13. november 2011

(Smakebit på søndag) De Ukjente av Dean R. Koontz

Ladybug eier bloggen Flukten fra virkeligheten – en bokblogg. Hver søndag deler hun noen linjer fra en bok som hun leser i akkurat nå og oppfordrer oss til å gjøre det samme. Og hvis du trykker på linken til bloggen hennes får du også andre smakebiter.

Leseinnsatsen min er vel ikke noe å skryte av. Den siste tiden har jeg bare ikke lest så mye. Jeg prøver, men ofte detter jeg av lasset. Det er lange dager og jeg er veldig trøtt på kveldstid, så da er ikke konsentrasjonen helt på topp. Men håper jeg får forbedret leseinnsatsen etter hvert for det er så mange bøker som venter på meg som jeg har veldig lyst til å lese!

Lenge nå har jeg hatt lyst til å lese boka De ukjente av Dean R. Koontz (best kjent som Dean Koontz. Det var bare i begynnelsen av forfatterskapet han tok med R'en i navnet som han etter hvert kuttet ut). De andre to bøkene som jeg leser for tiden er kjempespennende, så det er ikke på grunn av at de er kjedelige at jeg bruker så lang tid på dem. Langt i fra. Men skal prøve å være en mer effektiv leser og få lest enda flere bøker før året er omme. Dagene går jo så fort at det føles ut som om jeg ikke vinner å gjøre noe som helst :P Sånn er det bare.

Har ikke kommet i gang med De ukjente ennå, men skal gjøre det etter å ha skrevet dette innlegget. Så på grunn av det får dere smakebit fra det første avsnittet i boka.


De Ukjente av Dean R. Koontz
På sin seksogtredveårsdag, 18. mai, sto Travis Cornell opp klokken fem om morgenen. Han dro på seg et par slitte jeans, robuste skinnstøvler og en langermet, blårutet bomullsskorte. Så satte han seg i pickupen og kjørte sørover fra Santa Barbara, hvor han bodde, til Santiago Canyon i den østlige delen av Orange Count, sør for Los Angeles. Bagasjen besto kun av en pakke kjeks, en stor kanne appelsinsaft og en ladd Smith og Wesson .38 Chief's Special.Bli med på “En smakebit på søndag”du også da vel!

Åpne boken du leser i nå
Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken).

8 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som at han skulle feire fødselsdagen sin på en litt utradisjonell måte ;-) Jeg har lest noe av Dean Koontz og liker bøkene hans.

  SvarSlett
 2. rufsetufsa16:53

  Hehe, ja der sa du noe :)
  Har lest en del Koontz bøker jeg også og den beste jeg har lest av ham så langt er Intensity. En bok som virkelig lever opp til tittelen og anbefales på det sterkeste! :)

  SvarSlett
 3. Det var litt av en start, får følelsen av at det er en morder vi følger ut på tur her.

  SvarSlett
 4. Hmmmm, hva slags planer har han, mon tro? Blir spennende å høre mer om denne!

  SvarSlett
 5. rufsetufsa18:57

  Mari: Det er ikke godt å si. I likhet med Kings bøker kan også alt skje i Koontz bøker :evil:
  Silje: Det virker i alle fall som skumle planer ;) Og jeg er like spent som deg :)

  SvarSlett
 6. Victoria23:54

  Det er min absolutte favorittbok! Veldig viktig å lese den i pocketversjonen. Mye er kuttet ut i hardbundet versjon! Den er helt vanvittig bra! Uavhengi av om man lese på original språk eller norsk. Dean Koontz er fantastisk.

  SvarSlett
 7. Victoria23:58

  Den er helt vanvittig bra. Det er min favorittbok, og det har den vært i mange år. Pappa kjøpte den i 1989, og gav den videre til sin lillesøster i 1990, etter det fikk jeg den. Og den er helt fantstisk. Det er en bok du ikke klarer å legge fra deg når du kommer inn i handlingen.. Men, det er svært viktig å lese den i pocket versjon!! I hardbundet mangler mye vesentlig. Og den blir langt fra det samme. Måten du møter mennesker og Einstein (uten å avsløre for mye) på er utrolig. Jeg har lest den på originalspråket og norsk, og den er utrolig bra uavhengi av språk. Lykke til med å lese ferdig!

  SvarSlett
 8. rufsetufsa15:57

  Hei Victoria!

  Jeg liker boka kjempegodt. Den er vannvittig spennende. Uheldigvis så er det den Innbundete versjonen jeg har for jeg fant den ikke i pocket. Bestilte den i pocket først gjennom bokkluben, men det viste seg å være utsolgt. Og jeg kjøpte den innbundet i en bruktbutikk. Men jeg skal definitivt kjøpe meg pocketboka når jeg først kommer over den. Men nå får jeg bare holde meg til innbundet versjon siden jeg ikke fant annen eksemplar av den. Men jeg koser meg gløgg i hjel med boka! Den er vanskelig i legge i fra seg, spesielt om natta når jeg egentlig skal sove, så må jeg bare lese flere sider til før jeg bare må sove siden jeg må opp tidlig om morgenen. Jeg har ikke mange sider igjen nå og jeg er veldig spent på fortsettelsen! :)

  SvarSlett