17. juni 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Svart vann - Joyce Carol Oates
* Villette - Charlotte Brontë

Antall leste sider i forrige uke:

752 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

For et katteliv! - Brigitte Nicolas Kvarsnes & Silje Oddli Skinstad

Bøker som leses nå:

* I skyggen av stråleglansen - Jan - Erik James Knudsen
* Quiet Power: Growing Up as an Introvert in a World That Can't Stop Talking - Susan Cain
  
Planlagte bøker denne uken:

* I skyggen av stråleglansen - Jan - Erik James Knudsen
* Quiet Power: Growing Up as an Introvert in a World That Can't Stop Talking - Susan Cain
* The People v. O.J. Simpson: The Run of His Life - Jeffrey Toobin
* Iskald - Agnes Lovise Matre  

Forrige torsdag leste jeg ut Svart vann av Joyce Carol Oates. Det er et kjent navn, men det er første gang jeg har lest noe av henne. Boka ble opprinnelig utgitt i 1992. Min utgave ble utgitt i år og den er like aktuell i dag. Må si jeg likte historien bedre enn skrivemåten. Syntes skrivestilen var litt for opphakket og for diffus.

Samme kveld begynte jeg å lese I skyggen av stråleglansen av Jan - Erik James Knudsen. Synes at tematikken er litt tung, men viktig. Det er en stor bok på nesten 600 sider, og det gjør ikke noe. Jeg foretrekker store bøker fremfor de smale, for man rekker nesten ikke å komme seg helt inn i historien i de smale bøkene før boka er over. 

Jeg leser fremdeles Quiet Power av Susan Cain. Det er en bok om det å være introvert (= stille og beskjeden, mennesker som trenger å være for seg selv i blant), og hvordan introverte og ekstroverte (= utadvente og sosiale), kan av og til utfylle hverandre. Det er spennende tematikk, spesielt siden jeg selv er introvert. Siden det er et sært tema, ville jeg vite mer om det. Jeg liker tematikken og forskjellige aspekter hun tar opp, men er ikke helt fan av hvordan hun legger frem temaet. Det blir litt tørt og mangler innlevelse.

Søndagskvelden ble jeg ferdig med Villette av Charlotte Brontë, som jeg har lest veldig lenge i. Jeg leste den sammen med to andre bokbloggere, og jeg har hatt et hat/elsk forhold til denne boka. Jeg slet litt med den i de første to hundre sidene for det tar litt tid å bli vant til språket, men til slutt løsnet det seg, og jeg likte boka bedre etter at jeg fant flyten i den. Noen bøker trenger mer tid enn andre.

Usikker på hvilken bok jeg blir ferdig med først i denne uka, men neste bok blir uansett
The People v. O.J. Simpson: The Run of His Life av Jeffrey Toobin. O.J. Simpson var tidligere en kjent amerikansk fotballspiller og skuespiller. Han er både skremmende og fascinerende, og jeg har sett mange dokumentarer om ham og lest boka: If I Did It (Confessions of the Killer). Dette er en svært spennende og spesiell sak, og etter å ha sett en del dokumentarer om ham, og lest If I Did It i fjor, ville jeg lese mer om ham. True crime er og blir spennende. 

Jeg skal også prøve å begynne på en ny bok før uka er over, og det blir da Iskald av Agnes Lovise Matre, som jeg har lest noen bøker av tidligere. Man trenger jo litt "sommerkrim" også. 😊

Flere bøker tror jeg ikke det blir siden jeg har valgt ut litt tunge bøker for denne uka, og man skal jo ta seg tid med bøkene. I utgangspunktet ser det ut til at det blir stort sett en "kriminell" leseuke. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar