21. desember 2018

Helgelektyre(276)

The Woods are Dark/Out are the Lights - Richard Laymon
Eleanor Oliphant har det helt fint - Gail Honeyman
The Stranger Diaries - Elly Griffiths

Jula nærmer seg med stormskritt, og selv om det er på en måte jul allerede, skal jeg lese likevel. Og i år blir The Woods are Dark/Out are the Lights av Richard Laymon min "julebok". Man må ha litt horror hvis man skal overleve jula, for er ingen julemenneske selv. Det er ikke helt min stil. Har nevnt det før at jeg er ikke helt fan av to bøker i en konseptet, men å finne originale bøker av Richard Laymon på norske nettsider er vanskelig, så jeg får bare akseptere det.


 Picnic at Hanging Rock - Joan Lindsay

I går leste jeg ut Picnic at Hanging Rock av Joan Lindsay. Det var en interessant bok, som visstnok skal være basert på en sann hendelse. Ennå diskuteres det om det har hendt eller ikke. Hendelsen har blitt til både film (1975), og Tv-serie (2018). Selv så jeg filmen for flere år siden, og har alltid hatt lyst til å lese boka. Noe jeg ikke angrer på at jeg gjorde.

Jeg leser fremdeles Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman. Artig konsept og tar opp et viktig tema som mange kanskje kjenner seg igjen i, nemlig ensomhet, men er ikke helt fan av måten boka er skrevet på. Boka har lenge vært veldig populær. Så den veldig mye på Goodreads rundt årsskiftet 2017/2018. Så skjønner ikke helt hvorfor den har fått så mye skryt, og er så populær, men man kan ikke skjønne alt. 😊

Jeg leser ogsåThe Stranger Diaries av Elly Griffiths. Den liker jeg veldig godt, og jeg leser den sammen med en annen bokblogger. Vi har lest mange bøker sammen allerede.

Ved siden av leser jeg De dødes hus av R.L. Stine som er første bok i Grøsserne (Goosebumps). (Jeg leser serien på norsk). Dette var en serie jeg var svært glad i på 90-tallet og som virkelig økte leselysten, og interessen for bøker. Det er svært sjeldent jeg gjenleser bøker, fordi jeg helst vil huske bøkene slik de var. Men gjenleser bøker noen få ganger hvis jeg vil ha noe lett å lese, og når jeg får lyst til å lese noe nostalgisk.

Neste bok blir Min historie av Michelle Obama. Den har jeg hatt lyst til å lese helt siden hun nevnte den. Hun er en kvinne som mange ser opp til, og det blir spennende å bli enda bedre kjent med henne.

Så dette er mine leseplaner for helga og de nærmeste dagene.

Jeg har også fargelagt i denne uka også, som vanlig ... Først ble jeg ferdig med dette motivet:


Måtte bare strø på litt glitter på slutten. Klarte ikke å dy meg ...

Denne gang skal jeg fargelegge et motiv jeg begynte på for lenge siden. Jeg tror det var en gang i fjor, og skal bruke resten av året på å gjøre det ferdig:


Og har kommet så langt i skrivende stund:


Motivene er fra denne boka:

Mythomorphia - Kerby Rosanes

Jeg har også spilt en del i det siste. Jeg har spilt Pc-spillet: Flockers. Det er på en måte et "barnespill", men samtidig ikke. Det er en annen versjon av Lemmings, bare mer brutal. Det er heller ikke plagiat, for tror det er laget av de samme folka som skapte Lemmings, hvis jeg ikke tar helt feil? Underholdende spill er det  i hvert fall. Jeg er en dyrevenn og synes det er litt grotesk, men heldigvis er dette bare et spill. 😊


Jeg spiller også Nintendo 3DS Luigi's Mansion. Har spilt Luigi's Mansion 2, veldig lenge, og hadde lyst på nummer en. Men av en eller annen grunn var den så vanskelig å finne. En dag for ikke så veldig lange siden, fant jeg den endelig. Jeg er ikke sikker på hvor godt jeg liker spillet ennå, for har så vidt utforsket det, for det dukket opp i postkassen for bare noen dager siden.

Orker ikke all julemusikken og julefilmene i de nærmeste ukene, så da er gaming og fargelegging godt å ha. 😊

God helg og god jul.

Ukas låt: Until the End - Breaking Benjamin2 kommentarer:

 1. Jeg har Eleanor Oliphant liggende, men vet ikke når jeg kommer til å prioritere den. Skal i alle fall få lest litt nå i julen, selv om jeg må på jobb i romjulen :) Jeg liker også The Stranger Diaries, og ser frem til hvordan historien utvikler seg. Superfin fargelegging, Ina! Jeg holder på med et motiv fra Mytomorphia som tar litt tid. Det er også en dobbeltside. De fargeleggingsbøkene er virkelig supre :)

  God jul til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Eleanor Oliphant er ikke helt boka for meg. Tar opp et viktig tema, men liker ikke skrivestilen. Det blir for chick.lit aktig i tonen for min del. Derfor jeg strever litt med den. Er spent på hva du synes om den hvis du bestemmer deg for å lese den.

   Tusen takk. Ja, fargeleggingsbøkene er lekre og liker at de er avanserte. Kan sitte i flere tiemer med dem. Ikke fordi det er avslappende, men bare fordi det er gøy. =) Artig at du også fremdeles fargelegger for kjenner ikke mange som gjør det,

   Kos deg med fargelegging og håper du ikkke må jobbe altfor mye i romjula. Takk og i lige måde. God jul. =)

   Slett