9. september 2016

Helgelektyre(158)

Den 13. engelen - Sylvelin Vatle
Syndenes forlatelse - John Hart
The Art of the Deal - Donald Trump with Tony Schwartz

Da har jeg så smått begynt å skrive litt bokanmeldelser igjen og det var kanskje på tide. De dagene jeg ikke legger ut noe så er det ikke på grunn av latskap, men sliter med sykdom og når man ofte sliter med å stå oppreist, som er verdens enkleste ting for noen, så sier det seg jo sitt. Men nok sykdomsnakk. Jeg bare nevner det i forbifarten. Vil bare beklage om ting går tregt av og til.

Jeg har i det minste fått tilbake leselysten som forsvant for to uker siden og begynte å lese igjen i forrige uke. Og har tvunget meg selv til å skrive litt også selv om skrivekløen ikke er helt til stede. Mandagskvelden ble jeg ferdig med The Drawing of the Three av Stephen King som er andre bok i The Dark Tower serien, og på tirsdag ble jeg ferdig med The Woman in Cabin 10 av Ruth Ware.

Samme dag som jeg ble ferdig med The Woman in Cabin 10 begynte jeg på Den 13. engelen av Sylvelin Vatle som jeg skal fortsette med, og forhåpentligvis bli ferdig med Syndenes forlatelse av John Hart. Ikke meningen å bruke så lang tid på den, men det er en stor bok og den fenger ikke så voldsomt, noe som er synd for jeg er glad i John Hart ellers. Ved elven og Brødrene fra Iron House er veldig gode bøker av ham, og Syndenes forlatelse er dessverre ikke i nærheten.

Usikker på om jeg blir ferdig med Den 13. engelen i helga, vi får se. Om jeg blir ferdig med Den 13. engelen eller Syndenes forlatelse før helga er over, skal jeg begynne på The Art of the Deal av Donald Trump with Tony Schwartz. Jeg lovet meg selv i løpet av høsten at jeg skulle lese en bok av/med Donald Trump eller Hillary Clinton. Og bokvalget havnet på Donald Trump. Jeg er ikke enig i alle hans påstander som politiker og ikke enig i alt han sier, men synes han er morsom, og jeg så alle sesongene hans av realityserien: The Apprentice.

En smakebit fra The Apprentice serien:
Boka The Art of the Deal er ikke en bok om livet hans som politiker, men om eiendom som han er mest kjent for. Det er om selve forretningslivet hans.

Og i går fikk jeg til en bokanmeldelse for første gang siden 23. august og det var på tide og håper å holde produktiviteten i gang. Hater at ting står stille og dødtid. Det er noe av det verste jeg vet. Det er greit en gang i blant, men ikke hele tiden.

Så får man se hvilke av bøkene som blir lest ut i helga eller ikke.

Ukas låt: Barcelona av Freddie Mercury og Montserrat Caballé (F. Mercury villa ha fylt 70 år forrige mandag, 5. sep. Og han har til og med nettopp fått en asteroide oppkalt etter seg. Hvor kult er ikke det? Og man må høre slike dramatiske låter som denne av og til:)7 kommentarer:

 1. Godt du har fått tilbake leselysten.:) Jeg likte Syndenes forlatelse godt, men det var min første Hartbok. Sist helg leste jeg ferdig Det siste barnet av Hart, likte den godt også. Har de to du nevner på vent her, kjøpte dem på OBS! blillig. God helg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ppsttsss --- Hedrer også Freddie Mercurys minne.:) Liker den låta veldig godt.

   Slett
  2. Har aldri vært noen fan av F.Mercury, men han hadde virkelig stemmeprakt. Han turte å bruke stemmen sin og det er det ikke mange som gjør. Det er ikke mange som synger slik i dag, dessverre.

   Jeg liker ikke den siste Hartboka spesielt godt og det er synd for liker ham ellers. Har ikke lest Det siste barnet ennå, men det har jeg lyst til. Det er bare synd at han brukte så lang tid på den nyeste utgivelsen og så faller den ikke i smak:/ Spesielt synd er det når man liker ham ellers:) Jaja, man kan ikke like alt:)

   Spent på hva du synes om Ved elven og Brødrene fra Iron House etter hvert. Det er virkelige gode bøker der Hart er god på stemning og karakterskildringer. Kos deg.

   Riktig god helg til deg også, Anita og håper det blir mye tid til lesing:)

   Slett
 2. Så fint at leselysten er tilbake, også med tanke på serien vi leser :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Så nå er jeg på gli igjen og håper det fortsetter for litt leit når man nesten ikke orker å se på bøker en gang, så nå går lesingen heldigvis lettere og håper det forblir sånn:) Det tok litt tid før den kom tilbake, men
   det er slikt som skjer. Så nå håper jeg at lesingen vil gå lett som en lek fremover;) Gleder meg til fortsettelsen av serien vi leser, venter fremdeles på at bok tre skal dukke opp.

   Slett
 3. Hurra for leselysten! Håper formen din blir bedre også snart :) Har hatt en fin lesehelg for min del, ble ferdig med en bok av Janet Evanovich og nå klarer jeg ikke helt å bestemme meg for hvilken bok som er den neste ut. Luksusproblem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig er den på plass, men formen derimot kan jeg bare se lenge etter. Har vært syk i fire år snart så har gitt opp håpet om å bli bedre. Jeg er en realist, ikke en optimist. Det har jeg aldri vært, men takker for lykkeønskning:) Det settes selvfølgelig pris på.

   Kjenner til det luksusproblemet. Det er en kjent problemstilling, men sånn er det når man har mange uleste bøker som venter å bli plukket opp, men man vet ikke alltid hvor man skal begynne. Håper du velger en bok som fenger:)

   Takk for hyggelig kommentar og ha en fin mandag videre:)

   Slett