19. juni 2019

Månedens Bokanbefaling (mai)

I mai leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:
  
Mr Murder - Dean Koontz
Noen å høre til - Geir Sætre
Our House - Louise Candlish
Døden bak luken - Susi Holliday
Sadie - Courtney Summers
For et katteliv! - Brigitte Nicolas Kvarsnes & Silje Oddli Skinstad
Tiden er en morder - Michel Bussi
Ja, Ka & Vi i Kråkeslottet - Christin Holm

Ikke all verdens ble lest i mai, men noen bøker kom jeg meg gjennom.

I mai leste jeg tre planlagte bøker og resten tilfeldige. Jeg liker å planlegge litt og velge tilfeldige bøker. Det praktiske med å sette opp leseplan hver måned, er å slippe og bruke lang tid på å bestemme seg for neste bok man skal lese. Hvis man ikke rekker å lese alle bøker for den planlagte måneden, kan de brukes som inspirasjon til hva jeg kan lese senere, når jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal lese. Det gir meg også en liten oversikt over hva jeg har av bøker i hyllene.

Det ble mye variert lesestoff i mai. Det ble noen thrillere, noen ungdomsbøker og barnebøker. Jeg leste også en roman.

Og hvilken bok likte jeg best i mai?

 Our House - Louise Candlish

Horror er og blir min favorittsanger, men jeg leser en god del thrillere også. Men synes at thrillersjangeren har vært svært ujevn de siste årene. Ofte har de vært oppskrytte, barnslige og banale, så man blir litt skeptisk hver gang man skal lese en thriller. Our House er ikke den beste thrilleren jeg har lest, og den er en smule banal den også. Men den har mer troverdighet i seg, og man bryr seg om persongalleriet, noe som er sjeldent når det angår thrillere.

Our House er om Fi som kommer hjem og oppdagger at noen fremmede flytter inn i hennes og Brams hus. Hun skjønner ikke hva som foregår, og hvor har mannen hennes Bram gjort av seg? Dette er en morsom, underholdende og småspennende thriller som er lett å leve seg inn i. Jeg brydde meg mer om Bram enn om Fi, fordi man får sympati og forståelse for ham. Hva er det som skjer, og vil de få huset sitt tilbake?

Jeg har ikke skrevet anmeldelse av den ennå, men det blir. Synes boka var underholdende og festlig. Den hade også en avslutning som er bedre enn de fleste av thrillerne jeg har lest i det siste.

Andre bøker jeg likte i mai er Tiden er en morder. Jeg både likte den og irriterte meg over den. Jeg likte handlingen og de fleste i persongalleriet, men likte ikke måten forfatteren avrundet boka på. Det ble for langdrygt og oppsummerende. Det ødela litt for min del.

Mai var ikke den beste lesemåneden, for det var mange av bøkene jeg leste som jeg ikke ble helt begeistret for, men man er ikke alltid like heldig med bøkene man velger å lese. Sånn er det bare.

Den jeg likte aller minst var Døden bak luken av Susi Holliday. Jeg ville lese boka fordi jeg syntes konseptet var spesielt. Men dessverre ble jeg ikke helt fan av hverken skrivestilen eller persongalleriet. Når man ikke bryr seg om de man leser om, blir det litt traurig å lese, synes jeg. Synes det var svært lite utvikling i både handlingen og persongalleriet. Ble bare lettet da boka var over, dessverre.

Er det noen forfattere jeg har lest mye av oppgjennom årene, så er det Stephen King, Dean Koontz og R.L. Stine. Det er en stund siden jeg leste noe av Dean Koontz, så jeg ville lese noe av ham igjen, og valget bleMr Murder. En ting er sikkert med Dean Koontz. Enten er det veldig bra eller meget dårlig. Det er ingen mellomting, ogMr Murder er ikke en av hans beste. Jeg likte at den var litt underlig og noe brutal. Men avslutningen ble for dum. Syntes også boka ble noe barnslig siden de to barna i boka fikk en stor role. Boka ble forThe Terminator aktig for meg, og da foretrekker jegThe Terminator fremforMr Murder.

Det ble mange treere i mai og er noe skuffet over det, men sånn er det. Det var ikke bareMr Murder som fikk terningkast tre, men også Noen å høre til, Sadie og For et katteliv! Noen å høre til er en fin bok i utgangspunktet som handler mye om mat og kultur, men det ble for mye om følelser for min del. Sadie likte jeg ikke spesielt godt, fordi jeg syntes at podkast innleggene ødela litt. Det er en artig tanke og kreativt, men synes teksten blir for oppdelt og syntes det var mer interessant å lese fra Sadies perspektiv. For hun var en herlig karakter. For et katteliv! er en søt bok for oss katteelskere, men synes historien ble litt for tynn, og jeg likte illustrasjonene bedre.  

Ja, Ka & Vi i Kråkeslottet er en bok jeg ikke likte så godt. Det er også en bok som ikke er beregnet for min målgruppe. Men det har hendt seg at jeg har likt bøker som er beregnet for de yngre også, men ikke bestandig. Ja, Ka & Vi i Kråkeslottet er bok nummer to i Ja, Ka & Vi serien. Selv om jeg ikke har lest den første boka, gjorde det ikke noe, for man får vite mye om forrige saken disse tre barna løste. Dette er en mysterieserie for barn, og synes at saken ble litt for lettvint i denne og handlingen noe tørt. Lettlest, men mysteriet ble for enkelt.

Mai ble ikke helt den store lesemåneden for min del, men grei nok, og håper jeg er mer heldig med bøkene jeg leser nå i juni. Vi får se.😊

Ryggperspektiv av bøkene:

 Sadie og Tiden er en morder mangler på bildet fordi de var ikke i nærheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar