5. mars 2013

The Reckoning(Darkest Powers,#3) av Kelley Armstrong - ufattelig kjedelig avslutning på en lovende triologi

"You think that's all I'm worried about? The Edison Group-"
"Could be camping out there right now, waiting for us to venture into the deep, dark woods. If you believed that, you'd never have let Simon go out."
Superkrefter. Kjekt å ha eller er det en forbannelse?

Har nettopp avsluttet tredje og siste bok i triologien "Darkest Powers" av Kelley Armstrong og sitter igjen med en skuffende opplevelse. Grunnen er at den første boka i serien startet jo så bra, den andre var sånn passe, mens den tredje ødela alt på en måte. Det gikk bare nedover.

Chloe og de andre ungdommene med superkrefter rømmer fremdeles fra Lyle Huset og Edison Group. Edison Group eller Edison Gruppen som jeg velger å kalle dem, er folka som skapte superkreftene til disse ungdommene. Vil Chloe og de andre klare å rømme fra dem for godt eller er det helt umulig?

Det er alltid vanskelig å skrive om den tredje og den siste boka i triologien Darkest Powers fordi jeg vil ikke røpe for mye. Dermed blir omtalen veldig kortfattet. Jeg vil ikke gi ut for mye informasjon til de som ikke har lest serien ennå og som kanskje har lyst til å lese den. Vil ikke ødelegge "moroa" og "spenningen" for andre ...

Uansett, de siste bøkene i en bokserie er jeg alltid skeptisk til. Enten så er disse bøkene avslutningsvis meget bra ellers går det rett til helvete. Det er sjeldent det er noen mellomting. Denne gangen endte det med det sistnevnte. Det gikk rett til helvete. Den første boka var jo så bra og så avsluttes alt med dette våset? Så skuffende! Grunnen til at The Reckoning ikke falt i smak for meg er at den var veldig repeterende. Det var nesten som å lese bok to på nytt igjen. Jeg blir ikke godt nok kjent med karakterene. De blir for overflatiske for meg, nærmest pappfigurer. Og spenningen som første bok og som andre bok også hadde noe av, var helt borte i den tredje. Syntes at alt gikk tregt og hele opplegget ble for forutsigbart for min del. Vi skjønner hvordan det vil gå med Chloe og vi vet hvem hun liker så godt. Jeg er heller ikke fan av umiddelbar, hemmelig kjærlighet som oppstår i nesten hver bidige ungdomsbok nå for tiden. Det er på tide med noe nytt. Disse Twilight greiene angående umiddelbar kjærlighet begynner å bli kjedelig og oppbrukt. Savnet å få vite mer om Edison Gruppen, altså folkene som skapte disse ungdommene med uvanlige superkrefter og som prøver å fine dem igjen siden ungdommene rømte da de skjønte at noe var galt. Men Edison Gruppen dukker ikke opp før nesten i slutten av boka og heller ikke da vet jeg ikke helt hva slags folk som tilhører den gruppen. Skjønner jo at de er onde og alt det der, men skulle gjerne ha blitt bedre kjent med dem og forholdet deres til jobben. Men det får jeg dessverre ikke vite.

The Reckoning ble en skuffende avslutning på en lovende start. Skulle ønske at den første boka, The Summoning, var enkeltstående og ikke en del av en serie. Det hadde vært så mye bedre. Men, men, jeg er likevel glad for å ha lest den tredje og siste boka. Får i hvert fall ikke dårlig samvittighet for ikke å ha lest hele serien.

Anbefaler Darkest Powers - triologien for kun spesielt interesserte. De andre kan bare styre unna med god samvittighet. Dere går ikke glipp av noe.

Fikk denne boka av Silje. Tusen takk. Du gjorde rett i å gi deg etter den andre boka. Jeg var så sta at jeg måtte lese alle tre i håp om at dette ville bli en knall serie. Jeg skal jo ikke gi meg, men jeg prøvde i alle fall å like serien, men man kan ikke like alt ...
Bakpå:

The nail-biting climax to Kelley Armstrong's 
bestselling Darkest Powers trilogy

Chloe Saunders is fifteen and would love to be normal. Unfortunately, Chloe happens to be a genetically engineered necromancer who can raise the dead without even trying. She and her equally gifted (or should that be 'cursed'?) friends are now running for their lives from the evil corporation that created them.

As it that's not enough, Chloe is struggling with her feelings for Simon, a sweet-tempted sorcerer, and his brother Derek, a not so sweet-tempered werewolf. And she has a horrible feeling she's leaning towards the werewolf ...

