2. januar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale av Stephen King,
er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Den svarte svanen - Ingrid Berglund

Antall sider lest:

677 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Kleptokratiet - Espen Skjerven
🖉 Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner

Bøker som leses nå:

🕮 Bastarden - Tonny Gulløv
🕮 Kittyhawk savnet - Garry Disher
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Den siste festen - Clare Mackintosh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Øya - Adrian McKinty
⃞   Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken

I forrige uke var målene å bli ferdig med Den svarte svanen av Ingrid Berglund, Den siste festen av Clare Mackintosh og Kittyhawk savnet av Garry Disher, og eh ... jeg ble ferdig med en av dem. Jeg ble ferdig med Den svarte svanen av Berglund, men de andre trenger jeg mer tid på, noe jeg ikke har noe i mot da det er bøker jeg liker. Liker heller ikke å skumlese bøker bare for å bli ferdig med dem, og så ikke huske noe etterpå. Synes ikke det er rettferdig. Å ikke alltid nå målene, er ikke skammelig.

Men noe ble lest i forrige uke og i fjor. Til sammen ble 114 bøker lest, så har ikke dårlig samvittighet. 
 
Fredagskvelden leste jeg ut Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Jeg likte plottet, og noen av karakterene, men ble ikke særlig begeistret over slutten som var noe utroverdig og litt forhastet. Men likte saken som var interessant.

Jeg kom meg også litt videre i Bastarden av Tonny Gulløv i helga. Det er en del oppsummering fra forrige bok som er litt tørt å lese, men når man har kommet over den kneika, gikk det lettere, og Ulv Palnatoke er kanskje eldre, men fremedles en rabagast.

Jeg ble som nevnt ikke ferdig med Kittyhawk savnet av Garry Disher, men det gjør meg ikke noe da det er en bok jeg liker. Boka består av flere saker, fascinerende persongallerier og liker at boka består av karakterer som ikke er typiske karakterer som man automatisk liker. Det er noen drittsekker også, og det synes jeg hører med i krimverdenen. Er spent på fortsettelsen.

Jeg kom meg dog ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King siden jeg konsentrerte meg om bøkene jeg prøvde å bli ferdig med i stedet, men nå som det er nytt år, har jeg da mer tid til å proiritere mer enn det jeg har gjort i det siste.

Men har kommet meg over halvveis i Den siste festen av Clare Mackintosh som er en underlig og fascinerende krimbok i en ny serie. Makkerne Ffion og Leo er ikke spesielt originale, men jeg liker å lese om dem, og også de folka som bor i landsbyen som er svært forskjellige. Synes også saken er spennende. Liker også at boka består av stor persongalleri.

Så de planlagte bøkene jeg skal lese, har stått der veldig lenge, siden jeg ikke har blitt ferdig med så mange bøker i det siste. Så de neste bøkene på leselista er fremdeles: Øya av McKinty av Adrian McKinty og Fornøyelsens forklaring av Bjørn Bakken. Håper å få komme i gang med en av disse denne uka i alle fall.

Det dumme med et nytt år, er at man må starte 100 bøker i året utfordringen på nytt. Det er bare å sette i gang.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar