12. februar 2016

Helgelektyre(128) Ja til mørk litteratur istedet for sukkersøt helgRed Rain - R.L. Stine
In the dark - Richard Laymon
Metro 2033 - Dmitrij Glukhovskij

På søndag vet alle at det er både morsdag og Valentine's Day. Litt irriterende at det ikke er noe som heter datterdag eller søsterdag. Det er ingen dager som passer meg bortsett fra Halloween. Det er min sjanger. Valentine's Day kan dere bare spare meg for. Det er bare kvalmt. Valentine's Day kan verden bare drite i. Jeg skal lese masse mørk litteratur i helga istedet for å feire kjærlighetens dag. Og hvorfor i all verden skal man feire Valentine's Day når man ikke har kjæreste? Det er jo en morsom dag for oss single. Not. Uansett, jeg hater Valentine's Day konseptet. Det er bare helt dustete:) Jeg er hverken romantisk eller sentimental så en slik dag er i hvert fall ikke noe for meg.

Har ikke fullført en eneste bok ennå denne uka, men fortvil ikke. Jeg leser hver dag. Jeg skal fortsette å lese Red Rain av R.L.Stine og In the dark av Richard Laymon. Jeg har kommet veldig langt i begge så jeg regner med at jeg blir ferdig med både Red Rain og In the dark i helga. Når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Metro 2033 av Dmitrij Glukhovskij. Metro 2033 ble en hit i Russland for noen år siden, så vi får se om jeg kommer til å like den eller ikke. Som alltid er jeg skeptisk til bøker som får mye ros, men jeg skal gi den en sjanse for den virker interessant. Noe annerledes.

Jeg leser Red Rain og In the dark for tiden for jeg har bestemt meg for å lese mer engelske bøker enn det jeg har gjort i det siste. På ungdomsskolen og videregående leste jeg nesten bare bøker på engelsk og ofte foretrekker jeg bøker på engelsk fordi engelsk er et mye rikere språk enn norsk. Norsk blir så fort flat og monotont, men det engelske språket er det motsatte. Vet ikke om flere er enig med meg i det, men det er i hvert fall sånn jeg ser på det.

Tviler på at det blir flere bøker i helga enn de jeg har nevnt. I det siste har tiden gått til lesing og dataspill. Helt siden 2003 har jeg spilt disse The sims spillene. I fjor og i år har jeg spilt mye The sims 4, men nå har jeg gått tilbake til The sims 3: Overnaturlig. Så jeg går mye frem og tilbake angående disse spillene og det er et greit avbrekk når man er lei av å lese. Jeg har ikke så mange hobbyer så jeg gjør alt jeg kan for å prøve å få tiden til å gå selv om tiden ofte går sent. Altfor sakte.

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

Ukas låt: Killing strangers av Marilyn Manson8 kommentarer:

 1. Enig med deg, Valentinesdag er noe tull. Jeg har aldri fått et valentineskort, blomst, gave U name it, i hele mitt liv, så det er nok ikke bare de single som ikke får oppmerksomhet denne dagen. Det er vel om mulig enda mer deprimerende når en er sammen med noen. Vel, vel.. vi overlever nok denne gangen også.
  Spennende bøker du leser for tiden. Jeg leser også ganske mørkt, med Svin og Dobbeltliv. Ønsker deg en fin fredag Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja Valentinesdagen er bare svada. Heller ja til Halloween for det er min sjanger og ser ekstra med horrofilmer, men Valentinesdagen styrer jeg unna. Jeg har aldri fått kjærlighetsbrev eller gaver fra beundrere samme om det er Valentinesdag eller ikke så jeg overlever jeg også:) Dessuten liker jeg ikke oppmerksomhet så heldigvis får jeg ikke mye av det på den måten;)

   Godt å se at du også leser mørk litteratur også. Mørk litteratur har alltid vært min greie selv om jeg leser mye variert også, men det er alltid det jeg faller tilbake på:)

   Kos deg med Svin og Dobbeltlv og ha en fin helg også selv om du også ikke er tilhenger av Valentinsdagen. Glad vi er to om det:)

   Slett
 2. Linda08:11

  Jeg likte veldig godt Metro 2033, litt treig i starten bare. Hvis du har spilt Falloutspillene så er den knall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for advarselen:) Har funnet ut at de fleste dystopiske thrillere er trege i starten, men håper den ikke er for treg for lenge. Vi får se:)

   Jeg har ikke prøvd Fallout. I det siste har jeg bare spilt The sims spillene og mysterispill som heter Eleusis og Them the Summoning. Men jeg er ikke redd for å prøve andre dataspill så takk for tips. Dataspill er en fin hobby når man er lei av lesing og tv. Mange andre hobbyer har jeg ikke. Malte før i tiden, men er ikke i form til det foreløpig så det er satt på hylla inntil videre og jeg er avhengig av å gjøre for å få tiden til å gå.
   Så skal sjekke Platekompaniet om de har disse Fallout spillene. Bestiller helt derfra fordi de har fakturaordningene ennå og leverer kjapt:)

   Slett
 3. Linda18:34

  Fallout New Vegas er min favoritt, men alle er bra syns jeg ihvertfall (har ikke prøvd de to første da). Liker spill der du kan være med på å påvirke historien og ta egne valg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I The Sims spillene kan man også ta egne valg og også i mysterispillene jeg spiller der man må løse gåter underveis, kan man også gå egne veier. Slike konsept liker jeg. Må Fallout spillene lagres/spilles i kronologisk rekkefølge?

   Slett
  2. Linda14:51

   Liker også sims :) Du kan spille Fallout i hvilken rekkefølge du vil!

   Slett
  3. Ok, takk for svar, for jeg vet at noen av sims spillene må man ha originalene før man kan installere utvidelsespakker så tenkte at det var det samme med Fallout også. Det er kjekt å vite på forhånd før man bestiller;) Godt at du også liker sims. Det er noe jeg kan spille i timesvis selv om tiden går tregt. Hver dag sliter jeg med å få tiden til å gå så det er nok en forbannelse;)

   Slett