2. oktober 2018

Bøker jeg skal lese i oktober


You May Now Kill the Bride (Return to Fear Street, 1) - R.L. Stine
La meg ikke huske - Lisbeth Pettersen
All the Things You Are - Declan Hughes
Heim - Johan B. Mjønes
The Small Hand - Susan Hill
Rockestreker - Bård Ose


Det er endelig oktober, min favorittmåned. Jeg er en særing som liker regn, vind og alt av drittvær, også mørketiden. Det passer perfekt nå som det nærmer seg Halloween. Jeg foretrekker Halloween fremfor jul, for Halloween er mer min gate. Jeg leser horror/mørk litteratur året rundt, men ekstra av det på høsten. 🎃👻🕷

Jeg skal ikke bare lese horror selv om det er sjangeren jeg foretrekker, så det blir noen andre bøker også i oktober i tillegg.You May Now Kill the Bride: R.L. Stine var min barndomsfavoritt siden han skrev Grøsserne(Goosebumps) som jeg leste hver eneste bok av, og har dem fortsatt i hyllene. Jeg rakk så vidt å lese noen av Fear Street bøkene før det sto i hylla på bokhandelen at det ikke ville bli oversatt/gitt ut flere. Noe som var en skuffelse. Men nå har han kommet med Return to Fear Street så det blir som plaster på såret. For det var urettferdig at de ga ut hele serien i USA, men ikke i Norge, med tanke på at Grøsserne var svært populært. Jeg leste mye av R.L. Stine før jeg gikk over til Stephen King, Dean Koontz og enda mørkere litteratur.

(Bakpå):

TWO SISTERS,
DIVIDED BY TIME.
EACH WITH A TERRIBLE
RESENTMENT SHE CAN
BARELY CONTACTAIN.

Two Fear family weddings, decades apart ... Each bride will find that the ancient curse that haunts the Fears LIVES ON. It feeds off the evil that courses through their blood. It takes its toll in unexpected ways and allows dark history to repeat itself.
    In this all new Fear Street story, family ties bind sisters together - till DEATH to they apart.La meg ikke huske: En uventet gavepakke fra Juritzen, og det virker som en bok i min gate. Vi får se. Liker ikke å ha forventninger til bøker eller noe annet, for det har en tendens til å gå en vei, men tenkte den ville være ypperlig å smette inn i Halloweenlesingen.


(Bakpå):

KLIMAFORSKER NINA BERGER, 41 år, våkner på Ullevål sykehus med hukommelsestap etter en kollisjon. Når hun kommer hjem, finner hun leiligheten endevendt, men ingenting er stjålet.

Tre menn er bedøvet, kidnappet og våkner opp innestengt i en kjeller. Christian Falchner og Georg Moen er finanstopper, Bjørn Gran er sjef for oljeselskapet Noroil.

Vil Nina fp hukommelsen tilbake, slik at hun kan stp opp mot det som truer henne? Vil de tre mennene i kjelleren bli reddet?

LA MEG IKKE HUSKE ER EN THRILLER MED HØYT spenningsnivå, en sterk kvinne og en truet maktelite. Denne thrilleren vil overraske deg.All the Things You Are  Foreløpig en ukjent bok og forfatter for min del. For to måneder siden bestilte jeg en del horrorbøker for Halloween. Dette var en av dem som jeg kom tilfeldigvis over, og skal lese noen andre av dem også ved siden av denne listen. Bare omslaget ga meg lyst til å lese boka, så det skal ikke mye til. 😊

(Bakpå):

About to turn forty, her youthful dreams of becoming an actress abandoned, there's no doubt in her mind that suburban wife and mother-of-two Clare Taylor has settled. A wild week in Chicago may have shaken things up a  bit, but as she turns the key in her Madison, Wisconsin home on the eve of Hallowe'en, she knows that what happened with her ex was nothing more than a distraction, that this is where her life is.

Except it's all gone. The furniture gone, the house stripped, her husband Danny, her daughters all gone: no message, no note: nothing. Outside in the dark, searching for a sign, she steps in one: the eviscerated body of the family dog.

By dawn next morning, her supposedly mortage - free home has been foreclosed against, one of Danny's childhiid friends lies dead in her backyard, and Clare is caught up in a nightmare that began with her husband on Hallowe'en night, 1976. A nightmare that reaches its terrifying climax thirty-five years later.

"His characters are sharply drawn and deeply flaed. The growing audience for Ken Bruen, Tana French, Benjamin Black and other authors of Irish noir will love it"
 Library Journal on All the Dead VoicesHeim: Virker kanskje litt malplassert i denne settingen. Selv om det er høst, og Halloween som nærmer seg rundt stormskritt, så må man passe på å få med seg høstens nyheter også.

(Bakpå):

Jørgen Heim dør. Han spiser ikke og smertene er store. Alene i sykehjemssenga glir han inn og ut av tid, tilbake til livet på familiegården Heim i Trøndelag.

Da storebroren omkommer i en ulykke, må Jørgen overta rollen som odelsgutt. Dyre kan ikke vente, jorda kan ikke vente, og Jørgen blir bundet til jorda og dyra og arven fra generasjonene før ham. For odel er ikke noe valg, det er en plikt og et privilegium.

Romanen Heim er en sterk og gripende historie om gprdsdrift gjennom flere slektsledd, og om forsoning med livet, sånn som det ble.

Hendene bærer minnet
om alt jeg har berørtThe Small Hand: Har lest en bok av Susan Hill tidligere og det var The Woman in Black. Den var mer koselig å lese enn skremmende. Har hørt om kosekrim, men ikke kosegrøss? Dette virker som en gotisk spøkelsesfortelling, og det må man jo ha i denne årstiden ...

(Bakpå):

'Masterfully done ... subtle, elegant'
The Times

Late one summer's evening, antiquarian bookseller Adam Snow is returning from a client visit when he takes a wrong turn. He stumbles across a derelict Edwardian house and, compelled by curiosit, approaches the door. Standing before the entrance, he feels the unmistakable sensation of a small cold hand creeping into his own, 'as if a child had taken hold of it'.

At first he is merely puzzled by the odd incident but then begins to suffer panic attacks, and to be visited by nightmares. He is determined to learn more about the house and its once-magnificent, now overgrown garden but when he does so, he receives further, increasingly sinister, visits from the small hand.

'Beautifully written ... highly recommended'
Spectator

'Wonderful ... [it] does what a good story ought to do: it keeps you guessing, pulls you in'
Guardian

'The mistress of spine-tingling fiction'
TatlerRockestreker: Enda en bok som er litt malplassert, men kan ikke bare lese horror selv om det er min favoritt. Jeg hører på radiokanalen P6 Rock som daglig selskap. Det var gjennom Silje Stang, en av radiovertene (tidligere programleder), snakket om denne boka mellom musikkslagene, og det var det som ga meg lyst til å lese boka. Selv hører jeg mye på black metal og heavy rock, så det var rart at denne boka gikk meg nesten hus forbi. Illustrasjonene er laget av Frode Øverli, som er pappaen til Pondus.

(Bakpå): 

Rockens verden er en utemmelig kilde til bisarre og merkverdige historier. I denne boka får du 250 rockestreker servert av Bård Ose og Frode Øverli. Vi tas med bak scenen, til garderober, hotellrom og mørke bakgater.

Her får du historier du aldri har hørt før og knapt kan tro er sanne. Store stjerner som Madonna, Bee Gees og Oasis har alle sine nattsider vi blir kjent med. Noen norske artister har også fått bli med, og de aller galeste, Ozzy Osbourne og Keith Moon, har fått sine egne bonusspor i boka. Når du leser denne nådeløse samlingen må du regne med at favorittartisten din fort kan avsløres som ungdomsforbryter, skilpaddesamtaler eller sexavhengig fyllefant.Det er da disse bøkene jeg har som mål å komme meg gjennnom i denne måneden. Som vanlig kommer jeg til å smette inn andre bøker også, men skal ikke skli så mye ut som jeg har gjort i de siste to månedene. Det er nesten flaut.

4 kommentarer:

 1. Oktober er den beste måneden. Mørkt og koselig, men ikke for kaldt. Kos deg med spenningsbøker og Halloween !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å se deg her igjen! Og helt enig med deg angående oktober og godt at flere er enig i at oktober er en fin måned. Tusen takk og i lige måde. =)

   Slett
  2. Takk! Jeg har jo lusket rundt på bloggen din de siste årene selv om jeg ikke har skrevet noe. Liker meg her :)

   Slett
  3. Koselig. =) Jeg bruker å luske rundt omkring jeg også uten å legge igjen spor etter meg hele tiden. Godt at du føler deg som hjemme. =)

   Slett