26. august 2012

Jakthundene av Jørn Lier Horst - en side og du er fanget!

Wisting lente seg tilbake. Det som kunne være interessant nå, 17 år etter den opprinnelige saken, var å samkjøre listene på nytt. De hadde lett bakover i tid for å se om det fantes noe i fortiden til noen i navnelistene. Tanken var at den som stod bak en slik handling måtte ha gjort noe lignende før.

Hva ville du ha gjort hvis du ble anklaget for noe alvorlig?

Lenge har jeg vært spent på Horst sine bøker. De har høstet mange gode omtaler og i og med at forfatteren selv er etterforskningsleder, så må det jo bare være bra! Nærmere virkeligheten kommer man vel ikke i krimbøker, eller hur? Så derfor måtte jeg bare prøve som den krimelskeren som jeg er. Og som krimelsker har jeg lest mye krim oppgjennom årene. Og med det har jeg merket at jeg har blitt mer og mer kresen av det jeg leser. Og forventningene større. Jeg kan love dere at jeg hadde store forventninger til Jakthundene. Å ha store forvetninger til en bok kan både være skremmende og gledelig. Man er jo redd for å bli skuffa hvis man forventer seg noe stort. Vi mennesker er rare på mange måter ... men det er ikke noe nytt.

Men nok om det og tilbake til bokas innhold. Etterforskningslederen William Wisting blir virkelig satt på prøve da han plutselig blir suspendert. Han blir anklaget for å ha tuklet med et bevis til en sak som gjaldt for 17 år siden da en jente forsvant og senere funnet drept. Nå må han gjøre alt han kan på fritiden, og med hjelp av hans skarpe journalistdatter, Line, for å finne ut hvem som egentlig forplantet beviset, og renvaske seg en gang for alle.

Endelig har jeg lest en av bøkene til Horst og angrer jeg? Nei. Ikke det hele tatt. Det eneste jeg angrer på er hvorfor jeg ikke har sjekket ut bøkene hans tidligere? Hvorfor har jeg nølt så lenge? Men nå vet jeg at jeg har mye å se frem til. At jeg ikke leser bøkene hans i kronologisk rekkefølge gjør heller ikke noe. Har vært nøye med det før når jeg leser krim at jeg vil lese de i kronologisk rekkefølge, men skjønner nå at det ikke er helt nødvendig. Jeg ble godt kjent med både Wisting og datteren hans likevel. Og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med begge to!

Det var vanskelig å legge boka fra seg. Det føltes ut som om hendene var som limt fast til boka, og det hendte seg også at jeg skippet flere måltider fordi jeg måtte bare lese videre. Jeg måtte vite hva som ville skje, og da kan jeg bli sittende lenge og lese i en bok. Gjerne til the bitter end bare for å finne ut om jeg har rett eller ikke, om hva som egentlig foregår. Jeg lever meg så til de grader inn i bøkene og det gjorde jeg også i denne. Jeg var med på hele jakten, både sammen med Wisting selv og journalistdatteren, Line.

Å lese Jakthundene var som å se en spennende CSI Miami episode. Minnet meg litt om da Horatio (hovedetterforskeren i tv-serien, da han selv ble anklaget, men i en helt annen sak), og jeg kjente til den samme spenningen som da jeg så den episoden.

Dette vil jeg ha mer av og jeg ser frem til å lese flere bøker av Herr Horst!

Klokka er i skrivende stund 04:00 og jeg burde ha vært i seng for flere timer siden. Men jeg måtte bare dele denne lesegleden med dere først. 
Bakpå:

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble funnet drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod.

Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte på forbrytere. Nå er det han som er byttet, og han må abriede på egen hånd og i skjul for å finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset, og hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp.

JØRN LIER HORST BLE TILDELT BOKHANDLERPRISEN 2011
Original Tittel: Jakthundene
Forfatter(e): Jørn Lier Horst
Sjanger: krim, spenning, thriller
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 359
Forlag: Gyldendal

Utgitt: 2012
Min utgave:
2012
Lest:
22.08 - 26.08, 2012
Kilde:
Lesereksemplar
Plot:
6 (Spennende og forfriskende).
Tittel: 5 (Ingen typisk krimtittel eller hvordan jeg skal forklare det).
Omslag:
4 (Småtøft).
Baksidetekst:
4 (Beskriver litt for mye, men nok til å pirre nysgjerrigheten).
Persongalleri
: 5 (Mange spennende karakterer).
Skrivemåte:
6 (Mye innlevelse og levende bilder. Det liker jeg godt).
Favorittkarakte
r: Wisting. Han vil jeg bli bedre kjent med.
Slutten:
6 (Kunne ikke ha sluttet på en annen måte).
Høydepunkt:
Samarbeidet og forholdet mellom Wisting og Line. Et bra team!
Lavpunkt:
Eh ... at boka tok slutt ...
Terningkast:
6
 Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)


6 kommentarer:

 1. Så herlig at du fikk et godt møte med Horst! Jeg liker ham veldig godt, men henger litt etter med de siste bøkene. Nå ble jeg motivert til å sette i gang igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva er det du venter på, Silje? Les, les, les! Jeg er kresen innen krimsjangeren siden jeg leser så mye av det, men dette var meget spennende. Det kan jeg love deg:) Ha en fin søndag!

   Slett
 2. Anonym17:11

  En fantastisk omtale! Jeg holder på med boken akkurat nå og synes også den er både bra og spennende! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Syns boka var kjempespennende! Slet med å legge den i fra meg. Har lest mange krimbøker oppgjennom årene og er derfor mer kresen, men dette var virkelig en god og fengslende bok!:)Er spent på hva du syns om den!

   Slett
 3. Anonym13:26

  Bra omtale! Jeg synes også boka var veldig spennende! Har lest flere av Horst sine bøker, og de har alle et godt driv og er troverdige. Ikke så rart siden han vet hva han snakker om!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Nettopp. Siden han har vært politietterforsker selv, så vet han hva han skriver om og det gjør bøkene desto mer troverdig og han er veldig dyktig til å skrive. Bøkene hans har godt driv og er veldig spennende:)

   Slett