Definitely not normal.
Originaltittel: The Reckoning
Norsk tittel: Ingen norsk utgave
Forfatter(e)
: Kelley Armstrong
Sjanger: Urban fantasy, spenning, romance 
Målgruppe: Ungdom
Antall sider: 391
Forlag: Orbit
Norsk Forlag: Ikke utgitt på norsk
Utgitt:
2010
Min utgave:
2010 (Pocket)
Lest:
24.02 - 03.03, 2013
Kilde:
Gave
Plot:
2 (Ganske platt og uengasjerende).
Tittel:
4 (Virker jo spennende).
Omslag:
5 (Vakkert og lokkende. Syns hele bokserien ser så fin ut i hylla mi. Synd at innholdet ikke er like bra som omslagene).
Baksidetekst:
4 (Litt småtypisk ungdomsbok beskrivelse).
Persongalleri:
2 (Blir ikke ordentlig kjent med noen, føler jeg. Skulle gjerne ha blitt kjent med dem på under overflaten også).
Skrivemåte:
2 (Jeg vet at K. Armstrong kan å skrive bedre enn dette. Dette føltes ut som hastverksarbeid).
Favorittkarakter:
Derek. Fordi han er dønn ærlig og klarer å håndtere forskjellige situasjoner på en fin måte.
Slutten:
2
Høydepunkt:
Litt på slutten da det ble noe action, men ellers var boka meget tam på mange måter.
Lavpunkt:
Langdryg og stort sett kjedelig.
Terningkast:
2
Leseutfordring: 100 bøker i løpet av 2013
& Off the shelf 2013

BoktrailerOmtale til de to forrige bøkene:
The Summoning
The Awakening

8 kommentarer:

 1. 2010 versjonen av meg er meget uenig med deg ;) Denne boken var på listen over bøker som nesten kom med på topp 10 listen min i 2010(hadde en rekke honorable mentions), digget hele serien da jeg leste den. Når det kommer til Edison group er det mulig man får vite mer om gruppen i Darkness Rising som er en serie som følger andre karakterer men i samme verden. Men når du ikke likte denne serien som en helhet så vil vel kanskje ikke disse bøkene falle i smak heller ;) Har ikke lest dem selv enda, og det kan jo hende min 2013 oppfatningen av denne verden til Kelley Armstrong er en annen.

  SvarSlett
 2. Hei Mari! Jeg ville så gjerne like denne serien med tanke på at det virket som om serien inneholdt et lovende plot, og jeg likte den første boka godt. Men jeg forventet noe mer, men vet ikke hva. Noe annerledes.
  Men håper ikke at jeg kommer på svartelista di selv om denne serien ikke falt helt i smak hos meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal nok mer til enn uenighet om en bok for å komme på min svarteliste altså ;) Jeg mener at folk må få lov til å mene hva de vil om en bok, selv en bok jeg liker :D

   De eneste bloggerne som er på min svarteliste er de som har blitt tatt for plagiat(og det er to utenlandske bokblogger).

   Slett
  2. Jøss, finnes det virkelig blogger som er tatt for plagiat? Interessant. Hvilke blogger er det snakk om? Ble nysgjerrig jeg nå:)
   Og takk for at jeg ikke er på svartelista di siden jeg ikke liker Darkest Powers serien:)

   Slett
 3. Jeg likte også denne serien veldig godt i 2010, men som Mari sier er det mulig jeg ville vært mer skeptisk nå. Jeg har ihvertfall hatt lignende opplevelser med andre bøker i sjangeren som du nevner her der spesielt romansen irriterer meg. Jeg syntes derimot at dette var en av de bedre og at kjærligheten ikke var like umiddelbar og altoppslukende som i en del andre serier. Derfor syntes jeg at denne var mer realistisk.

  SvarSlett
 4. Greia er den at det går nesten ikke an å lese en eneste bok som ikke inneholder umiddelbar/ udødelig kjærlighet. Jeg liker urban fantasy sjangeren, men disse romancegreiene begynner å bli litt vel oppbrukt nå. Det er på tide med noe nytt, noe fresht. Det føles ut som om jeg leser de samme bøkene om og om igjen i den sjangeren. Det er synd:(

  SvarSlett
 5. Ja ja :-) Da trenger jeg ikke lure lenger på om det var dumt å gi seg etter den andre boka. Takk for link :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak:) Du slipper å sløse tid på å avslutte serien:)

   Slett