3. juni 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Ja, Ka & Vi i Kråkeslottet - Christin Holm

Antall leste sider i forrige uke:

352 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Sadie - Courtney Summers

Bøker som leses nå:

* Kiss the Girls - James Patterson
* The Shadow Girl - Misty Mount
* Villette - Charlotte Brontë
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Kiss the Girls - James Patterson
* The Shadow Girl - Misty Mount
* Villette - Charlotte Brontë
* Syden - Marianne Kaurin
* Svart vann - Joyce Carol Oates

Ikke mange sider ble lest i forrige uke, men noen sider ble lest hver dag. Mistet leselysten underveis, og det er ikke første gang det skjer. Selv når jeg mister leselysten, prøver jeg å lese litt hver dag likevel, for ellers tar det lenger tid å begynne med lesingen igjen. Sånn er det i hvert fall for meg.

Forrige torsdag leste jeg ut barneboka Ja, Ka & Vi i Kråkeslottet av Christin Holm. Den likte jeg ikke så veldig godt fordi den ble for forutsigbar. Jeg vet jeg ikke er i riktig målgruppe når det gjelder denne boka, men har lest mer spennende barnebøker tidligere enn denne. Denne var mer koselig enn spennende, synes jeg.

Samme kveld begynte jeg å lese en ny bok og det ble;Kiss the Girls av James Patterson, som de fleste sikkert har sett filmatiseringen av. Filmen ble produsert i 1997 med Morgan Freeman og Ashley Judd i hovedrollene. Har sett den mange ganger, da den ofte ble sendt på tv før i tiden, og mener at boka er mye mørkere enn filmen. Mer grotesk og liker den veldig godt så langt. Kapitlene er veldig korte og har en fin tempo. Så det gjør ikke noe at jeg har sett filmen før jeg begynte å boka. Synes ikke det ødelegger spenningen, selv om jeg oftest foretrekker å lese en bok før jeg ser filmatiseringen.

Jeg har også kommet meg videre iVillette av Charlotte Brontë. Det går ikke så fort, men etter å ha kommet meg gjennom de første to hundre sidene, har jeg funnet mer flyt i boka, og føler at jeg liker den bedre nå enn det jeg gjorde i begynnelsen. Noen bøker trenger mer tid til å bli likt.

En bok jeg slett ikke går overens med for tiden erThe Shadow Girl av Misty Mount. Synes språket er veldig dårlig og lite inspirerende, selv om boka er ment for ungdom. Synes at språket er til tider barnslig. Jeg gir ikke opp en eneste bok, så blir nok ferdig med den etter hvert. Det tar bare litt tid.

Kommer muligens til å bli ferdig medKiss the Girls først og da blir neste bok: Syden av Marianne Kaurin. Som nevnt tidligere, selv om jeg er for gammel for barnebøker, er det nostalgisk å lese både barnebøker og ungdomsbøker, også liker jeg å holde meg oppdatert innen forskjellige målgrupper når det gjelder bøker. Den virker både sær og morsom. Derfor jeg vil lese den.

Hvis leselysten tar seg opp igjen, skal jeg begynne på en bok til før uka er over. Det blir da; Svart vann av Joyce Carol Oates. Kanskje ikke akkurat lystig valg av bøker i denne uka, men man må ha noe dystert lesestoff også.

Og endelig begynner Norway Chess snart, og det er på tide, for det er ikke mye å følge med på tv for tiden. Har sett på sjakk i en del år nå for det er veldig interessant. Norway Chess varer fra den 03. - 14. juni. Men skal få prøve å få lest litt også mellom sjakkpartiene. 😀

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar