16. februar 2013

Fossefall(50) Kjærlighetsbarnet av Jorunn Johansen - litt mer spenning nå

"Du kan ikke gjøre det mot Kallin. Du er gal!" skrek Kajsa.
"Kallin skal bort fra Finnskogen, om jeg så skal fjerne ham selv," sa Wilhelm kaldt. "Men du får et valg, Kajsa. Lar du meg få deg når jeg ønsker, lar jeg ham være. Hvis ikke ..." Han hevet et øyenbryn og satte blikket i henne. "Nå? Hva  blir svaret ditt?"
Noen mennesker kjenner man ikke godt nok ...

Kajsa bærer på en tung hemmelighet. Hun må etter hvert innrømme det overfor moren, og sammen velger de å tie. Wilhelm må ikke finne ut om dette siden Kajsa er nødt til å gifte seg med ham på vegne av foreldrene hennes. Det er isfront mellom henne og faren, og uansett hvor vanskelig hele situasjonene er for henne, klarer hun ikke å la være å tenke på Kallin. Klarer hun å overleve uten ham? Samtidig finner hun en grusom hemmelighet om Wilhelm ...

Aller først vil jeg gratulere forfatteren Jorunn Johansen med 50 bøker! Jeg har lest serien helt siden den kom ut i 2009. Kan ikke tro at det allerede har gått fire år! Hvor blir tiden av? Og jeg vet det blir 55 bøker til sammen. Det er vel på tide at serien slutter av snart siden det er en del gjentagelser på gang og lite nytt, men samtidig så vemodig. Dette er tross alt den første serien jeg leser som er publisert av NorskeSerier. Og grunnen til at jeg valgte nettopp denne serien var gåten om den kappekledde og alt det mystiske om Svarteboken. Og en god del overnaturlige ting. Men serien er jo ikke over ennå og jeg har noen bøker igjen å glede meg til, heldigvis, selv om jeg syns serien var bedre før, på mange måter. Men det er jo sånn det er : "Alt var mye bedre før..."

Syns delen mellom Kajsa og Wilhelm er mest spennende nå for tiden. Hun vil ikke gifte seg med ham, men hun er nødt på grunn av foreldrene hennes, og samtidig vet hun at Wilhelm skjuler noe for henne. Han er farlig og kan være i stand til hva som helst. Det blir spennende å se hvordan Kajsa klarer å takle å være gift med ham.

Ellers er det ikke mye nytt i serien, og håper det blir mange, store overraskelser fremover, gjerne noe uventet, nå som fossefall nærmer seg slutten. Vi får bare følge med og se hva som skjer.

Bakpå:

Kajsa rømmer med Kallin, som hun elsker over alt på jord. Men de innser at de ikke kan fortsette å flykte resten av livet, og Kajsa har ikke annet valg enn å vende tilbake og ekte Wilhelm.
Livet som Wilhelms hustru blir imidlertid enda vanskeligere enn hun kunne forestille seg, for ektemannen er brutal og slem.
Men hvilken annen mulighet har hun enn å bli, når han truer med å skade den hun elsker?
Originaltittel: Kjærlighetsbarnet
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, spenning, kjærlighet, overtro

Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Norsk Forlag: Cappelen Damm
/ NorskeSerier
Utgitt: 2013
Min utgave:
2013 (Pocket)
Lest:
27.01 - 28.01, 2013
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (Litt mer spenning nå enn i forrige bok, men ikke all verdens).
Tittel:
3 (Litt standard, kanskje?)
Omslag:
4 (Virker småspennende. Hva er det som skjer?)
Baksidetekst:
3 (Avslørende, som vanlig ... )
Persongalleri:
4 (Syns Wilhelm er litt forfriskende, selv om han ikke har rent mel i posen. Men han bringer med seg litt action).
Skrivemåte:
4 (Ingen skrivesperre her i gården virker det som).
Favorittkarakter:
Døde for mange bøker siden.
Slutten:
4 (Det tar seg opp litt etter hvert).
Høydepunkt:
"Forholdet" mellom Wilhelm og Kajsa, og hvordan de håndterer problemene.
Lavpunkt:
Savner enda litt mer spenning og mystikk.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar