4. august 2023

Helgelektyre(602)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale av Stephen King, Fargerike dyr av ukjent og Summer Nights av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling 



Kjølvann - Sam Lloyd

Begravet - Sharon Bolton

Svarte seil - Rebecka Edgren Aldén


Natt til mandag leste jeg ut denne:


 
Vi begynner med slutten - Chris Whitaker
 
Vi begynner med slutten av Chris Whitaker. Thriller utgitt på norsk i 2022.
 
Det er egentlig en thriller, men syntes den lignet mer på en roman. Thrillere forbinder jeg med tempo og mange twister. Denne var mye roligere.

Den er om Walk som er politisjef. Han sliter med helsa, og prøver å skjule det, selv om enkelte fanger det opp. Han er redd for å miste posisjonen sin. Han er også god venn med Vincent King. De har vært venner siden barndommen. Han slipper ut av fengsel etter tretti år. Kommer han til å være forandret for bestandig? Samtidig blir man kjent med tretten år gamle Duchess som gjør alt hun kan for å passe på broren sin som er fem. Hva binder alt sammen, sammen? Man blir kjent med flere underveis.

Mandag ble jeg ferdig med denne:

 
Fairy Tale - Stephen King
 
Fairy Tale av Stephen King. Fantasy utgitt i 2022.
 
Charlie møter på hunden Radar og en gammel mann fra nærmiljøet da han blir oppmerksom på heftig gjøing. Da han undersøker saken nærmere, viser det seg at hundeeiren er skadet i sitt eget hjem, og hunden Radar prøver å skaffe hjelp. Selv om Charlie er tenåring, er det naturlig for ham å hjelpe andre og han tilkaller ambulanse. Mens mannen er på sykehus på ubestemt tid, tilbyr Charlie seg å passe hunden og huset mens han er borte. Etter mye om og men velger mannen å stole på Charlie. Charlie får et sterkt bånd til hunden som begynner å bli gammel, og Charlie får streng beskjed om å holde seg  unna skjulet i hagen. Charlie får også vite at det kan være en metode som kan gjøre at hunden Radar kan leve enda lenger, og sammen legger de ut på en unik reise, til tross for at metoden kanskje ikke er helt til å stole på. 

I helga blir det å lese videre i de samme bøkene som i forrige helg:

Kjølvann av Sam Lloyd. Krim utgitt på norsk i 2023.
 
Lucy opplever sitt store mareritt. Det bygger opp til livstruende storm. Verre blir det når hun får vite at båten deres er funnet, og det er blitt sendt opp et nødsignal. Mannen hennes Daniel er ennå ikke funnet. Senere får hun vite at også barna er savnet. Var de med i båten? Pønsket Daniel på noe, eller har det skjedd en forferdelig ulykke?
 

Begravet av Sharon Bolton. Krimt utgitt på norsk i 2023.
 
Andre bok om politibetjent Florence Lovelady. Man blir kjent med Larry som har sittet inne siden 1969. Nå tretti år senere i 1999, går det mot slutten siden han er alvorlig syk. Fire barneskjeletter er funnet ved et barnehjem som er nedlagt. Man følger Florence, Sally, som er Larrys kone og Cassie, som er hans datter, mellom fortid og nåtid. Man får også et innblikk i barnehjemmet som er nedlagt. Larry mener at de fire barneskjelettene ikke er hans skyld, da han har sittet inne den siste tiden.
 

Svarte seil av Rebecka Edgren Aldén. Krim utgitt på norsk i 2023.
 
Man blir kjent med et søskenpar som drar til sjøs. Man får vite at Joanna har hatt det tungt i det siste, og håper at denne turen vil få henne til å gå videre. Får man vite hva som har skjedd? Man blir også kjent med sjøredder Annika som trives med jobben sin. En dag oppdager hun en tom seilbåt. Hvem eier den og hva har skjedd?
 

Siden sist helg har jeg fargelagt/malt dette:
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
Fargerike dyr - ukjent (Det er en bok man fargelegger etter nummererte felter)
 

 

 Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
God helg.
 
Ukas låt: Eyes of Sand - Tonic

2 kommentarer:

  1. Alltid mye spennende på gang hos deg Ina, kjekt å se. Og så avansert fargelegging da, etter tall og greier. Jeg har lenge vurdert å roe ned med denne kunsten, men jeg gikk andre veien og heiv meg på Duolingo i stedet.
    Håper du har en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper det, for gjør alt jeg kan for ikke å kjede meg, for det tåler jeg ikke.

      Det er noe med fargeleggingsbøker, nummererte eller ikke. Ser jeg blanke felt, kribler det i fingerene. Så den som oppfant fargelegging for voksne har truffet noe hos mange. =) Det er bare å prøve, for det er avhengighetsskapende.

      Kos deg med Duolingo. Er vel kjekt å bruke, tenker jeg og god helg. =) Håper sommerferien har vært fin!

      Slett