24. november 2011

(Boktema) Favorittforfatter på B

For noen uker siden i Anettes boktema ble det spurt etter favorittforfatter på A og jeg endte opp med å ikke være med fordi jeg kunne ikke komme på noen på A. Men skal kanskje føye det til senere om jeg skulle komme på noen.Favorittforfatter på B er helt klart enklere for det er selvfølgelig André Bjerke (som også skrev under navnet Bernhard Borge). Grunnen til at han er en favoritt er fordi han skrev de beste kriminalromanene.


Han var genial når det gjaldt kriminalromaner. Ikke bare var han en dyktig skriver, men han visste hva en god kriminalroman trengte; massevis av spenning, fargerikt persongalleri, og blandingen av det realistiske med det overnaturlige. Så langt har jeg lest De dødes tjern, Døde menn går i land, Skjult mønster og Nattmennesket. Har Enhjørningen som jeg har på vent. Bøkene hans koser jeg meg slik med at jeg kan lese de flere ganger, spesielt De dødes tjern som jeg leser hver påske. Det har jeg gjort siden videregående. Det er en herlig bok med mye skremmende atmosfære!

Les den sier jeg bare. Den er grøssende god. Glem Jo Nesbø. Han kan bare gå og legge seg. Jada, han skriver godt han, men jeg er ikke storfan av ham. Han kan i hvert fall ikke sammenlignes med André Bjerke. Trust me!

6 kommentarer:

 1. De dødes tjern har jeg lest, og likt veldig godt. Det som er litt morsomt er at jeg tenkte med en gang på at du ville velge Andre Bjerke til dette temaet, og det gjorde du :-) Imponerende om jeg kan si det selv - er jeg synsk eller "bare" en ivrig leser av bloggen din tro? Hi hi :lol:

  SvarSlett
 2. rufsetufsa17:54

  Ha, ha. Rått!
  Kanskje du kan melde deg på Åndenes Makt som klarsynt? :) Men det er jo kjekt å vite at jeg alle fall har en ivrig leser og det setter jeg pris på ;)

  SvarSlett
 3. Hehe, regnet med at det ble herr Bjerke jeg også ja ;) Tenkte på ham selv - han var en av flere kandidater jeg hadde klare på denne bokstaven. Dyktig forfatter og dikter! Må lese noe av ham snart igjen...

  SvarSlett
 4. rufsetufsa16:56

  Føler meg gjennomskuet jeg nå, hehe :) Ja, Bjerke er en klar favoritt for meg både favorittforfatter på B og norsk favoritt. Kriminalbøkene hans er rett og slett magiske. Og ikke minst grøssende gode :)

  SvarSlett
 5. Flott innlegg om en forfatter jeg beskjemmet må innrømme at jeg ikke har lest noe av :)

  SvarSlett
 6. rufsetufsa23:36

  Hva???!!!! Aldri lest noe av Bjerke?! Hva er det du sier?! Da har du gått glipp av noe, jente. Anbefaler deg virkelig å lese De dødes tjerne og Døde menn går i land. Hva er det du venter på?

  SvarSlett