3. januar 2019

Månedens Bokanbefaling (desember)

Bøker jeg leste i desember:


 Lest i kronologisk rekkefølge: 

Trick or Treat - Jackson Sharp
The After Wife - Cass Hunter
Husdyret - Camilla Grebe
Picnic at Hanging Rock - Joan Lindsay
Eleanor Oliphant har det helt fint - Gail Honeyman
De dødes hus (Grøsserne) - R.L. Stine
The Woods are Dark - Richard Laymon

Godt nyttår og takk for i fjor. 😊

Det ble lest litt i desember også, selv om det ikke ble voldsomt.Det ble 7 1/2 bøker. Jeg sier halv fordi Richard Laymon boka består av to bøker i en, og jeg er ferdig med bare den ene.

Og hvilken bok likte jeg best i desember?

De dødes hus (Grøsserne) - R.L. Stine

Det er svært sjeldent jeg gjenleser bøker for jeg vil helst huske på bøkene som de var. Grøsserne, eller Goosebumps som de egentlig heter, er en bokserie som betydde svært mye for meg da jeg var ungdom. Den bokserien økte interessen for bøker og lesing generelt. Av en eller annen grunn fikk jeg lyst til å lese bøkene på nytt igjen, og samtidig lese noe lett ved siden av alle de andre tyngre bøkene jeg leser. Jeg liker litt variasjon, og klarer heller ikke å holde meg til bare en bok av gangen.

De dødes hus er om Amanda, Josh og foreldrene deres har arvet et hus av en fjern slektning de aldri har hørt om. Huset befinner seg i Dark Falls. Et sted som befinner seg fire timer lang kjøretur hjemmefra. De slår til og flytter. Foreldrene virker mer ivrig enn barna som er svært skeptiske. De liker ikke det nye huset.  Det er mørkt og dystert. Mens foreldrene er positive med det nye huset, klarer ikke Amanda og Josh å slå seg helt til ro. Josh vil ikke gi huset en ny sjanse og huset får Amanda til å se syner. Foreldrene tror at de vil finne seg til rette med tiden og når  de får seg nye venner. Joda, de får seg nye venner, men problemet er at de virker så underlige. Hele stedet er underlig.

Dette er da første bok i Grøsserne, og man trenger ikke å lese serien i kronologisk rekkefølge siden omtrent hver bok handler om et nytt mysterie med nye karakterer. En spennende og morsom serie som holder seg godt, og man blir samtidig veldig nostalgisk. Jeg leser nå Ligg unna kjelleren som er neste bok i serien, og om jeg kommer til å lese hele serien på nytt, er jeg usikker på. Tar det som det kommer. 😊

Det var også noen andre bøker jeg likte i desember og det var blant annet Picnic at Hanging Rock som er basert på "en sann historie" Om en forsvinningssak som skjedde for mange år siden, og det er fremdeles debatt om det virkelig skjedde eller ikke. Interessant bok å få med seg. Jeg likte ogsåTrick or Treat av Jackson Sharp. Den er noe voldelig, men hadde mye spenning i seg. Noen liker ikke voldelige og røffe bøker, men jeg har ikke noe i mot det. Den rareste boka jeg leste i desember og i hele fjor må nok væreThe Woods are Dark av Richard Laymon. Den skal jeg snart skrive om, og det grugleder jeg meg til. Den er i hvert fall voldelig, og har man lest Laymon tidligere vet man at hans bøker kan være banale, det var også denne. Men av og til trenger man noe banalt. Ikke alt trenger å være realistisk bestandig. Det er det mer enn nok av fra før. I bøker kan banale ting skje for min del. Det gjør meg ikke noe. Når jeg leser bøker søker jeg underholdning. Det gjør meg heller ikke noe om bøker er provoserende. 

Bøker som jeg ikke likte noe særlig i desember var The After Wife av Cass Hunter, og Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman.The After Wife ble litt for underlig av meg. Om en mor som gjennom jobben har laget en robotutgave av seg selv. Hun blir plutselig syk og dør på veien hjem, og det er etter hennes død da hennes mann får vite at hun har laget en robot, og vil den skal bo hos ham og datteren deres. Trodde det ville være interessant med en roman blandet med litt science fiction, men det var det ikke. Det ble for mye følelser og lite utvikling. Boka ble for kjedelig i lengden og monoton. Eleanor Oliphant har det helt fint ville jeg lese fordi det tar opp temaet ensomhet, som både unge og gamle sliter med. Det er roman blandet med et snev av chick-lit og det var dessverre det som ødela for meg. Har ikke noe i mot chick-lit sjangeren, men det er selve språket som brukes i den sjangeren jeg har store problemer med. Språket blir for heseblesende og overdriver for mye. Det var desssverre det som ødela for meg.

Husdyret var en bok som hadde en veldig god start, nesten litt grøsseraktig start, men konseptet og slutten ble for tynt og opplagt, syns jeg. Noe som er synd siden jeg likte stemningen veldig godt.

Desember var en grei lesemåned, men ikke helt det store, og ingen lesemåneder er like, selv om det virker sånn av og til. Leste heller ikke så mye som jeg ønsket siden jeg leste julehefter ved siden av, og jula kom i veien.😊 Håper å få lest mer i januar. Har ryddet bort det meste av jula allerede, og resten av jula skal bort i kveld. 😊

Ryggperspektiv av bøkene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar