26. april 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand og Later av Stephen King, Let's Go Play at the Adams' av Mendal W. Johnson, er fra egen boksamling 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Lyst mørke - Geir Jacobsen
✔  Slottet - Agnar Lirhus

Antall leste sider:

597 sider

Bøker som ble anmeldt:

🖉 Later - Stephen King
🖉  Under samme sol - Gry Strømme

Bøker som leses nå:

🕮 Satisfaction - Espen Mowinckel
🕮 Torsdagsmordklubben - Richard Osman
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 The Other Emily - Dean Koontz

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Natten. Søvnen. Døden. Stjernene - Joyce Carol Oates
⃞    Let's Go Play at the Adams' - Mendal W. Johnson

Lesingen gikk litt tregt i forrige uke. Det har det gjort med alle bøkene hittil i april uten noen grunn. Men leser hver dag. Det er bedre å holde lesingen i gang i stedet for å ta pause.

To bøker ble lest. Drømmen er å lese tre-fire bøker i uka. Det hadde vært fint og mer effektivt.

Onsdag leste jeg ut Lyst mørke av Geir Jacobsen som er en debutroman om en 12-åring som beskriver familiens nye tilværelse både mens hans far er syk og tiden etterpå. Det føles ut som ting aldri blir det samme igjen, og likevel må de på en eller annen måte prøve å fungere som før. Skriver ikke så mye mer om det nå, siden anmeldelse kommer i en av de førstkommende dagene.

I denne uka smugleste jeg en bok, for av og til trenger man det som avveksling selv om det ikke er noe galt med bøkene man allerede leser i. Slottet er en bok for barn og ungdom om vennskap og tilhørighet. Slottet eies av faren til Tommy, og han har ikke invitert Tor (hovedpersonen i boka), Line og Ali. Bursdagen skal feires der med svømmebasseng, grilling og alt. På sosiale medier får de vite hva de går glipp av. Som hevn bryter de seg inn på eiendommen en natt, og filmer at de tar en dukkert i bassenget, for å laste det opp på en side op Internett som klassen deres bruker. Vil det få konsekvenser? Samtidig er det rykte om innbrudd på Slottet. Det har vært kunsttyver. Samme natt som de tok seg inn på eiendommen, oppdager Tor en jente i Slottet. Er det en spøkelsesjente eller holder hun til der? Av en eller anneen grunn blir han nysgjerrig på denne jenta og vet han må finne ut mer om henne. Men klarer han å komme seg tilbake til Slottet uten å bli tatt?

Dette var en bok jeg gjerne ville like. Har ofte likt bøker selv om jeg er utenfor en målgruppe. Er ikke så nøye på det, men denne var full av gjentagelser og overforklaringer. Det var ikke nødvendig selv om boka er beregnet for unge lesere. Mye av mystikken som skulle ha vært der forsvinner.

I en god stund nå har jeg lest Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Den er mer koselig enn spennende selv om mord ikke er koselig, men jeg liker torsdagsmordklubb gruppa, som er en gjeng pensjonister som har som hobby å løse mordsaker. En av dem har tatt med noen gamle uløste mordarkiver med seg fra en tidligere arbeidsplass og de diskuterer rundt disse dokumentene. Et mord skjer i deres lokalområde, Kent og de klarer ikke å holde seg unna. Er det trygt nok å løse det på egen hånd, og skjer det flere mord?

Richard Osman er bedre kjent som en Tv-personlighet. Han har i flere år vært dommer i quizprogrammet Pointless, og Torsdagsmordklubben er første bok i en serie.

I noen dager har jeg lest Satisfaction av Espen Mowinckel. Til tross for at jeg har kommet et godt stykke i den, er jeg fremdeles litt usikker på hvordan jeg liker den. Innholdet er på norsk og er om 60-tallet møter 80-tallet og er en oppvekstroman om forskjellige mannlige karakterer. Mer om det vil jeg ikke nevne før i anmeldelse siden det er en kort bok på bare 238 sider.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg andre bøker litt av og på. Det er House of Leaves av Mark Z. Danielewski,The Stand av Stephen King ogThe Other Emily av Dean Koontz. The Stand leser jeg for meg selv mens House of Leaves og The Other Emily leser jeg sammen med to forskjellige bokbloggere.

De neste bøkene på leselista blir to forskjellgie bøker. Det blir en roman og en horror. Kan ikke gå lenge uten horror. Det er balsam for sjela. Første bok på lista er Natten. Søvnen. Døden. Stjernene av Joyce Carol Oates. Etter å ha lest både Svart vann og Mitt liv som rotte, ville jeg lese mer av henne. Hun har en rolig og nøktern fortellerstemme. Denne er hennes nyeste, i hvert fall på norsk og er på over 700 sider. Det kommer til å ta hele mai å lese denne, men det gjør ikke noe.

Den neste horrorboka på leseplanen er: Let's Go Play at the Adams' av Mendal W. Johnson. Den ble opprinnelig utgitt i 1974, og gitt ut på nytt i fjor av Grady Hendrix og en annen fyr, som utgir gamle horrorbøker som ikke lenger er i trykk. Jeg liker gammeldags horror  bedre enn det moderne, så synes det er et fint prosjekt. Godt at det er flere som setter pris på usensurert horror som sprenger litt grenser.

2 kommentarer:

  1. Spent på om den horror boka (Hendrix/Johnson) kan gi deg de grøssene du søker etter. Krysser fingrene :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke godt å si siden jeg har lest en bok fra Paperbacks from Hell fra før og det var The Spirit av Thomas Page. Da visste jeg ikke om Paperbacks from Hell før jeg hadde boka i hus da jeg valgte bøker til Halloweenlesingen. Etter å ha undersøkt alle utgivelsene i Paperbacks from Hell, var det Let's Go Play at the Adams' som fristet mest. =)

      Slett