29. oktober 2021

Helgelektyre(410)

Jente, anonym av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen,The Burning House av Neil Spring, The Only Good Indians av Stephen Graham En verden av verdener av Kerby Rosanes og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling
 
 




















Jente, anonym - Greer Hendricks og Sarah Pekkanen (Pekkanen er det riktige, ikke Pekkanan)

The Burning House - Neil Spring

The Only Good Indians - Stephen Graham Jones

 

Har ikke blitt ferdig med noen bøker så langt i uke 43, for bøkene jeg leser nå er litt store, og jeg er som sagt ingen maratonleser, så vet ikke når neste bokanmeldelse kommer. Det blir når det blir. Vil ikke stresse med bøkene, bare for å bli ferdig og for ha noe å skrive om.

Siden sist helg har jeg lest Jente, anonym av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen (som er hennes riktige etternavn). Det er en psykologisk thriller, om en jente i New York som prøver å klare seg selv i storbyen og jobber som sminkør. Kundene hennes er ofte tenåringer som skal på ball tilbringe en kveld ut, eller voksne som skal spise finere middag. Hun tjener ikke all verdens, men samtidig vil hun ikke være som venninnene hennes som får økonomisk støtte av sin far. Hun vil helst klare seg selv. Tilfeldig gjennom en kunde får hun vite om dr. Shields som skal utføre undersøkelse om etikk og moral. Jessica møter opp og lyver om en av kundene som skulle ha vært der, men som ikke kunne komme på grunn av sykdom. Hun møter opp i en bydning der hun må svare på forskjellige spørsmål på en Pc. Spørsmålene som kommer blir mer og mer intense, men det beste med alt, er at Jessica får lønn for å være med på opplegget. Hun får mer og mer oppdrag etter hvert av denne dr. Sheilds. Er det en kvinne eller en mann, og hvorfor er denne personen blitt så opptatt av informant nr. 52, som er Jessica. Hvorfor skiller hun seg ut fra de andre informantene?

Jessica blir mer og mer nysgjerrig på denne mystiske dr. Shields og bestemmer seg for å undersøke hvem denne personen er. Hvem er besatt av hvem, og er de eventuelt besatt av hverandre? Hvor langt skal utfordringene av dr. Shields gå?

Interessant konsept i grunn, men karakterene blir noe platt, de fleste blir beskrevet som pene, noe som ikke sier meg noe, og det er lite handling til en så stor bok å være. Så kjeder meg en smule med denne, dessverre.

Siden natt til mandag begynte jeg å lese The Burning House av Neil Spring som jeg liker mye bedre. Liker Spring for han har en stemningsfull fortellerstemme og liker hvordan han beskriver småbyer. Har også sansen for at han skriver om ting fra virkeligheten selv om ikke alt er realistisk, men han spiller rundt det. Det gjorde han også i The Ghost Hunters. Da handlet det om Borley Rectory huset. I denne boka handler det om Boleskine House. Hadde ikke hørt om disse to før, selv om jeg er interessert i hjemsøkte og mystiske hus. Noen sære interesser må man ha. 

Boleskine House ligger ved Loch Ness. Nabo av sjømonsteret, som dere vet. 😈 Huset er kanskje ikke så kjent, men den har hatt to kjente eiere. Den ene var Jimmy Page, kjent fra bandet Led Zeppelin og okkultisten Aleister Crowley. Det spesielle med huset er at det har vært i brann to ganger.

The Burning House er om Clara som er eiendomsmegler og Boleskine House har stått tom i flere år og de sliter med å selge det. Hun setter fyr på en del av huset i håp om at hun vil få prisen ned, og at hun og firmaet hun jobber for, blir kvitt huset og solgt det til en ny eier. Samtidig er hun en kvinne som alltid ser seg over skulderen. Det er en grunn til at hun kom til denne småbyen, og det var for å flykte fra hennes voldelige eksmann. Hun vet ikke om han fremdeles prøver å finne henne, men noe sier henne at han har ikke gitt opp. Mens hun rømmer fra eksmannen og prøver å være en annen i dette nye stedet og livet hun skaper, er det en annen som holder øye med henne og som vet hva hun gjorde med Boleskine House. Hva slags planer har han for henne?

Interessant og fascinerende bok. Den er stemplet som horror, men synes egentlig det er en psykologisk thriller med noen horror elementer. Så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese mer av Neil Spring Han skriver dystert, liker at han tar med kjente hus og steder fra virkeligheten. Anbefaler også The Ghost Hunters av ham, som er mer horror bok enn The Burning House, men jeg kjeder meg ikke. Spring er en engasjerende forfatter.

Håper å bli ferdig med Jente, anonym i helga, for vil så gjerne begynne på The Only Good Indians av Stephen Graham Jones. Har hatt den i hylla siden i fjor, men andre bøker kom i veien. Tidligere i år kjøpte jeg også My Heart is a Chainsaw som ble utgitt i august. En av de tøffeste titlene jeg har sett. Har lenge vært nysgjerrig på Stephen Graham Jones, for han skal visst være den nye stjerna i horror sjangeren. Så er spent på skrivestilen hans. 

Hva The Only Good Indians er om, venter jeg med å forklare til senere. Vil gjerne lese et stykke i en bok og bli kjent med den, før man ser noe vits i å forklare den, i stedet for å tippe seg frem. Vet at bøkene hans har fått mange delte meninger, og det gjør meg enda mer nysgjerrig.

Flere bøker tror jeg ikke det blir i helga siden jeg leser vanlig tempo på norsk og litt tregere på engelsk. Man må jo få med seg alt.😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
Et motiv jeg er ferdig med:



Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: BOOM-BOOM-BOOM - Rob Zombie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar