8. oktober 2022

Helgelektyre(560)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friend of the Devil av Stephen Lloyd, Fairy Tale av Stephen King, Colourmorphia av Kerby Rosanes, Summer Nights av Hanna Karlzon og Magiske eventyr av Johanna Basford , er fra egen boksamling



Friend of the Devil - Stephen Lloyd

Som en fremmed - Araminta Hall

Fairy Tale - Stephen King


Tirsdagskvelden leste jeg ut denne:


 
The House Across the Lake - Riley Sager

Psykologisk thriller som ble utgitt i år.
Den er om skuespilleren Casey som nettopp har mistet sin mann i en ulykke. Hun har fått sparken fordi hun har en tendens til å drikke for mye, noe hun vet godt selv. Hun bor ved en innsjø i et område hvor det bare er få hus ved innsjøen. Noen bor der lenge, andre i perioder. I et av husene bor det en eksmodell og hennes mann. Hun var svært berømt i sin tid og Casey bruker tiden på å spionere på huset deres med en kikkert, siden deres hus har store vinduer. En dag ser hun noe merkelig og eksmodellen forsvinner, mens ektemannen er i huset alene. Har noe hendt henne, og hva var det skriket Casey hørte? Har mannen drept sin kone Katherine, eller har hun forsvunnet av fri vilje? Casey klarer ikke å kvitte seg med uroen, og fortsetter med å spionere på huset, og prøve å finne ut hva som har skjedd med Katherine uten røpe at hun har spionert på dem.

Natt til fredag leste jeg ut denne:

 
Død for deg - Mikaela Bley

Svensk krim som ble utgitt på norsk i år.
Den er om ekteparet Caroline og Gustav som kommer fra forskjellige "verdener". De er svært forskjellige, men lykkelig gift og har to døtre sammen. Caroline har gitt opp karrieren for å være mer hjemme med familien, mens Gustav gjør det godt i sitt yrke. Men en dag får han telefon fra politiet om at hans kone og døtre er forsvunnet. Spørsmålet er da mange. Har kona og døtrene forsvunnet av fri vilje. Er de kidnappet, eller er det den nærmeste som står bak det hele, nemlig ektemannen selv?

Fredagskvelden leste jeg ut denne:

 
Dunkle fortellinger - Rebecca Wexelsen & Jens Kristensen (illustratør)

Nylig utgitt.
En liten samling med grøsserfortellinger for unge lesere. Illustrasjonene er fargeløse, men beskrivende, og samlingen består av sju historier i forskjellige lengder. En fin blanding av hverdagslighet og surrealistiske hendelser.

Horror som ble utgitt i år.
I det siste har jeg lest Friend of the Devil av Stephen Lloyd. Den er om krigsveteran Sam, som nå er forsikringsetterforsker. Han er innom en internatskole for rike studenter fordi en bok/manuskript er forsvunnet som er av betydning. Handlingen i Friend of the Devil foregår på 80-tallet, og merkelige ting skjer, som at studenter opplever noe skrekkelig, og/eller forsvinner.

I natt skal jeg begynne på en bok som heter Som en fremmed av Araminta Hall. Hva den handler om, aner jeg ikke. Har heller ikke lest baksideteksten. Liker å vite så lite som mulig om en bok før jeg begynner å lese den. Den ble utgitt på norsk i år.

Fantasy som ble utgitt i år.
I helga skal jeg også lese videre i Fairy Tale av Stephen King. Den er om en gutt som finner en skadet mann. Han finner ham på grunn av hunden til eieren som bjeffer. Gutten ringer ambulanse og i mellomtiden passer han mer enn gjerne hunden Radar. Noe mer har ikke skjedd i boka da King som vanlig tar seg god tid med handlingen, noe jeg liker.

Kan hende jeg også beygnner å lese Sanatorium av Sarah Pearse mellom disse bøkene i løpet av helga. 😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 
 
Motivene er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes


Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon

Motivet er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: The Gravel Road - James Newton Howard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar