26. oktober 2014

Campfire Ghost Stories: The Haunting Tales av Geordie Telfer - kjedelig "grøss"

It was dark when they got back to camp. As soon as she saw the tent, Gwen gasped. It was lit from the inside. She knew she hadn't turned on her flashlight before they left.
Lite fengende ...

Hvem elsker vel ikke å bli skremt en gang i blant? Det gjør jeg, men dessverre skjer det altfor sjeldent. Jeg har sett på skrekkfilmer og lest grøsserbøker helt siden jeg var lita. Ulempen med å se mange skrekkfilmer og lese mye skrekk er at da er det jaggu ikke mye som skremmer lenger. I hvert fall ikke meg. Føler meg "kurert". Men å bli skremt er et stort savn. Det er gøyalt og frydefullt på samme tid. Det er bare synd at ingenting skremmer meg lenger. Men likevel er skrekk/grøss min favorittsjanger både på film og i bokformat. Det er underholdende selv om ingenting skremmer meg lenger. Og jeg hadde som vanlig litt forventinger til Campfire Ghost Stories: The Haunting Tales av Geordie Telfer. Jeg elsker spøkelseshistorier/skrekkfilmer. Og nå som Halloween nærmer seg er det jo fint med litt skremmerier.

Men dessverre ble jeg skuffet over boka. Jeg ble ikke skuffet over at boka ikke klarte å skremme meg, men generelt synes jeg at de fleste historiene var tvers gjennom kjedelige. Historier som vi har hørt/lest om i så mange varianter tidligere. Og det som skulle være overraskende slutt på alle historiene, var ikke overraskende i det hele tatt. Og alle historiene ble på en måte for like fordi de ble fortalt på nesten samme måte, med samme "tone" at det hele ble litt vel ensformig for min del.

Boka ble fordelt i fire deler: Om mennesker som opplever rare og merkelige ting i naturen, spøkelser som tar over i den moderne verden (hjemsøker teknologiske ting), skjebnehistorier og den aller siste delen av boka er spøkelseshistorier som er basert på de syv dødssyndene. Så her er det snakk om grøss fra forskjellige kategorier, men likevel syntes jeg ikke noen av historiene fenget noe særlig fra noen av kategoriene. Litt kjedelig for jeg hadde gledet meg litt til denne boka og få litt grøss, men disse historiene var litt i overkant kjedelige og veldig monotont skrevet. Nesten alle historiene blir først nevnt med hovedpersonenes navn og historiene avsluttes enten grusomt eller har et snev av ironi i seg.

Velger å gjøre denne anmeldelsen litt kort siden boka også er rimlig kort. Den er på bare 224 og jeg har egentlig ikke så mye mer å si om innholdet. Jeg hadde bare forventet meg noe mer. Jeg hadde forventet meg mer stemning, og intensitet, men dette ble for det meste bare platt og kjedelig. Så da blir det litt kjedelig for meg å skrive om boka også. Håper at andre bøker jeg har tenkt å lese i Halloweenlesing-prosjektet mitt er litt mer underholdende enn denne boka.

PS: I begynnelsen av boka skrives det mange tips om hvordan du kan lese spøkelseshistorier høyt for andre og skape den rette stemningen hvis du er interessert i slike ting.
Bakpå:

CAMPFIRE GHOST STORIES
THE HAUNTING TALES

No camping trip would be complete without hotdogs, s'mores... and a few good ghost stories. From haunted woods to possessed computers, and everything in between, this collection of eerie tales is perfect for reading aloud. So gather 'round the campfire and prepare to be spooked:

  • two young lovers experience for themselves just what haunts the woods at night
  • a metaphysical discussion turns deadly when the angry ghosts of a swarm of mosquitoes come back to haunt their murderers
  • a centuries -old perfume-mixing ghost makes a startling realization about the world of today
  • a lonely woman discovers a connection to a man 150 years in the past...or does she?
  • tragedy turns to disbelief and joy for a family torn apart in a story about second-and third-chances
  • two students get more than they bargained for when they set out to sove the mystery of the campus ghost
  • a mother of three rues the power of her dying words when she finds her afterlife rudely interrupted
  • fatal flaws are punished in a cycle of stories about the Seven Deadly Sins
       ...and more.
Original tittel: Campfire Ghost  Stories: The haunting tales
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk
Forfatter(e): Geordie Telfer
Sjanger: grøss, skrekk, spøkelseshistorier
Målgruppe: ungdom/voksen
Antall sider: 224
Forlag: Ghost House Books
Norsk Forlag: Ingen norsk utgave
Utgitt: 2012
Min utgave: 2012 (Pocket)
Lest: 21.10. - 23.10. 2014
Kilde: kjøpt
Plot:
2 (Liker spøkelseshistorier, men dette ble litt for tamt generelt).
Tittel:
4 (Nesten det beste med hele boka).
Omslag:
5 (Typisk, men herlig motiv og fargekombinasjoner).
Baksidetekst:
2 (Vekker ikke noen stor oppsikt, men litt nysgjerrighet).
Persongalleri:
2 (Mange tørrpinner og for lite personligheter. Mest pappfigurer som er lett å glemme).
Skrivemåte:
2 (Fortellingene litt for like og fortellerstemmen litt for ensformig. Det ble kjedelig i lengden).
Favorittkarakter: Ingen som stakk seg ut på noen måte.
Slutten: Kan ikke vurderes siden boka består av noveller.
Høydepunkt:
Noen historier var gode.
Lavpunkt:  Men dessverre ble de fleste historiene fort glemt og skapte ingen form for ettertanke eller redsel.
Terningkast: 2
Leseutfordring: 100 bøker i løpet av 2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar