31. desember 2022

Bøker jeg skal lese i januar

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 av Stephen King, og Whisper Down the Lane av Clay McLeod Chapman,
er fra egen boksamling



Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle

Parmiddagen - Martin Österdahl

1922 - Stephen King

Whisper Down the Lane - Clay McLeod Chapman

Kartografen - Anette Hemming

Edderkoppen - Lars Kepler


Godt nyttår, selv om det er en kveld for tidlig å si. 🥳🎉


Har ikke tenkt å komme med en liste med nyttårsforsetter. Det er ikke noe for meg. I stedet kommer jeg med et skal lese innlegg for januar. Man rakk jo ikke alle bøkene som ble utgitt i fjor, derfor er januar en fin måned å ta igjen noe av det på, og også andre bøker. Det blir selvfølgelig også litt horror. Kan ikke leve uten.


Tom: Den andre viljen: Ville lese denne for konseptet virker spesielt. Å ha en fantasivenn er ikke spesielt eller originalt, men småcreepy likevel. Det er noe som skjer med hovedkarakteren Christine og hennes fantasivenn heter Tom. Og foreldrene hennes blir urolige for henne. Er ikke veldig sterk på nynorsklesing, men å lese på nynorsk er bedre enn å skrive nynorsk selv, og etter å ha lest noen bøker av Carl Frode Tiller, for noen år siden, er ikke nynorskallergien like stor lenger. 

 

(Fra forlagets hjemmeside):

Christine, ei seks år gammal jente, endrar gradvis åtferd. Ho blir taus, inneslutta og skyr andre barn. Ein dag begynner ho å snakke til ein imaginær leikekamerat. Ho kallar han for Tom.

Hos BUP blir foreldra fortalde at fantasivennen er eit positivt teikn, men dei er likevel urolege. Tom opptrer aggressivt og skremmande, og bestemmer stadig meir over Christine. Snart blir familien dregne mot ei verd tom for alt anna enn redsler.

 

– No må vi seie god natt, mamma.

– Ja, jenta mi, no skal vi seie god natt. Camilla bøygde seg fram og gav Christine eit lett kyss på panna.

– Du må seie god natt til han bak deg også.

Camilla retta seg opp i ryggen og rynka augebryna. Dottera såg forbi henne.

– Kva meiner du?

– Den vesle mannen. I trappa.

 

Parmiddagen: Har ikke sett så mange lese denne, men likevel er jeg interessert. Orker ikke å lese bare synlige bøker, hele tiden. Vet ikke hva den handler om, men likte coveret som virker kaldt og mystisk. Det er visst noe om hemmeligheter som kommer frem, eller noe.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

Parmiddagen er et klaustrofobisk drama der spenningen tiltar for hver side. Med sin første frittstående thriller utforsker Martin Österdahl mørket under overflaten i mellommenneskelige, hverdagslige forhold.

Tenåringsparet Ebba og Marlon er hodestups forelsket og på selveste nyttårsaften skal foreldrene møtes for første gang. Da gjestene samles, forsvinner raskt illusjonene om en vellykket kveld. Rundt det pent dekkede bordet vekkes minner om gammel urettferdighet til live, og snart styres hendelsene mot den ugjenkallelige slutten. Det viser seg at de voksne har felles historie og kvelden er gjennomsyret av en uutholdelig trykkende atmosfære. Hva har egentlig skjedd mellom dem i deres tidligere liv?

 

1922: En kort bok til Stephen King å være, eller en novelle for å være mer korrekt. Det er en novelle som er utgitt som en egen bok, men novellen ble første gang utgitt i novellesamlingen hans: Full Dark, No Stars som ble utgitt i 2011. Får lese denne for å se om novellesamlingen er noe for meg, og om jeg kommer til å skaffe meg den senere. Vet ikke helt hva denne novellen er om. Er skeptisk til å lese baksidetekst eller oppsummering andre steder, for er redd for at noe skal bli avslørt. 

