bøker som leses nå:

* Defninisjonen av umulig - Camilla Sandmo
*  The Woman in the Dark - Vanessa Savage
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

Planlagte bøker denne uken:

* Defninisjonen av umulig - Camilla Sandmo
*  The Woman in the Dark - Vanessa Savage
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* #frimegfradeg - C.Glaser
* Kjeden - Adrian McKinty

Forrige torsdag leste jeg utThe Cabin at the End of the World av Paul Tremblay. Den var litt spesiell, men på en god måte. Den var ikke skummel heller, men mer filosoferende, og det syntes jeg at det passet inn i handlingen. Siden jeg har nevnt handlingen en del ganger i andre innlegg, sparer jeg oppsummering til jeg skal skrive anmeldelse. Skal prøve å få til en mot slutten av uka. Men jeg likte den bedre enn det jeg trodde jeg ville gjøre. Man blir litt tankefull av den.

Natt til søndag leste jeg ut Full spredning av Nina Lykke, som har fått mye oppmerksomhet i det siste. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lese den, men glemte av å avbestille den i fjor høst gjennom bokklubben, da den var en av hovedbøkene. Så tenkte å gi en av hennes bøker en sjanse av den grunn. Den har fått mye skryt, og jeg skjønner hvorfor, men den var ikke helt boka for meg. Jeg likte humoren i den veldig godt som er treffende. Den speiler mange tanker som man av og til tenker selv, men som man ikke sier høyt. Det er den type humor, men selve handlingen og temaet ble noe ensformig for meg og å lese om utroskap har aldri vært særlig spennende. Fin humor, men det ble litt monoton i lengden.

Samme dag som jeg leste utThe Cabin at the End of the World, begynte jeg å lese ungdomsromanen Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo, som er helt ok. Den er om Hanna som tilbringer sommeren på Vårøy med sin bestefar. Bestefaren bor alene i huset etter at Hannas bestemor døde for noen år siden. Hun har i mange år hatt som tradisjon å tilbringe sommeren der, og det er noe hun fortsetter med. Men denne sommeren blir litt annereldes. Bestefaren står i fare for å bli kastet ut av sitt eget hus fordi det kanskje skal bygges et leilighetskompleks i området, og Hanna møter Trym. Hvorfor ender hun alltid opp med å møte på ham overalt, og hvorfor er hun irritert på ham?

Sandmo har tidligere utgitt; Kan vi bare late som, hvis navnet lyder kjent. Definisjonen av umulig er en helt grei ungdomsroman med humor, forelskelse og frykten for å bli forelsket. Noe forutsigbart for oss voksne, men helt grei hvis man vil ha noe lett. Noen ganger trenger man noen lette bøker mellom andre bøker man leser.

Forrige mandag begynte jeg å lese en biografi om Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Jeg har ikke kommet så langt i den på grunn av andre bøker, men skal bruke mer tid på den i denne uka. Det kan se ut som en tørr bok ut i fra førsteinntrykket, men det er det heldigvis ikke. Den er skrevet med humor og har fått lært mye nytt om Leonardo da Vinci på få sider. Det er ikke ofte jeg leser biografier, men det spørs litt hvem det er om, og denne har jeg hatt lyst til å lese en stund.

 I natt begynte jeg å lese en ny bok og det er:The Woman in the Dark av Vanessa Savage, og den ble utgitt i fjor. Jeg var på utkikk etter noen horrorbøker for noen uker sider, for å finne noen skrekkelige bøker å lese i år. Da kom jeg over denne. Det er ikke en ren horror, men psykologisk thriller med skrekkelementer. Det er vanskelig å finne rene horrorbøker for tiden, for det ser ut som det er psykologiske thrillere som det skrives mest av for tiden.

Er fortsatt litt ukjent med den, men så langt har jeg lest om ekteparet Patrick og Sarah som skal feire datoen de møttes. Denne familien består av to voksne og to barn. En dag får Patrick vite at hans barndomshjem er lagt ut for salg og han har lenge savnet det huset, og vil at familien hans skal flytte dit. Først må han få Sarah med seg på visning. Kommer hun til å gå med på det med tanke på at huset er kjent som Murder House, etter at en familie ble myrdet der?

Lovende konsept og spennende så langt. Synes språket er litt damete, men håper det går over.

Hvis jeg blir ferdig med noen av bøkene jeg leser nå om noen dager, skal jeg lese disse bøkene: #frimegfradeg av C. Glaser og Kjeden av Adrian McKinty. #frimegfradeg virker som en alvorlig ungdomsroman om å finne seg selv. Noe mer vet jeg ikke om den for den er ikke særlig kjent, så jeg vet ikke så mye om den. Vil helst vite så lite så mye om handling i bøker jeg ikke har begynt å lese ennå. Kjeden av Adrian McKinty var ikke en av bøkene jeg hadde planlagt å lese i februar, så denne er en av de tilfeldige bøkene jeg skal lese i februar. Usikker på hvorfor, ville bare ha noe spennende å lese. Så er det jo forhåpninger som det ikke lønner seg å ha, for det ødelegger altfor fort. Uansett så er det en bok jeg vil få med meg.

10 kommentarer:

 1. Hvordan ligger du an med "Min venn, Piraten"?
  Alt godt!
  Forfatteren
  Nb! Sann fornøyelse å følge siden din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. =) Hyggelig å høre.

   Jeg har ikke begynt med den ennå, men den ligger i leseplanen for februar, så forhåpentligvis om ikke lenge. Er dessverre ikke den raskeste leseren. :/

   Slett
  2. Når jeg ser igjennom leselistene dine, vil jeg ikke akkurat si du er en treg leser🙂. Du virker svært grundig også. Ser virkelig fram til å lese om hva du synes om "Piraten"😀

   Slett
  3. Takk for fin tilbakemelding. Jeg setter pris på det. Og alltid trivelig å treffe noen her. Min venn, Piraten blir lest forhåpentligvis som planlagt i februar og hvis jeg ikke rekker det, blir det i starten av mars. Det er ikke alltid lesingen går helt som panlagt. =)

   Slett
 2. Jeg har tenkt at humor er en meget personlig ting, og selv om andre faller for humoren i Full spredning så er det ikke sikkert jeg gjør det. Når det er sagt så står den fremdeles på leselisten min.

  Camilla Sandmo ser jeg også at mange leser og liker så henne har jeg tenkt jeg burde lese, men du høres ikke helt overbevist ut når det gjelder Definisjonen av umulig. Liker du den sånn passe eller godt?
  Bak lukkede dører har jeg lest, den likte jeg. Og så er jeg imponert av at du leser en biografi om Leonardo da Vinci!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig i. Jeg liker veldig sær humor som er på grensen med tørr. Det er vanskelig å få meg til å le, og denne boka fikk meg ikke til å le heller, men det er en sånn type humor som er litt artig likevel, for det er noe man kjenner seg igjen i. Men selve handlingen ble en smule for tørr for meg, så sådan ble jeg skuffet over boka. =)

   Er ikke helt overbevist. Karaktererne er for det meste troverdige, men syns ikke selve samholdet deres er helt overbevisende. Ting skjer for fort og for raskt og litt for typisk. Noe som gjerne er litt typisk i ungdomsromaner. Den er ikke dårlig eller håpløs, men faller nok på sånn passe istedet for godt. Tror ikke det er helt min type bok, men viktig å utvide horisonten likevel.

   Jeg tror du likte Bak lukkede dører litt bedre enn meg. Synes den var litt svak til tross for viktig tema. Og takk. Har gått tegning, form og farge og kunsthistorie, og har alltid hatt lyst til å vite mer om ham, for kan ikke så mye om selve bakgrunnen hans. Så skal sette av mer tid på å lese biografien denne uka.

   Tusen takk og i lige måde. =)

   Slett
  2. Det er alltid greit å utvide horisonten. Jeg leser ungdomsromaner jeg og, selv om jeg er steingammel :-)
   Jeg begynte på Kunsthistorie på universitetet og gikk første semesteret, men så ble jeg syk og det var det :-(

   Slett
  3. Jeg også, og jeg liker å lese barnebøker og ungdomsromaner for å holde meg oppdatert over hva som blir utgitt nå til dags, selv om man er for "gammel" for målgruppen. Det er tross alt lov å være nysgjerrig. =)

   Jeg også gikk på Kunsthistorie på universitetet. Morsomt at vi har noe til felles. =)

   Slett
  4. Jeg føler vi har mer felles enn det :-) Vi deler gleden over bøker og at noen sjangre er mye bedre enn andre :-)

   Slett
  5. Sant det. =) Du fargelegger du også, også er vi glad i horror begge to. Vet det er mange som ikke tar den sjangeren så veldig seriøst og skjønner hvorfor, men godt å vite at vi er noen som liker det. =)

   Slett