24. april 2021

Helgelektyre(383)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, Imagimorphia av Kerby Rosanes og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling 


Satisfaction - Espen Mowinckel

Torsdagsmordklubben - Richard Osman

The Other Emily - Dean Koontz

 

Det ble ingen helgelektyre i går, for ville heller fargelegge i stedet for å skrive. Det hender seg man får skriving langt opp i halsen. Sånn er det bare.

Onsdag leste jeg ut denne boka:

Lyst mørke - Geir Jacobsen

En roman om sorg og det å komme seg videre etter at et familiemedlem er død, sett fra en 12 - åring. Det er bare ham, søsteren Siri og moren igjen. De takler sorgen forskjellig, og de mistet en far som døde så ung på grunn av alvorlig sykdom. Handlingen tar oss med til 80 - tallet hvor hovedhandlingen skjer i 1986. Mye fra 80-tallet som nevnes, er kjent og som 80-talls barn er det mye fra den tiden som man kjenner seg igjen i. Boka er om 12 - åringens nåtid, og diverse jobber faren har hatt og minner om ham.
 
Ble ikke så forelsket i denne som en del andre. Tror jeg likte handlingen bedre enn selve fortellerstemmen og det ble litt vel mye fotball.
 
I en ukestid har jeg lest Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Noen bøker trenger man tid på fordi de er noe store, men det gjør ikke meg noe. Det tar den tiden det tar.

Den er om noen pensjonister som har mer enn nok av tid. Som tradisjon møtes de hver torsdag for å diskutere mordsaker. En av dem har med gamle arkiver fra tidligere arbeidsplass som de diskuterer sammen. Da det skjer et virkelig mord i den lille landsbyen de bor i, blir de nysgjerrig. Klarer de å ligge unna en mordsak i virkeligheten?

En noe treg start, men det tar seg opp. Det er en mer vittig enn spennende mordbok, og det er første bok i en planlagt serie.

I noen dager har jeg lest Satisfaction av Espen Mowinckel. Det er bare tittelen som er på norsk. Siden jeg ikke har kommet så langt i den ennå, må jeg lese litt mer før jeg sier mer om den, og bli mer kjent med den. Blir ikke ordentlig kjent med en bok før jeg har lest rundt 100-150 sider.

Ved siden av hovedbøkene, sånn av og på, leser jegThe Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, ogThe Stand av Stephen King. Både lesingen og skrivingen har vært litt slapp de siste dagene, og håper det tar seg opp. The Other Emily og House of Leaves leser jeg med forskjellige bokbloggere, og utdyper ikke så mye om hva bøkene er om nå. Det samme med The Stand som kommer til å lese i flere måneder. Det blir litt slitsomt å skrive noe av det samme siden noen bøker trenger man lenger tid på.

Et noe vagt innelgg denne gang. Det må man regne med noen ganger.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 
(Et bilde jeg er ferdig med)Motivene er fra denne boka:

Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon
Motivet er fra denne boka:

Imagimorphia - Kerby RosanesMotivet er fra denne boka:

Secret Garden - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Under Your Spell - The Birthday Massacre

4 kommentarer:

 1. Lysten til å gjøre ting går jo i bølger. Håper du ikke helt mister skrive - på- blogg interessen. Men fine fargelegginger :)
  Spent på omtalen din av Osmanboka.
  Jeg er snart ferdig med Koontz

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant. Noen ganger er det greit å ta et lite avbrekk fra det man liker også, ellers blir det montont i lengden.
   Takk for det. Håper du ikke leser i fra meg. Har lest fryktelig tregt i hele april i alle bøkene. =) Men liker Osmanboka godt. Han virker lik sseg selv i boka, gjennom fortellerstemmen og det jeg har sett av Pointless, som er en del. Det er litt morsomt.

   Slett
  2. Pointless er artig. Moro når man kan "delta" selv. Osmans humor er klassisk engelsk - lun, men med snert. Boka er langsom, men underholdende :)
   Pauser er viktig. Noen ganger har man bare ikke lyst. Bøkene venter :)

   Slett
  3. Enig. Har sett Pointless i mange år sammen med andre lignende quizprogrammer på BBC. Synes de er gode på å lage gode og enkle programer med en del humor. Liker også humoren til Osman. Han kan være sarkastisk, men han går ikke over streken. =)
   Leser hver dag, men i april har det ikke vært det samme drivet. =)

   Slett