26. januar 2012

(Boktema) Min favorittforfatter på C!

For en gangs skyld har jeg tenkt å prøve å være med på Anettes Boktema samme dag som hun arrangerer det. Det er lenge siden sist. Denne gang vil hun vite hvem som er min favorittforfatter på c. Og vi får velge mellom C for fornavn eller etternavn selv. Jeg velger etternavn siden jeg har gjort det tidligere, og da havner valget lett på denne karen. Er helt sikker på at de fleste har hørt om ham.


Harlan Coben

Jeg har vært fan av ham siden høsten 2008 da jeg leste The Woods (I den skogen). Jeg husker hvor fanget jeg var i den boka. Boka var en ordentlig thriller med mye humor. Siden har jeg lest Hold Tight (Hold Tett), og Ikke et ord. Har lest noen av bøkene hans både på engelsk og norsk, men foretrekker dem på engelsk for han mister noe av fortellerstemmen i oversettingen. Det blir ikke heeeelt det samme. 

Jeg elsker bøkene hans fordi det er mye fart og spenning (man glemmer fort at man leser), og han er god når det gjelder twists and turns. Vi blir veldig godt kjent med persongalleriet og han vet hvordan han gjør leserne sine nysgjerrig. Derfor er bøkene hans veldig vanskelig å legge unna. Har en ulest bok av ham i hylla som har stått ulest i ett års tid. Boka Caught (Tilgi meg). Jeg har spart på den for jeg gleder meg vilt til å ta den frem. Man må jo ha noe å glede seg til. Og i år har jeg bestemt meg for å lese den. Om ikke altfor lenge. Har bare hørt gode ord om den boka så langt. Men det er ikke så rart siden det er Coben som har skrevet den. Så langt har jeg likt alle bøkene jeg har lest av ham bortsett fra Når noen bare forsvinner som jeg ikke falt helt for. Men ellers så skriver han thrillere som underholder meg og får meg til å glemme tid og sted.

14 kommentarer:

 1. Bra valg, Ina! Jeg har lest noen av bøkene hans, og de er veldig fengende og spennende :-)

  SvarSlett
 2. Takk, Silje. Og du har så rett, så rett. Bøkene hans er fengende og spennende :)

  SvarSlett
 3. Aldri hørt om forfatteren før faktisk. Takk for tips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du gått glipp av noe. Sjekk ut bøkene hans:)

   Slett
 4. Harland Cobeb er en fin forfatter. Han skriver virkelig spennende bøker.
  Et flott valg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bøkene hans er kjempespennende. Han har en unik skrivestil:)

   Slett
 5. Ja, flott valg! Jeg har lest Hold tett og I den skogen selv, og ble veldig imponert av dem. Har i ettertid kjøpt 3 bøker til av ham, men de legger uleste hjemme hos foreldrene mine (enn så lenge..). Det burde jeg absolutt få gjort noe med, om jeg leser dem i år slår jeg jo 2 leseutfordringsfluer i en smekk også, så...

  Må tenke litt mer på bokstaven C jeg, har ennå ikke valgt meg ut en forfatter... får sove på det i natt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hvilken forfatter på C du ender opp med:)

   Slett
 6. Jeg ble så begeistra for at du trakk fram denne forfatteren! Jeg har nemlig ei ulest bok stående i hylla, og tenkte at: "Yes! Det var det lille dyttet jeg trengte for å plukke den fram..." Så kom jeg til slutten av innlegget, det det sto at De som bare forsvinner ikke var like fengende... Det er visst den jeg har, så da vet jeg ikke likevel... Liker bloggen din ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo gi den boka et forsøk. Kan jo hende at du liker boka bedre enn meg. Vet jo aldri:)

   Slett
 7. Nu oppdaga jeg enda en ny forfatter, har ikke hørt om han før, så takk for tipset:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du virkelig gått glipp av noe. Han er en dyktig thrillerforfatter!:)

   Slett
 8. Flott innlegg! Denne forfatteren har jeg ikke lest noe av, men tror absolutt jeg må sjekke saken ut nærmere ;) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det syns jeg også at du skal gjøre. Spesielt hvis du liker thrillere:)
   Klem tilbake:)

   Slett