30. desember 2012

Fossefall(46) I fangenskap av Jorunn Johansen - endelig tar bøkene i denne serien seg opp i igjen på høyt spenningsnivå

Det var ingen som hadde hørt henne skrike. I det samme flyttet Anjalan hånden og trakk henne inntil seg. Det gjorde så vondt i brystet at hun skrek til. Det flimret for øynene hennes. Brutalt rev han av henne kjolen. Amalie var fullstendig hjelpeløs i det harde grepet hennes.
Endelig snur spenningen seg!

Amalie går en liten tur i skogen og blir fanget av den berømte, farlige finnen Anjalan. De nærmeste er redde for henne når hun ikke kommer tilbake og frykter det verste. Vil hun noen gang bli funnet og fraktet hjem igjen eller er alt håp ute?

Nå er det lenge siden jeg har lest en Fossefall bok igjen og det beklager jeg på det sterkeste. Mye av grunnen er at jeg har lest litt i andre bøker, jobbet mye overtid før jul og i det siste strevd med influensa. Så jeg ligger litt etter i lesingen generelt og prøver å lese det meste av fleste bøker jeg har når jeg har tid. Tro meg. Jeg vil jo ikke gå glipp av noen bøker, i hvert fall ikke de jeg allerede har av både serier og enkeltstående.

Men det var godt å lese Fossefall igjen. Et gledelig gjensyn. Jeg liker å lese serier som jeg blir knyttet til og jeg gruer meg til denne serien slutter. J. Johansen har jo annonsert at det blir slutt etter bok nummer 55. Så neste år er det slutt. Men alt må jo ta slutt en dag og i mellomtiden får vi jo bare kose oss med serien så lenge den varer.

De forrige bøkene har vært litt tamme. Både karaktermessig og handling genrelt, men må si det tok seg opp igjen med denne boka. Her skjedde det litt av hvert og jeg hadde det vanskelig med å legge boka fra meg. Jeg måtte bare vite hva som ville skje videre. Nå syns jeg ikke det bare er Amalie og Ola (hovedkarakterene i serien) sine liv er spennende, men nå har jeg fått litt sansen for de andre også. I hvert fall i noen av bikarakterene. Da vil jeg nevne blant annet Hannele. Før syntes jeg hun var bare irriterende, men nå begynner jeg å få litt sansen for henne også. Ja da, hun er svært naiv og tar ikke alltid de beste valgene, men kommer likevel helskinnet fra det på en eller annen måte likevel. Og jeg må heller ikke glemme å nevne Elise. Vil Torstein noen gang finne ut hvilken ugjerning hun har gjort? Så det er mye spenning blant mange for Fossefall - gjengen. Selv skjønner jeg ikke at det er mulig å komme i så mye trøbbel som folka i Fossefall - serien gjør. Men hva er vel bokserier uten spenning?

Jeg gleder meg i hvert fall til fortsettelsen. Både når det gjelder Amalie som er kidnappet, og om mysteriene rundt mørke krefter noen gang blir løst. Det er bare å følge med.
Bakpå

De finner Varg i skogen, og ved siden av ulven er det blodspor. Men Amalie, som er barntung, er sporløst forsvunnet. Ola og flere tjenestemenn går manngard i Finnskogen i mange dager uten hell. Det er Anjalan som har bortført henne. Denne gangen har han lagt store planer for seg selv og Amalie ...
Original Tittel: Trollbundet
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, spenning, overtro, kjærlighet
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 252
Forlag: Cappelen Damm
/ NorskeSerier
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
09.12 - 11.12, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (Mye spennnende som skjer, og flere av karakterene begynner å bli interessante på hver sin måte).
Tittel: 4 (Litt standard, kanskje?).
Omslag:
5 (Stilig i grunn. Mye energi).
Baksidetekst:
4 (Avslører for mye. Baksideteksten på slike bøker bør være kortere).
Persongalleri
: 5 (Mange har gått fra pappfigurer til å bli mer levende. Det liker jeg).
Skrivemåte:
5 (Man blir bare revet med).
Favorittkarakte
r: Døde for mange bøker siden og jeg sier ikke hvem det er for å ikke drepe spenningen for andre.
Slutten: 5 (Må si jeg er spent på fortsettelsen nå).
Høydepunkt:
Amalies kidnapping, og hva som vil skje med Hannele og Elise fremover.
Lavpunkt:
Boka var for kort denne gang ...
Terningkast:
5
 Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar