10. juli 2012

De dødes bibliotek av Glenn Cooper - interessant plott som er verdt å få med seg!

Elder løsnet på det stramt knyttede Hermes-slipset. Han begynte å slappe av. "Vær på vakt, Bert, du kan bli den neste."
"Så det var altså det? Han stilte ikke et eneste plagsomt spørsmål?"
"Ikke ett. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg var bekymret."
"Du sa at du ikke var det."
"Jeg løy."
Alle mord er planlagte, eller?


Bloggen har vært litt stille i det siste. Grunnen er diverse prosjekter på gang, og dårlig energi mellom prosjektene. Men nå er det endelig ferie frem til 30. juli og håper at jeg får tid til å ta igjen mer lesing og blogging selv om jeg skal flytte innen ferien er over. Har fått gjort unna litt shopping til den nye leiligheten (og du verden som jeg hater shopping. Nå mangler det bare å bytte gulv og installere diverse ting. Det skal bli godt å få gjort unna det verste. Heldgivis er det ikke jeg som skal legge gulvet. Det er det min far som skal gjøre som er helt syk etter treverk. Jeg valgte gulvet selv og han legger sammen. En grei ordning med andre ord ...

Men nok om det og tilbake til omtalen. Har utsatt denne omtalen lenge nok nå og det er på tide å få gjort unna litt omtaler og lesing. Det har vært lite av begge delene den siste tiden. Nå har jeg endelig tid til å gjøre noe med det. Får jo alltid dårlig samvittighet når bloggen står helt stille.

Uansett... Hadde lenge vært nysgjerrig på De dødes bibliotek og under mammutsalget i fjor måtte jeg bare ha den da jeg først kom over den. Visste egentlig ikke så mye om hva den handlet om, men noen bøker vekker sånn nysgjerrighet bare ved hjelp av coveret og tittel. Rart det der.

De dødes bibliotek handler om flere innbyggere i New York som mottar et noe spesielt eller skal jeg si grotesk, postkort fra en fremmed. På postkortet står det dødsdatoen til mottakerne. Veldig oppløftende postkort, ikke sant? Like etter blir mottakerne av disse postkortene funnet døde. Er det bare en tilfeldighet eller er det en kreativ drapsmann på ferde? Will Piper er satt på saken og får en noe temmelig spesiell sak å løse.

Jeg hadde ingen forventninger til denne boka før jeg begynte å lese den. Jeg hadde Da Vinci - Koden litt i baktankene da jeg først skulle starte på den. Regnet med det var noe konspirasjonsgreier, nåtid som møter fortid og diverse. Det er det jo også. Jeg er litt lei av bøker som ligner på Da Vinci-Koden. Men selv om De dødes bibliotek ikke hadde noe med Da Vinci - Koden å gjøre (bortsett fra litt konspirasjonsteorier) så var denne boka veldig spennende, og litt kreativ. Boka hjalp mine 30 minutters lange bussturer til å bli veldig korte, og det hendte seg faktisk at jeg skippet noen lunsjtider på jobb hvor jeg stakk av for å sitte use og lese litt i stedet da det var oppholds. Det høres utrolig sært ut, men av og til skipper jeg lunsj på jobb for å gjemme meg litt unna i området for å være i fred med en bok. Det gjorde jeg blant annet med De dødes bibliotek og det var verdt det.

Liker du mordgåter, gamle hemmeligheter og nåtid som møter fortid da er De dødes bibliotek noe for deg.
Bakpå

Den 7. juli år 777 blir et guttebarn født på Isle of Wight. Det er en skjebnesvanger dag å bli født på, særlig hvis du er den syvende sønn av en syvende sønn.

I 1947 gjør arkeologer på Isle of Wight et helt eksepsjonelt funn, så urovekkende at det må skjules for all ettertid.

I mai 2009 går en drapsmann omkring i New Yorks gater, i mediene kjent som Dommedagsmorderen. Seks personer er hittil drept på høyst forskjellige måter, og befolkningen er vettskremt. Det eneste som knytter ofrene sammen, er at alle har fått et kort i posten - et postkort som kunngjør dødsdagen deres ...
Originaltittel: Library of the Dead
Norsk tittel: De dødes Bibliotek
Forfatter(e)
: Glenn Cooper
Sjanger: Spenning, konspirasjon
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 462
Forlag: Arrow Books

Norsk Forlag: Schibsted
Utgitt: 2009
Min utgave:
2009 (Innbundet)
Lest:
11.04 - 27.06 (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (spennende og til tider vanskelig å legge fra seg boka.)
Tittel:
5 (spennende nok til å utforske boka nærmere.)
Omslag:
5 (vakkert og fengslende. Man må jo bare sjekke ut innholdet etter et slik omslag.)
Baksidetekst:
4 (trenger ikke så mye informasjon. Det ødelegger jo litt, men beskriver boka som spennende og man vil øyeblikkelig lese boka.)
Persongalleri :
5 (Mange fargerike personer.)
Skrivemåte:
5 (Fengslende skriveglede.Det var nesten som å se det hele på film.)
Favorittkarakter:
Will Piper. Vil gjerne lese mer om ham.
Slutten:
5 (smågenialt. Det må jeg innrømme.)
Høydepunkt:
Slutten og Will Piper.
Lavpunkt:
Litt langdryge dialoger her og der som ikke er helt nødvendige, men, pytt, pytt. Det er helt overkommelig.
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012) & Off the shelf (2012) 


6 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en spennende bok! Jeg blir alltid litt ekstra nysgjerrig når det handler om konspirasjonsteorier, selv om jeg er enig i at det etter Da Vinci Koden ble gitt ut en del like bøker.

  Nyt ferien, Ina - og hurra for handy fedre, de er gode som gull :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble litt lei av konspirasjonsbøker jeg også etter at Da Vinci-Koden kom ut. Husker at det tok meg mange år etter at Da Vinci-Koden kom ut før jeg leste den. Ville ikke lese den mens "alle andre" leste den. Hehe, er ikke alltid glad i å følge strømmen med andre ord. Men nå etter å ha lest Da Vinci-Koden og tatt en pause fra konspirasjonsbøker en stund, så tenkte jeg det var på tide å lese en igjen. Må jo ha et lite avbrekk innimellom uansett sjanger det gjelder. Sånn er det bare.

   Nyt ferien du også, Silje, du som har mye lengre ferie enn meg:) Men jeg skal nyte de tre ukene den varer, men tiden går skremmende fort. Jeg blir skremt.

   Og ja. Handy fedre er kjekt å ha. Måtte jeg ha montert gulvet selv ville det ikke ha blitt noe gulv i den nye leiligheten min;) Jeg er helt grønn når det gjelder å montere treverk generelt. Det er ikke min greie. Forstår ikke bruksanvisninger heller:)

   Slett
 2. Så bra du likte den :)

  Denne må jeg definitivt få lest en gang i fremtiden :D

  SvarSlett
 3. Denne må jeg jo lese!:) Høres ut som boken for meg, så er notert ned:) Flott anmeldelse og jeg lurer allerede på hvor de postkortene kommer fra? Ønsker deg en flott ferie og kos deg masse med nye gulv:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Det er bare å lese boka for å finne det ut:) Spennendw bok:) Ha en god onsdag:)

   Slett