2. oktober 2012

Fossefall(44) Den kappekledde vender tilbake av Jorunn Johansen - trist å tenke på at denne serien snart tar slutt


I det samme kjente Amalie et kaldt gufs over ansiktet.
Så var han der igjen. Den kappekledde. Han svevde foran henne med den sorte kappen. Som før kunne hun ikke se ansiktet hans på grunn av hetten. Han strakte ut armene, og noe som minnet om en hånd rørte ved kinnet hennes.

Dette blir bare verre og verre. Altså, fra Amalies synspunkt ...

Ting ordner seg aldri for Amalie og hennes nærmeste. I alle fall virker det ikke slik. Hjemsøkingen tar aldri slutt, og nå som de trodde at de fikk fred av den mystiske kappekledde, så har han tilbake igjen. Denne gangen for å plage bygdefolket med konstant ringing av kirkeklokkene. Presten Lukas fortviler fordi folket tør ikke å gå i kirken lenger siden det spøker der. Amalie må finne ut en måte å stoppe den kappekledde fra å plage henne og hennes kjære, men hvordan? Ikke nok med det. Atpåtil får hun vite rystende familiehemmeligheter. Ting som har blitt skjult fra henne under hele oppveksten. Kommer det noen gang til å ta en ende på dette rotet eller blir det bare verre? Det gjenstår å se ...

Det var ikke meningen å bruke så lang tid på å lese ut denne Fossefall - boka med tanke på at bøkene i denne serien er ikke så tykke. Men det ble litt av og på lesing siden jeg sjonglerte med andre bøker ved siden av. Det bare blir sånn av og til. Jeg klarer bare ikke å holde meg til bare en bok for nysgjerrigheten er for stor. Sånn er det bare.

Det er synd å vite at forfatteren bak denne serien, Jorunn Johansen har nå avsluttet serien for godt. Hun har allerede innlevert sitt siste manus mens vi leserne kan glede oss til noen bøker til. Alt i alt blir det 55 bøker. Det er litt synd å vite når man blir litt knyttet til en serie og jeg syns Fossefall er en fin serie på mange måter. Det er spenning og uhyggeligheter på en gang. Samtidig blir man jo godt kjent og glad i folka i serien. 

Den kappekledde vender tilbake er uhyggelig og dyster lesing. Og jeg liker jo mørk litteratur. Selv om jeg ikke var helt tatt av spenning så må jeg si at slutten var uhyggelig herlig. Så selvfølgelig gleder jeg meg til å finne ut som skjer i neste bok som jeg allerede har begynt på. Er spent på hvordan ting utvikler seg både for Amalie og de andre.

Bakpå

På Finnskogen kan ingen føle seg trygge.
Anjalan er tilbake, dessuten er det sett ulv og bjørn i området.
Amalie er ute og rir med Ola da hun føler at noen forfølger henne.
Plutselig er den kappekledde der og hvisker at hun må holde seg unna Furulia. Amalie blir vettskremt, men skjønner at det kan være en årsak til at den onde vender tilbake.
Forsøker ånden å advare – eller vil han skade henne?
Original Tittel: Den kappekledde vender tilbake
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, spenning, overtro, kjærlighet
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 253
Forlag: Cappelen Damm/ NorskeSerier

Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
07.09 - 01.10, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (En del spennende scener).
Tittel: 5 (Lovende fordi jeg har savnet den kappekledde og hans fantestreker).
Omslag:
6 (Digger det fordi det er uhyggelig på mange måter. Glad jeg ikke er Amalie).
Baksidetekst:
4 (Syns det røper litt for mye av og til. Ønsker mindre tekst på baksiden).
Persongalleri
: 5 (En herlig gjeng. Til og med de ondskapsfulle er herlige på sin måte).
Skrivemåte:
4 (Litt gjentagelser på enkelte episoder og diverse, men overkommelig).
Favorittkarakte
r: Den karakteren er allerede død og vil ikke røpe hvem det er hvis andre har tenkt å lese eller leser serien. Vil ikke røpe noe.
Slutten:
Høydepunkt:
Slutten og de uhyggeligste scenene.
Lavpunkt:
Savner enda mer action og det har jeg på følelsen av at det blir rikelig av etter hvert.
Terningkast:
4
 Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar