6. mai 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Rør ikke de som sover - N.K. Lillebo
* Mr Murder - Dean Koontz

Antall leste sider i forrige uke:

  647 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ikke slå av lyset - Bernard Minier

Bøker som leses nå:

* Our House - Louise Candlish
* Noen å høre til - Geir Sætre
* Villette - Charlotte Brontë
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Our House - Louise Candlish
* Noen å høre til - Geir Sætre
* Villette - Charlotte Brontë
* Sadie - Courtney Summers
* Døden bak luken - Susi Holliday

Det ble litt lest i forrige uke også, selv om det ikke var all verdens. Jeg ble ferdig med to bøker, og det er greit nok.

Natt til tirsdag leste jeg ut ungdomsboka Rør ikke de som sover av N.K. Lillebo. Det er en vemodig bok med mørk humor. Selv om det egentlig ikke er min type bok, likte jeg den bedre enn forventet. Prøver å ikke ha forventninger, fordi det ødelegger så mye.

I går kveld leste jeg ut Mr Murder av Dean Koontz, som var en stor bok på over fem hundre sider. Jeg foretrekker store bøker fremfor de små. Det tok litt tid å lese den ut for jeg leser tregere på engelsk, og da får det bare ta den tiden det tar. Det var også en bok jeg ikke likte spesielt godt. Den hadde et godt utgangspunkt, men så ble det for mye familiedrama enn spenning, og synes at døtrene i Stillwaters familien fikk for mye oppermsomhet. Det gjorde thrilleren dessverre barnslig, og det ble for mye science fiction. Da mener jeg ikke UFO og alien, den slags science fiction, men merThe Terminator science fiction. Da foretrekker jegThe Terminator fremfor denne. Det ble litt tåpelig mot slutten, må jeg innrømme. Koontz kan bedre enn dette.

Jeg leser fremdeles Noen å høre til av Geir Sætre, som er en bok som består av mange sære karakterer på en god måte. Jeg kommer nok til å bli ferdig med den i løpet av uka. Det er en kort bok, men jeg liker å bruke tid på bøkene jeg leser.

Søndagskvelden, etter å ha lest ferdig Mr Murder, rakk jeg å begynne på en ny bok før kvelden var over. Boka jeg begynte å lese i da er thrilleren Our House av Louise Candlish, som ble utgitt i fjor. Handler om en kvinne som kommer hjem, og får vite at noen andre flytter inn i huset hennes, og hevder det er solgt. Vet mannen hennes noe om dette, eller har det skjedd en feil? Jeg vet ikke om jeg liker boka ennå fordi jeg har ikke kommet så fryktelig langt.

I denne uka tror jeg at jeg kommer til å bli ferdig med både Noen å høre til, og Our House. Our House er på over fire hundre sider, men den har en fin flyt så langt. Neste bok blir da en krimbok for ungdom som heterSadie. Jeg har lest mange ungdomsbøker i voksen alder, men ikke så mange krimbøker for ungdom. Det blir interessant.

En annen bok jeg håper på å få begynt på før uka er over er Døden bak luken av Susi Holliday, som også er krim, men for voksne. Jeg fikk lyst til å lese den fordi konseptet virket såpass spesielt. Krim er ikke favorittsjanger, men likevel, krim leses det mye av. Det er noe man må få med seg en gang i blant.

Ved siden av leser jeg fremdeles Villette av Charlotte Brontë som jeg innrømmer det går trått med. Den leser jeg sammen med to andre bokbloggere. Jeg er ikke helt begeistret for boka, fordi språket er litt tregt og tungt, men jeg gir ikke opp. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar