5. mai 2019

Bøker jeg skal lese i mai


Our House - Louise Candlish
Døden bak luken - Susi Holliday
The Shadow Girl - Misty Mount
Ja, Ka & Vi og kråkeslottet - Christin Holm
Kiss the Girls - James Patterson
Syden - Marianne Kaurin

Mai er allerede godt i gang, og som vanlig ligger jeg etter med skal lese innlegget. Noen må jo ligge etter litt med ting også ...

Jeg så det ikke før nå at jeg har valgt ut bøker av nesten bare kvinnelige forfattere denne gang. Det var tilfeldig, for selv foretrekker jeg mannlige forfattere fordi de har en mer hardbarket skrivestil, synes jeg.Our House: En bok jeg har hatt ulest en stund, og av og til får jeg lyst på en thriller. Det er vel horror og thrillere jeg har en tendens til å lese mest av. Jeg ville lese denne fordi konseptet virket interessant og litt annerledes.

(Bakpå): 

On a bright Friday morning in the London suburbs, a family moves into the house they've just bought on Trinity Avenue.
Nothing strange about that.

Except it's your house.
And you didn't sell it.Døden bak luken: Ofte når jeg er i en dagligvarebutikk, er det sjeldent at jeg klarer å gå forbi bokhyllene der uten at en bok eller to blir med hjem. Det er ikke det at jeg ikke har bøker, men man må ha litt mer, og dette virket som en kreativ krimbok.

(Bakpå): 

"Mørk og tilfredsstillende."
Daily Mail

Det ser ut som en vanlig adventskalender, helt til politietterforsker Becky Greene åpner lukene og oppdager et fotografi av et grusomt åsted bak nesten alle sammen. Politiet håper det er en dårlig spøk, for om de tar feil, har en seriemorder nettop gjort seg til kjenne. En seriemorder som har  gått løs i over 20 år ...

Men hvorfor sende kalenderen til politiet?

Mens resten av landet er opptatt med julestria, blir det et kappløp mot tiden for Becky og Eddie. Det er fire tomme luker og dermed fire planlagte mord som skal fylle dem. Kan de stanse morderen før han dreper igjen?
  


The Shadow Girl: Tilfeldigvis har jeg valgt meg en del barnebøker og ungdomsbøker for denne måneden, men det gjør ikke noe. Selv om jeg foretrekker voksenlitteratur, liker jeg å lese bøker fra forskjellige målgrupper også.

(Bakpå):

Shy, thirteen-year-old Zylia has always known she was different. Most teenagers feel unnoticed or unseen, but for Zylia, it's something much worse. She's disappearing from this world and doesn't know how to stop it. At times, she's not sure she wants to.Until she stumbles across a family mystery surrounding the disappearance of her great-aunt Angelica years earlier. During her quest to unravel the mystery, Zylia discovers she's able to cross the boundary and enter the "in between" world. Now, it's up to Zylia to save herself before she's trapped "in between" forever.Ja, Ka og Vi i Kråkeslottet: En gang i blant leser jeg også barnebøker. Man er aldri for gammel til det. Synes coveret er herlig.

(Bakpå):


Ja, Ka og Vi i Kråkeslottet
                   Christin Holm

Når Ja, Ka og Vi kommer hjem fra ferie i Spania, har det flyttet inn ei ny jente i det gamle nabohuset. En stor, mystisk nøkkel ramler ut av veggen mens de leker i kjelleren, og når bildet av denne dukker opp i en gammel dagbok, får de unge detektivene et nytt mysterium å løse.Kiss the Girls: En ukjent bok for mange, men de fleste har nok sett filmen med Morgan Freeman og Ashley Judd. Filmen ble produsert i 1997, og er blitt vist mange ganger på Tv, i hvert fall før i tiden. Selv har jeg aldri lest boka, men sett filmen mange ganger. Jeg har også alltid ønsket å lese noe av James Patterson, og da er det greit å begynne med noe kjent. Det er også lenge siden jeg har lest en bok som har blitt til film.

(Bakpå):

First came the stunning number - one bestseller Along Came a Spider. Now comes the scariest, most unforgettable novel in several years. In Los Angeles, a reporter investigating a series of murders is killed. In Chapel Hilll, North Carolina, a beautiful medical intern suddenly disappears. Washington D.C.'s Alex Cross is back to solve the most baffling and terrifying murder case ever. Two clever pattern killers are collaborating, cooperating, competing - and they are working coast to coast.

"A RIPSNORTING, TERRIFIC READ."
- Larry King, USA Today

"AS GOOD AS A THRILLER CAN GET ...
WITH KISS THE GIRLS, PATTERSON JOINS THE ELITE
COMANY OF THOMAS HARRIS AND JOHN SANFORD.
- San Fransisco ExaminerSyden: En bok jeg har hatt en stund og det er en ungdomsbok. Den er om ei jente som ikke har noen planer for sommerferien, og lyver om at hun skal til et varmere strøk ...

(Bakpå): 

Ina skal ingenting i sommerferien.
Likevel forteller hun hele klassen at hun
skal til syden.

Men Syden er ikke et sted på kartet.
Kanskje skal sommerferien Ina trodde skulle bli den verste, vise seg å bli den
beste? 

Denne gang blir det litt blanding av alt. Både litt thrillere, krim, spenningsbøker og roman. Selv om jeg liker horror og thrillere best, så er det kjekt å lese litt andre ting ved siden av, også.

Det er selvfølgelig ikke bare disse bøkene jeg skal lese. Som vanlig kommer jeg til å smette inn andre bøker også, underveis. Man trenger ikke å planlegge alt. 😊 

2 kommentarer:

 1. Det er herlig med en plan, men godt å kunne avvike hvis en vil. Lykke til med neste leseuke, det ser ut til at du kommer til å få en spennende uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Er en vinglepetter når jeg skal velge neste bok, så da er det greit å vite omtrent hvilke bøker man skal lese, så man slipper å drøye ut så mye tid på å bestemme hvilken bok man skal lese. =) Også kan man velge noe annet hvis man føler for det der og da. Greit å ha noe fast og løst å gå etter.

   Takk, og er spent på hva du også kommer til å lese fremover. =)

   Slett