25. april 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Ingen. Ble ikke ferdig med noen.

Antall leste sider:
494 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Åtte perfekte mord - Peter Swanson
🖉  Dødens spill - Anne Elvedal

Bøker som leses nå:

🕮 Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen
🕮 Den siste dagen - John Grisham
🕮 A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Planlagte bøker denne uka:

⃞   En nasjon i sjakk - Johan Høst
⃞   Dalen - Bernard Minier

Ble ikke ferdig med noen bøker i forrige uke. Det er ikke ofte det skjer at jeg ikke blir ferdig med noen bøker i løpet av en uke, men det har skjedd tidligere. Bøkene jeg leser i er noe store, og leselysta er ikke på topp. Det har ikke noe med bøkene å gjøre, men mister leselyst sånn fire ganger i året. Det skjer når man leser mye, men leser hver dag, likevel.

I over en uke har jeg lest Kveleren av Kim Faber og Janni Pedersen som er den tredje boka om Martin Juncker. Liker denne bedre enn Satans sommer. Bedre sak og mer fengslende å lese. Den er om en nynazist som er blitt knivdrept, og en kvinne er blir funnet død i et buskas. Har disse sakene noen sammenheng i det hele tatt? Martin Juncker og hans team får mye å bryne seg på.

Liker humoren til Martin Juncker til tross for at privatlivet hans er noe dyster. Han sliter med sine indre demoner, han er i ferd med å skilles fra kona og han er nylig operert på grunn av prostatakreft. Likevel ser han humor i det meste, så har sansen for ham. Det var derfor jeg ville lese denne til tross for at jeg ikke likte Satans sommer noe særlig.

Har lest Den siste dagen av John Grisham siden 5. april og liker boka bedre og bedre. Den er litt seig på grunn av historiske aspekter, men jeg synes at det er interessant, så det gjør ikke meg noe at det går litt tregt. Har det ikke travelt. En mann er i fare for å bli henrettet fordi han har gjort noe brutalt som gjorde at han ble arrestert. Han nekter å si noe til noen hvorfor han gjorde det han gjorde, og samfunnet er sjokkert over at han står bak. Han er tross alt han høyt respektert krigsveteran og bonde. Handlingen foregår i etterkrigstiden. Man blir også kjent med Pete Banning under krigen. Får vi vite hvorfor han gjorde det han gjorde, eller vil han holde oss på pinebenken til siste slutt?

Som sagt, noen seige partier her og der, men jeg er fengslet. Man lærer mye om historie samtidig man blir kjent med Pete Banning.

Ironisk nok ble jeg ferdig med en bok i dag, og det var Død hvis du ikke ... av Peter James. Det er bok nummer fjorten om Roy Grace. Den er om en forretningsmann Kipp Brown som tar med seg sønnen sin, Mungo på fotballkamp, men det hele blir til et mareritt. Tenåringen forsvinner og foreldrene hans frykter det verste. Roy Grace er sammen med sin sønn på samme fotballkamp og han ser en mistenkelig og nervøs mann noen seter foran seg. Han legger igjen et kamera på setet da han forlater stedet, og Roy Grace frykter at det kan være en mulig bombe.

Mye som skjer på jobben til Roy Grace i denne boka. Konseptet har mye driv og realistiske karakterer. Har ikke lest alle bøkene i Roy Grace serien, men det har vært et savn.

Jeg må nok vente enda litt til før jeg sier noe om The Book of Accidents av Chuck Wendig. Jeg leste litt videre i den i helga, men føler meg ikke godt nok kjent med den til å si så mye om den. Men jeg liker fremdeles stemningen og jeg leser den sammen med en annen bokblogger:

I kveld eller i morgen begynner jeg med ny bok og det er: A Head Full of Ghost av Paul Tremblay som ble utgitt i 2015. Jeg fikk lyst til å lese mer av ham etter å ha lest The Cabin at the End of the World.

Vet at jeg i forrige uke skrev at Mord i Lima av Mats Vederhus er en av mine neste bøker, men den er jeg nødt til å utsette til enten mai eller juni, for jeg er nødt til å prioritere andre bøker. Men det er ikke glemt. Sånn er det av og til når man har mange bøker å holde styr på.

I stedet blir det En nasjon i sjakk av Johan Høst. Litt usikker på om jeg vil like den for den har fått mange delte meninger allerede. Ser på sjakkturnerninger på Tv, men usikker på om sjakk er like spennende i bokformat. Vi får se.

Den neste blir Dalen av Bernard Minier som jeg får mer og mer sansen for. Har ikke lest alle bøkene hans ennå, men de jeg har lest er: Ikke slå av lyset, Natt og Konfirmanten. Liker at bøkene hans er mørke og dystre. Det ser ut til å bli en mørk leseuke.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar