31. oktober 2014

Helgelektyre(66)

Da er det Halloween og det er den eneste "høytiden" jeg liker for jeg har jo sansen for grøss og gru selv om ingenting skremmer meg lenger. Er hverken mørkredd eller husredd. Litt kjedelig sådan ...

I denne uka så langt har jeg lest disse:

Ghost Stories: A Collection of Chilling Tales - Susan Hill
 (Anmeldelsen kan dere lese her)!
Råta - Siri Pettersen 
(Anmeldelse av den kommer enten søndag eller tirsdag neste uke. ).

Og jeg skal begynne på denne gigantiske mursteinen, men heldigvis skremmer ikke mursteiner meg for mursteiner har jeg lest mange av:

Nøkkelen - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Dette er den tredje og siste boka i den svenske trilogien: Engelsfors. Jeg likte de to forrige bøkene mye bedre enn forventet så det gjenstår å se om jeg kommer til å like avslutningen eller ikke.

Og jeg skal begynne på en annen bok også og fortsette i en jeg har lest i en god stund, men skal ikke gi meg:

Too Good to Be True: The Colossal Book of Urban Legends - Jan Harold Brunvand
Barfotdronningen - Ildefonso Falcones

Litt spent på urban legends boka for har alltid hattt sansen for og vært interessert i urban legends (eller vandrehistorier som det kalles på norsk). Vandrehistorier er fortellinger som "påståes" å være sanne. De skal ha et snev av "sannhet" i seg og kan ofte være for grusomme til å tro på. Slike historier digger jeg så håper boka er noe for meg selv om jeg er i mot falske forhåpninger ...

Og Barfotdronningen har hengt etter meg som en klegg en god stund nå, men jeg har ikke tenkt å gi meg uansett hvor lang tid det tar meg å bli ferdig med den boka. Boka er så fryktelig seig. Så mange ord og lite handling.

Den har en lyspære som skifter tre - fire farger hele tiden.

God helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar