6. april 2018

Helgelektyre(239)


Macbeth - Jo Nesbø
The Mask - Dean Koontz
Lucifers fall - Jan Boris Stene


 Svarthuset - Peter May

Natt til tirsdag leste jeg ut Svarthuset av Peter May. Jeg ble ikke like heftig og begeistret over boka som mange andre, men det er en god bok og jeg er veldig interessert i å lese resten av Lewis trilogien.

Samme natt som jeg leste ut Svarthuset begynte jeg på en ny bok og det var The Mask av Dean Koontz. Fikk lyst til å lese noe av ham siden det er noen år siden sist. Han ga ut boka i 1981 under pseudonymet Owen West. Liker gammel horror, både på film og i bokformat, for synes mye av dagens horror ikke holder mål. Før i tiden var sjangeren leken, voldelig, sjokkerende, og festlig, men nå har det blitt litt stivt, tungtrødd og traurig. Har ikke gitt opp sjangeren ennå for det dukker fremdeles noen perler innimellom, og horror kommer alltid til å være min favoritttsjanger uansett. Det er en barnslig fryd, eller hva jeg skal kalle det.

Forrige helg begynte jeg å lese Macbeth av Jo Nesbø som jeg skal fortsette med. Det er en stor bok på nesten 600 sider, så trenger litt mer tid på den. Foretrekker store bøker, men prisen for det er at det trenger mer tid enn andre bøker, men så er det ikke om å gjøre å bli fort ferdig heller. Det får ta den tiden det tar.

Hvis jeg blir ferdig med Macbeth ellerThe Mask skal jeg begynne på denne boka: Lucifers fall av Jan Boris Stene (liker bokomslaget så godt, det er fancy). Morsomt at handlingen er lagt til i Trondheim som er min nærmeste by. Jeg blir muligens ferdig med bokaThe Mask før Macbeth sidenThe Mask er en kort grøsser på bare 245 sider.

Ved siden av leser jeg en tegneseriebok som heter Radio Gaga av Flis, eller Øystein Sagåsen som han egentlig heter. Man leser såpass tunge bøker, så man må av og til ha litt tegneserier innimellom. 😊 Hver gang jeg ser Radio Gaga tittelen tenker jeg på Radio Gaga låta av Queen. Og når man først tenker på en sang, så er det gjort. Skikkelig irriterende.


I denne uka ble jeg merkelig nok ferdig med dette motivet:Tok på litt glitter til slutt. Det ser ut som det er gnidd utover, men det er bare dårlig bildekvalitet som gjør det til, og så blir dråpene litt flate når det tørkes. Man får litt prestasjonsangst med glitter. Med glitterpenner går det bra, men verre med flytende glitter for man er redd for å ta på for mye og ødelegge alt, så man er like spent hver gang. Meningen med fargelegging og eksperimentering er at det skal være avslappende. Det hender seg at jeg tar det for seriøst, men er man opptatt av detaljer, så blir det sånn. Det er ikke noe man kan gjøre noe med. 😀

Det tok omtrent en månedstid å bli ferdig med det. Siden jeg har fargelagt i Mythomorphia av Kerby Rosanes, er det på tide å fargelegge litt i en annen bok. Jeg har 11 - 12 fargeleggingsbøker. Jeg klarer ikke å bare holde meg til en, og det er fint å gå litt frem og tilbake, bytte litt på.

Neste motiv jeg har valgt ut å jobbe med fremover er dette:Valgte meg ut et "enklere" motiv denne gang siden det forrige jeg jobbet med var såpass detaljert.

Det motivet er fra denne fargeleggingsboka:


Denne fargeleggingsboka har dessverre ingen tittel eller navn på illustratør. Fikk den i julegave i fjor. Denne fargeleggingsboka ser kanskje en smule barnslig ut, men det er fargeleggingsbok for voksne med forskjellige vanskelighetsgrad. Og det fine med denne utgaven, er at sidene kan rives ut om man ønsker det.

Har som mål å få til to bokanmeldelser i løpet av helga. Både av boka Omgitt av idioter og Svarthuset. Så gjenstår det å se om det blir gjennomført, men håper det.

God helg.


Ukas låt: Drown - Theory of a Deadman2 kommentarer:

 1. Gøy at du er i gang med Macbeth, jeg gleder meg til å høre hva du synes. Jeg skal begynne på Svarthuset i morgen tidlig, og har planer om å lese alle tre bøkene på rappen. Riktig god helg Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke mange sider igjen av Macbeth nå, så blir nok ferdig med den i helga. Skal få med meg de to andre bøkene i Lewis trilogien av P. May, jeg også. Riktig nok ikke på rappen, men de førstkommende månedene. Selv om jeg ikke ble like overbegeistret som mange andre, var Svarthuset god og realistisk krim. :)

   Tusen takk, Tine, og i lige måde. Håper helga byr på mange lesestunder. :)

   Slett