24. november 2018

Julehefter 2018 - del 2

Årets julehefter er en stor samling på over tretti hefter. I hvert fall den samlingen jeg har, og jeg har ikke lest halvparten ennå, men jeg er godt i gang. Nå er det på tide med del to av juleheftene jeg har lest.

Jeg har ikke hatt så mye forhold til Blondie bortsett fra juleheftene, og fra noen striper her og der. Må si at Blondie og familien hennes er en av mine høydepunkt i juleheftsamlinger generelt. Det er en sprudlende familie med mye skøyeri. Blondie som stadig blir ofte oppgitt av mannen hennes, Dagobert. Det samme med sjefen til Dagobert. Dagobert blir ofte satt på prøve av sjefen med forskjellige oppdrag, også privat. Likevel tar han det hele med ro. Han lar ikke små bagateller gå innpå ham, mens Blondie kan lett bli furten over småting, spesielt å få ham i gang med noe. Det er en kunst i seg selv da han foretrekker å sove fremfor å finne seg nye hobbyer.

Denne familien er utrolig sær, men gøyale. Hver side byr på en ny historie med et godt sluttpoeng. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke leser mer av Blondie, for det er lettbeint og real underholdning.

Terningkast: 4
Terningkast: 34

(Måtte ta eget bilde siden jeg ikke fant noen på nettet)

Siden jeg dessverre ble skuffet over årets Carl Bark's jul heftet, så ble Donald Duck (God Gammel Årgang), et plaster på såret. For denne utgaven er on point.

God Gammel Årgang byr på en ny historie på hver side med en vittighet på slutten. Historien på første side med eselet er spesielt morsomt, haha. I denne utgaven er det mye futt og fres. Donald er gammel lik seg med å være utspekulert (tror han selv), den interne kampen mellom ham og nevøene, og kampen for tilværelsen ellers er god, gammeldags Donaldstil. Ikke alltid ting går etter planen, men han har sine egne løsninger.

Denne utgaven består av mange morsomheter, gode poeng og en lystig lesestund. Forfriskende julehefte.

Terningkast: 5
Antall sider: 34

(Måtte ta eget bilde siden jeg ikke fant noen på nettet).

Pusur er en god gammel kjenning og et must i juleheftesamlinger. Kjenner jeg savner de morsomme Pusur skoledagbøkene i gamle dager. Morsomme greier.

Pusur er katten som elsker å sove og spise, spesielt lasagne. Hver dag irriterer han vettet av hans eier, Jon og hunden Jølle. Pusur er like kul og avslappet som han bruker å være. Heftet byr på litt jul også. Det er det ikke mange av julehefter som gjør, men noen og Pusur er en av dem. Han prøver blant annet å skrive til nissen og vil ikke at jula skal være over når det høytiden nærmer seg slutten.

Det mange kanskje ikke vet er at gode, gamle Pusur som elsker sarkasme like mye som jeg gjør, er at i år fyller han hele 40 år. Den eldste katta i verden?

Pusur byr ikke på så mye nytt i dette heftet heller, men han er lik seg selv og har god humor. Han har mange gode poeng og minner litt om Tommy og Tigern når det kommer til filosofering, bare litt mer lettbeint. Morsom og nostalgisk julehefte.

Terningkast: 4
Antall sider: 34

Er det noe jeg har lest mye av her i livet er det Donald Duck & Co som jeg også abonnerer på.

Dette juleheftet består av tre korte historier. Den første er om Onkel Skrue som overtales til å feire jula hos Donald, så lenge han får ta med seg lykketiøringen som aldri får fred fra Magicas klør. Men er lykketiøringen trygg nok hos Donald?

Den andre historien er om de gode vennene Mikke Mus og Langbein som tar på seg jobb som postbud for en periode. De kommer over en spennende seddel som så blir tatt av vinden. Hva er så spesielt med den seddelen og kommer de til å få tak i den?

Den tredje er den korteste historien av dem alle. Det er om Klodrik, fetteren til Donald som kommer på besøk. Han vil prøve å overtale Donalds katt til å være med på jakt, og det er ikke bare, bare ...

Jeg liker Donald Duck & Co siden jeg leser det hver uke. Det er ofte både spenning og humor, også for oss voksne, men selve juleheftet var i det slappeste laget. Til og med Donald virket litt slapp. Ikke spesielt mye humor eller spenning i denne utgaven, dessverre. Fort lest og fort glemt.

Terningkast: 2
Antall sider: 34

Julehefter 2018 - del 1 kan leses her.


Kilde: Anmelderksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar