1. mars 2016

Månedens Bokanbefaling (februar)

Bøkene jeg leste i februar var disse:


Farvel til Eddy Belleguelue - Edouard Louis
Silber (drømmenes første bok) - Kerstin Gier
Red Rain - R.L. Stine
In the Dark - Richard Laymon
Den syvende demonen - Øistein Borge
Metro 2033 - Dmitrij Glukhovskij
Fordi overlevelse ikke er nok - Emily St. John Mandel

Jeg skulle lese så mye i februar, men så ble det bare sju bøker. Det er typisk meg å lese mye i begynnelsen i en måned og så dabber det litt av mot slutten av måneden. Selv om jeg leser hver dag så må jeg lære å holde lesingen mer jevnt utover hele måneden.

Noen få ganger har det hendt seg at jeg ikke har klart å velge noen "favoritt" (på grunn av mange skuffende bøker), og andre ganger er det vanskelig å velge mellom flere man gjerne vil anbefale etter måneden som har gått. Denne gangen besto valget mellom to bøker: In the dark av Richard Laymon, og Metro 2033 av Dmitrij Glukhovskij. Den som endte opp som månedens bokanbefaling til slutt var:


Metro 2033 - Dmitrij Glukhovskij (navnet hans skrives egentlig på den måten enn det som står på boka).

Har ikke skrevet anmeldelse av den ennå, så derfor kommer jeg ikke til å si så mye om den, annet enn at det er en veldig spesiell og småuhyggelig dystopi. Dystopi er ikke min favorittsjanger, men jeg leser det av og til. Den er mørk og litt vanskelig å komme inn i begynnelsen, men etter hvert løsner det seg. Mer kommer jeg ikke til å  si før anmeldelsen kommer og anmeldelsen kommer når den kommer, for jeg må skrive noen andre først, så vær tålmodige med meg:) Vil føye til at jeg likte Metro 2033 fordi den er original og kreativ, den skiller seg litt ut fra de andre dystopiene nå til dags.

Ellers ble det variert lesestoff i februar også; roman, krim, thrillere, grøss og dystopier. Jeg klarer ikke å lese det samme hele tiden så det er godt med variasjon. Og selv med en dag ekstra i forrige måned, klarte jeg ikke å lese så mye som jeg hadde håpet. Det hjalp ikke med en ekstra dag, så håper at jeg leser mer jevnt utover hele neste måned. Har så mange bøker som venter på å bli lest og som jeg vil lese, og jeg skal lese både gammelt og nytt.

Nå skal jeg ha kaffe for jeg fungerer ikke uten, og etterpå ta en ny leseøkt. (Jeg fargelegger litt ved siden av lesingen og av og til tar jeg noen runder med pc-spill:). Jeg er en person som er avhengig av å gjøre andre ting innimellom istedet for å lese absolutt hele dagen ...


4 kommentarer:

 1. Jeg har bare lest Den syvende demonen av bøkene dine. Det har vært en ganske laber lesemåned her og, men forhåpentligvis blir det bedre neste måned :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble ikke så mye lesing her heller. Leser hver dag, men ikke like mye hver dag. Det varierer ofte. Det er typisk meg å lese veldig mye i begynnelsen av måneden og så blir det bare noen få sider på slutten av månedsskiftet. Så håper jeg får lest mye og jevnt hele mars. Så jeg får ta meg sammen:)

   Forhåpentligvis blir det en bedre en bedre lesemåned i mars for begge to:)

   Slett
 2. Jeg har ikke lest noen av bøkene du har på lista, men kan gjerne tenke meg å lese Metro2033, Så at du kommenterte bildene mine. Takk for det. Jeg har hatt lange pauser uten å male/tegne noe, særlig alle åra da barna var små. Men etter hvert som de vokste opp ble malinga en fin avkobling fra en ellers stressende jobb med mye ansvar. Du kommer nok igang igjen en gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og hyggelig å se deg her:) Ja, jeg synes at maleriene dine er kjempefine. Det må du fortsette med:) Selv har jeg tatt en pause for formen er ikke noe særlig så får ta frem penslene når formen en dag er på plass igjen:)

   Jeg anbefaler gjerne Metro 2033. Det er en spennende og spesiell bok. Det virker ikke som det er mange som har lest den og det er synd. Den fortjener et stort publikum:)

   Ha en fin onsdagskveld og beklager for sent svar fra meg:)

   Slett