 

(Fra Bokklubbens nettside):

I believe there is a man inside every man, a stranger

So writes Wilfred James in his confession. It's 1922. Wilfred owns eighty acres of farmland in Nebraska that have been in the family for generations. His wife, Arlette, owns an adjoining one hundred acres.

But if Arlette carries out her threat to sell her land to a pig butcher, Wilfred will be forced to sell too. Worse, he'll have to move to the city. But he has a daring plan. It may work if he can persuade his son.

A powerful tale of betrayal, murder, madness and rats, 1922 is a breathtaking exploration into the dark side of human nature from the great American storyteller Stephen King. It was adapted into a film from Netflix.

 

Whispering Down the Lane: En horror jeg skulle lese i mai i fjor, men rakk det ikke, og dette er gjerne en bok jeg vil få med meg. Den virker mørk og tror den har noe med okkultisme, satanisme å gjøre, men er ikke helt sikker. Leser ikke så nøye når jeg kjøper bøker.


(Fra Goodreads)

Inspired by the McMartin preschool trials and the Satanic Panic of the ‘80s, the critically acclaimed author of The Remaking delivers another pulse pounding, true-crime-based horror novel.

Richard doesn’t have a past. For him, there is only the present: a new marriage to Tamara, a first chance at fatherhood to her son Elijah, and a quiet but pleasant life as an art teacher at Elijah’s elementary school in Danvers, Virginia. Then the body of a rabbit, ritualistically murdered, appears on the school grounds with a birthday card for Richard tucked beneath it. Richard doesn’t have a birthday—but Sean does . . .

Sean is a five-year-old boy who has just moved to Greenfield, Virginia, with his mother. Like most mothers of the 1980s, she’s worried about bills, childcare, putting food on the table . . . and an encroaching threat to American life that can take the face of anyone: a politician, a friendly neighbor, or even a teacher. When Sean’s school sends a letter to the parents revealing that Sean’s favorite teacher is under investigation, a white lie from Sean lights a fire that engulfs the entire nation—and Sean and his mother are left holding the match.

Now, thirty years later, someone is here to remind Richard that they remember what Sean did. And though Sean doesn’t exist anymore, someone needs to pay the price for his lies.

 

Kartografen: Debutkrim som ble utgitt i fjor 2022. Man må få med seg noen debutbøker for har kommet over noen gode i de siste årene.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Kartet viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken.

Ikke lenge etter drapet mottar Lisbets eksmann og andre i hennes omgangskrets mystiske kart. Snart tikker det også inn tekstmeldinger til sønnen Mikkels telefon, signert hans avdøde mor.

Etterforsker John Persvik sliter med å finne et motiv og en mulig drapsmann, men så hevder en lokal dranker at han kan ha vært vitne til noe drapsnatten. 


Edderkoppen: Har fått med meg at mange ikke liker bøkene til ekteparet  Kepler fordi de er blodige og utroverdige, men jeg liker og trenger slik krim en gang i blant, så på tide å lese en ny bok av dem. Har ikke lest alle og heller ikke i kronologisk rekkefølge, men har likt de fleste jeg har lest av dem.


(Fra frorlagets hjemmeside):

I Edderkoppen av Lars Kepler møter vi en kaldblodig, kalkulert gjerningsmann som planlegger ni drap – det niende offeret er Joona.

For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler – en av dem venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå.

En sekk med en nesten fullstendig oppløst kropp blir funnet bundet til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe serien med drap.

Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å løse gåten og redde de utpekte ofrene før det er for sent. Den intense jakten blir stadig mer desperat. Kanskje denne seriemorderen er umulig å stoppe, kanskje er de allerede er fanget i edderkoppnettet.

 

Dette er da de planlagte bøkene for januar, men jeg kommer til å smette inn andre bøker også. Jeg kommer ikke til å smette inn så mange som jeg har gjort tidligere, for de planlagte bøkene har det godt svært dårlig med i år, så det blir en skjerpings i 2023.😈


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar