25. juli 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

Eating Animals - Jonathan Safran Foer

Antall leste sider i forrige uke:

 425  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Skrekkens hus - Hugh Zachary

Bøker som leses nå:

I Am Number Four - Pittacus Lore (science fiction, fantasy/ungdom)
Huset ved innsjøen - Kate Morton (historisk roman, mysterie/voksen)
The Gunslinger (The Dark Tower, #1) - Stephen King

Planlagte bøker denne uken:

I Am Number Four - Pittacus Lore (science fiction, fantasy/ungdom)
Huset ved innsjøen - Kate Morton (historisk roman,mysterie/voksen)
The Gunslinger (The Dark Tower, #1) - Stephen King  (horror, western, fantasy/voksen)
 Stille som i graven - Mary Higgins Clark (thriller/voksen)

Jeg leste ferdig bare en bok i forrige uke og det var Eating Animals av Jonathan Safran Foer. Siden den inneholdt et vanskelig tema, så var det hardt en periode å fokusere på andre bøker. Sånn blir det av og til. Likevel begynte jeg samme kveld (forrige torsdag) på I Am Number Four av Pittacus Lore og jeg leser fremdeles Huset ved innsjøen av Kate Morton.  

Og på torsdag, samme dag som jeg begynte på I Am Number Four, begynte jeg på The Gunslinger av Stephen King som er første bok i The Dark Tower serien. Jeg leser den som samlesing og denne gangen ble samlesingen mer spontant og jeg kan å være spontan, jeg også, altså:) Jeg har lest The Gunslinger før, men det gjør ikke noe siden jeg liker den så godt. Og jeg har nå mulighet til å lese resten av The Dark Tower serien, siden jeg ikke gjorde det etter første gang jeg leste The Gunslinger. Jeg vet ikke hvorfor, men av og til går ikke ting som planlagt. Sånn er livet.

Om det blir tid skal jeg begynne på Stille som i graven av Mary Higgins Clark. Husker jeg leste mange bøker av Mary Higgins Clark før i tiden, så henne er det lenge siden jeg har lest noe av.

I går kveld begynte jeg å se Dracula sesong 1, og har sett 5 av 10 episoder. Den ble produsert i 2013 og i følge imdb.com er det usikkert om det kommer flere sesonger. Det er i hvert fall ikke bekreftet. Det er ikke ofte jeg blir hektet på noe, spesielt nå i voksen alder, og når jeg først liker noe så blir det slutt etter kort tid. Det er typisk når man først liker noe. Vurderer å slutte å like noe som helst for når man først liker noe så er det over før man aner det.

Forrige uke ble ikke like produktiv som uka før, men ingen uker er like. Og en anmeldelse i uka er ikke nok, men av og til klarer man ikke å fullføre sine mål. Av og til mislykker man med det man gjerne skulle få gjort. Slik som Frank Sinatra sier: That's life.

4 kommentarer:

 1. Det er koselig med samlesinger, og nå ser jeg at vi begge leser Huset ved innsjøen. Gleder meg til å høre hva du synes, jeg er over halvveis og koser meg veldig med den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, det er det. Har ikke vært med på så mye samlesinger før, bare litt av og på, men det er koselig å lese samme lesestoff og sammenligne hverandres synspunkt av og til:) Se om man er enige eller ikke:) Det er interessant:)

   Så på bloggen din at du begynte med den før helga. Jeg har kommet meg til side 433 så har under 150 sider igjen. Jeg liker den jeg også, men synes ikke at det er Mortons beste:)

   Slett
 2. ohh, spennende bøker :D Har lest litt om "The Dark Tower" serien, men ikke lest noen av dem. Ja, det blir litt sånn dessverre når man begynner å lese en serie. Da bør man lese hele serien med en gang. Jeg må ofte begynne på nytt selv om jeg har lest deler av serien fra før. Rett og slett fordi jeg har glemt sååå mye :o
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, derfor har jeg en fin anledning til å fortsette serien strake veien nå istedet for at det blir forstyrret av andre bøker hvis du skjønner hva jeg mener. Leste første bok The Gunslinger i 2011 og likte den kjempegodt og liker den like godt nå selv om jeg leser den om igjen så førsteinntrykket av den serien er bra. Så er spent på fortsettelsen. Så denne gangen skal jeg ikke hoppe av. Det er typisk meg av og til selv om en serie er bra eller ikke. Men denne gang skal jeg lese fortsettelsen:)

   Jeg glemmer aldri handlingen i en bok samme om det har gått 15 - 20 år så føler ikke at jeg ikke trenger å lese bøker i en serie om igjen før jeg begynner med fortsettelsen, men leser om igjen The Gunslinger nå siden det er samlesing og hun jeg leser sammen med ikke har lest den første boka så det er derfor jeg leser den om igjen, men har ikke noe i mot det. Liker den like godt nå som før:)

   Men skjønner det hvis andre har problemer med å huske hva de tidligere har lest i en serie osv, men jeg glemmer aldri handlinger fra bøker, vet ikke hvorfor. Har lettere for å glemme filmer, tv serier, enn handlingen i en bok. Litt rart. Kanskje det er jeg som er sær?:)

   Kan anebfale The Dark Tower serien selv om jeg bare har lest den første boka tidligere, men har følelsen av at dette blir bra, kanskje bedre og bedre:)

   Slett