4. september 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Middag med en morder av Lisa Scottoline,. Camp Sylvania av Julie Murhpy, Red Dragon av Thomas Harris The Turning av Francine Prose, Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh,  er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Camp Sylvania - Julie Murphy
Red Dragon - Thomas Harris
The Turning - Francine Prose
Øya - Sarah Pearse

Antall leste sider:

452 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke

Passasjeren - Sven Petter Næss

Bøker som leses nå:

📖Vokterne - John Grisham
📖Middag med en morder - Lisa Scottoline
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Min Tur - Anne Lindmo
📖Do You Dream of Terrra- Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Hjemkomst - Kate Morton
⃞   Hundedager - Geir Tangen

Forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig Middag med en morder av Lisa Scottoline, Øya av Sarah Pearse, og kanskje Vokterne av John Grisham. Vek, jeg ble ferdig med en av dem og noen andre.

Boka jeg ble ferdig med var Øya av Sarah Pearse, og den leste jeg ut sent i går kveld, men rakk å bli ferdig før midnatt. Men Middag med en morder og Vokterne må jeg lese videre i. De andre bøkene jeg ble ferdig med var Camp Sylvania av Julie Murhpy, Red Dragon av Thomas Harris, og The Turning av Francine Prose. Camp Transylvania og The Turning hørte jeg på lydbok.

Aller først ble jeg ferdig med Camp Sylvania av Julie Murphy. Den hørte jeg ferdig natt til mandag og det er horror for ungdom. Den ble utgitt for bare noen måneder siden, og det gikk bra å høre på lydbok på engelsk, også. At det er en vampyrbok er ikke så avslørende, på grunn av tittelen i seg selv. Men syntes den var underholdende og tilførte noen interessante elementer. Selv om lydbokinnleseren ikke var helt troverdig de partiene hun gjorde om stemmen til britisk siden en av krakterene nettopp var britisk, gjorde det ikke noe. Hun var stort sett behagelig å høre på.

Natt til onsdag leste jeg ferdig Red Dragon av Thomas Harris. Har sett filmen, men første gang jeg leser noe av Harris, og jeg angrer ikke. Den holder seg godt til tross for at den boka er to år eldre enn meg.

Natt til fredag hørte jeg ferdig The Turning av Francince Prose som også er horror for ungdom. Den ble utgitt i 2012, og jeg ville få med meg den, for liker horror bøker med isolert handling. Med kanskje noen overnaturlige elementer, også. Men selv om dette var en ungdomsbok, føltes boka mye yngre på grunn av språket, og hovedkarakteren føltes ut som han var yngre enn det han var. Syntes også at handlingen ble noe tungtrødd.

Den siste boka jeg fikk med meg i forrige uke var Øya av Sarah Pearse. Den likte jeg ikke spesielt godt. Syntes det var nesten som en gjentakelse av Sanatorium, hennes forrige bok. Synes det blir for mye om samlivsproblemer i stede for selve saken. Det interesserer meg ikke så veldig.

Vokterne av John Grisham er en bok jeg skal lese videre i og det er min andre bok av ham. Det er en juridisk thriller og jeg er spent på fortsettelsen. Jeg liker at Grishams fortellerstemme er noe gammeldags, men jeg kjeder meg ikke.

Om natta skal jeg lese videre i Middag med en morder av Lisa Scottoline. Min første bok av henne og har heller ikke hørt om henne før. Synes den er fengslende og litt morsom.

Kom meg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett. Det er ikke størrelsen som skremmer for jeg liker store bøker, men ble som man ser ikke ferdig med den innen september som jeg hadde tenkt. Den har bare ikke fristet mye til å bli plukket opp og det er jo en bok jeg skal lese når jeg vil i. Tror bare jeg likte Aldri av ham bedre da det var en helt annen sjanger. Jeg liker historiske romaner av og til også, men da må man være i humør til å lese akkurat det. Akkurat nå er det andre bøker som har fristet mer.

Min tur av Anne Lindmo er en bok jeg ikke har begynt på ennå. Skal begynne på den i kveld eller i morgen. Har ikke sett programmet hennes da jeg ikke følger med på norske talkshows. Når det gjelder talkshows, har jeg fulgt med på en del britiske og noen få amerikanske lignende programmer. Men det blir morsomt å lese en virkelighetsbok i stedet for bare fiksjon.

Jeg leste ikke så mye lenger i Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh, som jeg leser med en annen bokblogger, men må bli flinkere til å sjonglere bøkene, og ikke bare gå etter de samme i bunken hele tiden.

De neste bøkene på leselista, hvis jeg blir ferdig med noen, er: Hjemkomst av Kate Morton og Hundedager av Geir Tangen. To forfattere jeg har lest noe av før. Det er også en stund siden sist når det gjelder begge, så det er på tide. Hjemkomst er en blanding av mysterie og historisk roman, og Hundedager er krim.

Målene for denne uka er å lese de siste sidene i Middag med en morder av Lisa Scottoline, Vokterne av John Grisham og komme meg videre i Do You Dream of Terra Two? av Temi Oh.

Det er endelig september og sommerrestene er forhåpentligvis over, men man vet aldri med været.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar